Het Junior Argonauts team

Junior Argonauts vzw, een non-profit organisatie die jongeren helpt bij hun zoektocht naar wat ze écht leuk vinden, dat zijn wij. Om onze missie te verwezenlijken: jongeren futureproof maken, organiseren we creatieve ondernemerskampen voor jongeren (12 tot 18 jaar) die tijdens de schoolvakanties iets anders willen. Ook jongeren met autisme zijn meer dan welkom!

Op een unieke manier trachten we talent, ondernemerschap en creativiteit aan elkaar te koppelen. Door onze nauwe samenwerking met het bedrijfsleven via onze zusterorganisatie The Argonauts, kunnen we de jongeren een professionele begeleiding en coaching aanbieden om hun creatief- en ondernemerstalent te ontwikkelen. 

Tijdens de ondernemerskampen leren we jongeren op een ludieke en speelse manier wat het is om een eigen initiatief uit de grond te stampen. Omdat we de individuele talenten en vaardigheden centraal stellen, krijgen de jongeren voeling met de richting die ze uitwillen: expert worden of ondernemer. Indien de jongeren dit wensen, begeleiden we de jongeren na hun kamp bij de realisatie van hun ondernemers- of creatieve droom, in samenwerking met onze partners Unizo, Flanders DC, Cronos-group, The Argonauts en Technopolis.

Junior Argonauts vzw organiseert ook kampen voor bedrijven, steden en gemeenten. Hierbij kunnen de jongeren in actief aan de slag om bijvoorbeeld een creatieve en effectieve oplossing te ontwikkelen, voor een interessante vraag of probleemstelling waar de organisatie mee zit. Samen bespreken we de wensen: Hoe, Wat, Waar, Wanneer en vervolgens gaan wij aan de slag om een mooie ervaring voor de jongeren te creëren. We zetten elk talent in en zorgen ervoor dat het bedrijf, stad of gemeente de ultieme plek wordt waar de jongeren willen participeren!

Klik hier voor meer informatie over kampen op maat voor bedrijven, steden en gemeenten.

Heb je vragen

 Raadpleeg onze FAQ of contacteer ons gerust!

We maken jongeren bewust van hun eigen drijfveren.

Image
Karolien De Craecker

Met meer dan 10 jaar ervaring als projectleider binnen de digitale marketing sector, heeft Karolien een grote passie voor organiseren en het samenbrengen van mens en organisatie. Als een echte bruggenbouwer, houdt Karolien ervan om creatieve mensen de juiste opportuniteiten aan te reiken, en net dat ene duwtje te geven richting hun unieke doel. 

Hiernaast is Karolien ook co-founder van het eco-minded project: Swishing. Hierachter is Karolien al jaren de drijvende kracht, en ondersteunt zij het organiseren van kledingruil evenementen. 

"Ooit studeerde ik voor leerkracht, toch ben ik hierin niet verder gegaan. Ik wou aan de slag met jongeren die een duidelijke visie en motivatie vooropstelden, en zich doelbewust wouden engageren in een bepaald avontuur. Junior Argonauts was hét perfecte project dat op mijn pad kwam. Hierin kan ik héél wat van mijn passies en talenten kwijt, waaronder: organiseren, begeleiden van start-ups, verborgen talenten blootleggen en partijen met elkaar verbinden"


Freya Lammerant 

Paardencoach in bijberoep, de onverwoestbare stille kracht die de boel doet draaien achter de schermen. Freya zet de puntjes op de i, verbindt monitoren en deelnemers, en is het passende puzzelstuk dat de Junior Argonauts nodig had.  

Image

Aarzel niet om ons te contacteren!