Het Junior Argonauts team

Junior Argonauts vzw, een non-profit organisatie die jongeren helpt bij hun zoektocht naar wat ze écht leuk vinden, dat zijn wij. Om onze missie te verwezenlijken: jongeren futureproof maken, organiseren we creatieve ondernemerskampen voor jongeren (12 tot 18 jaar) die tijdens de schoolvakanties iets anders willen. Ook jongeren met autisme zijn meer dan welkom!

Op een unieke manier trachten we talent, ondernemerschap en creativiteit aan elkaar te koppelen. Door onze nauwe samenwerking met het bedrijfsleven via onze zusterorganisatie The Argonauts, kunnen we de jongeren een professionele begeleiding en coaching aanbieden om hun creatief- en ondernemerstalent te ontwikkelen. 

Tijdens de ondernemerskampen leren we jongeren op een ludieke en speelse manier wat het is om een eigen initiatief uit de grond te stampen. Omdat we de individuele talenten en vaardigheden centraal stellen, krijgen de jongeren voeling met de richting die ze uitwillen: expert worden of ondernemer. Indien de jongeren dit wensen, begeleiden we de jongeren na hun kamp bij de realisatie van hun ondernemers- of creatieve droom, in samenwerking met onze partners Unizo, Flanders DC, Cronos-group, The Argonauts en Technopolis.

Junior Argonauts vzw organiseert ook kampen voor bedrijven, steden en gemeenten. Hierbij kunnen de jongeren in actief aan de slag om bijvoorbeeld een creatieve en effectieve oplossing te ontwikkelen, voor een interessante vraag of probleemstelling waar de organisatie mee zit. Samen bespreken we de wensen: Hoe, Wat, Waar, Wanneer en vervolgens gaan wij aan de slag om een mooie ervaring voor de jongeren te creëren. We zetten elk talent in en zorgen ervoor dat het bedrijf, stad of gemeente de ultieme plek wordt waar de jongeren willen participeren!

Klik hier voor meer informatie over kampen op maat voor bedrijven, steden en gemeenten.

Heb je vragen

 Raadpleeg onze FAQ of contacteer ons gerust!

We maken jongeren bewust van hun eigen drijfveren.

Image
Karolien De Craecker

Met meer dan 10 jaar ervaring als projectleider binnen de digitale marketing sector, heeft Karolien een grote passie voor organiseren en het samenbrengen van mens en organisatie. Als een echte bruggenbouwer, houdt Karolien ervan om creatieve mensen de juiste opportuniteiten aan te reiken, en net dat ene duwtje te geven richting hun unieke doel. 

Hiernaast is Karolien ook co-founder van het eco-minded project: Swishing. Hierachter is Karolien al jaren de drijvende kracht, en ondersteunt zij het organiseren van kledingruil evenementen. 

"Ooit studeerde ik voor leerkracht, toch ben ik hierin niet verder gegaan. Ik wou aan de slag met jongeren die een duidelijke visie en motivatie vooropstelden, en zich doelbewust wouden engageren in een bepaald avontuur. Junior Argonauts was hét perfecte project dat op mijn pad kwam. Hierin kan ik héél wat van mijn passies en talenten kwijt, waaronder: organiseren, begeleiden van start-ups, verborgen talenten blootleggen en partijen met elkaar verbinden"


Xavier Speeleveld

Xavier, co-founder van The Argonauts, en een échte creatieve duizendpoot. Wat Xavier triggert om zich te engageren voor Junior Argonauts, is de spelende wijze waarop jongeren inzicht verwerven in zichzelf, alsook in de échte beroepswereld. 

"Het is belangrijk om van jongs af aan deel te nemen aan de actieve zoektocht naar jouw unieke passie en talent, en dit te linken aan jouw latere beroepskeuze. De vaardigheden van de toekomst, kan je alleen leren door deze te doen. Alle essentiele aspecten waaronder co-creatie, creativiteit, innovatie, helikopterview, kritische analyse, ... komen aan bod op de kampen van Junior Argonauts"  


Image
Image
Joost Thurman

Joost, co-founder van The Argonauts, en gepassioneerde business en design strateeg. Met ervaring in B2B marketing en innovatie, is Joost een échte verbinder en ontdekker. 

Dit laatste is dan ook zijn grote motivatie binnen Junior Argonauts. Het verbinden van jongeren binnen dezelfde leeftijdscategorie en met een gemeenschappelijke interesse, zijnde: robotica, game development, mode of personal branding. 

"Achter de schoolbanken krijgen jongeren te weinig aandacht, om bij zichzelf de vraag te stellen waar hun échte energiebron zich bevindt. Ondernemen bevat heel wat uiteenlopende aspecten waaronder het finianciëel management, creatief denken, samenwerken, ... dit vormt op zijn beurt de unieke opportuniteit om te ontdekken waar jouw interesses in schuilgaan"


Bjorn Accoe

Bjorn, oprichter IdeeKids, en creatieve ondernemer met een duidelijke visie. Met méér dan 10 jaar ervaring in het organiseren van vakantiekampen voor kinderen tot 12 jaar, vormt Bjorn de ideale partner en invalshoek voor Junior Argonauts. 

Image
Image


Sarah Vandewoude

Al haar hele leven is Sarah gepassioneerd door jongeren en ondernemerschap. Het is een heel fijne en eigenlijk ook logische combinatie. Zelf kreeg ze de zin voor het ondernemerschap met de paplepel ingegeven. De focus op jongeren legde ze wat later. Haar uitdaging: hoe kon ze beide met elkaar verbinden?

Eerst leerde Sarah het onderwijslandschap van binnen en van buiten kennen. Ze ontpopte zich tot organisator, coördinator en begeleider van projectweken, coördineerde het Talenbeleid en het Gelijke Kansen Beleid. Ze zetelde in het kernteam en richtte mee de Taléntklas op, voor projecten op maat van de leerlingen. In die periode merkte ze hoe snel je met jongeren ondernemend aan de slag kunt.
In 2015 startte ze als fulltime zelfstandige om zelf de nodige ondernemerservaring op te doen. Nu is het tijd voor de volgende stap: de brug slaan tussen scholen en bedrijven.

"De toekomst wordt bepaald door ondernemende jongeren. Dat zijn de scholieren en studenten van vandaag. Gelukkig zit er al heel wat ambitieus ondernemerschap op de schoolbanken. Die hebben vaak nog nét dat laatste duwtje in de rug nodig. Dat geven we met Junior Argonauts."Aarzel niet om ons te contacteren!