Acht tips voor een (ont)spannende vakantie

1.  Escape room

Waarschijnlijk heb je al gehoord van een Escape Room, maar die binnenactiviteit kan je dus ook gewoon buiten doen. Dat heet dan een Escape City Game. Het principe is zowat hetzelfde: je moet hints, raadsels, cryptogrammen en andere spelletjes oplossen en zo op tijd het spel tot een goed einde brengen. Bij een Escape Room zit je opgesloten in een kleine ruimte, maar bij het stadsspel moet je dus rondlopen en krijg je een tablet of iets anders mee waarop je de opdrachten krijgt. Onder andere in Mechelen, Gent, Genk en Antwerpen kan je al zo’n City Games spelen.

2.  Indoor trampoline

Zat je als kind de hele zomer lang op je trampoline? Wel, wat dacht je van een enorme kamer vól trampolines? Mocht het toch eens regenen in de vakantie – het blijft natuurlijk België – is JumpSky in Gent misschien een leuk idee. Het is de allereerste indoor trampolinehal in België waar je je salto’s kan oefenen, rondspringt als een gek of je gewoon in een bak vol mousse laat vallen.

3.  Geocachen

Wist je dat er overal ter wereld kleine potjes met een briefje in verstopt zijn, die jij dan kan zoeken via een speciale site? Dat is geocachen. Op geocaching.com kan je zien waar er geocaches verstopt zijn in jouw buurt. Je krijgt coördinaten die je eventueel kan ingeven in een gps-toestel, maar vaak lukt het ook al met het kaartje en eventueel de tips die erbij staan. Je moet op zoek naar zwarte buisjes – filmrolletjes – waarin een opgerold papiertje zit. Daarop schrijf je dan je naam en de datum waarop je de geocache vond en je legt ‘m terug voor de volgende vinder. Echt een aanrader!

4.  Ontspan

Natuurlijk dient de vakantie ook om te ontspannen. Voel je dus niet schuldig als je twee afleveringen na elkaar van je favoriete serie kijkt omdat het einde van de eerste net zo spannend was. Maar onthou dat een hele dag als een patattenzak op de zetel liggen je geen goed doet. Evenwicht is the key word!

5.  Doe vrijwilligerswerk

Teruggeven geeft je een heel goed gevoel. Een veel beter gevoel dan vijf opeenvolgende films je zullen geven, alleszins. Vraag een vriendin om mee te doen en ga op het internet op zoek naar een initiatief dat jullie allebei leuk vinden.

6.  Leer koken

Voor sommigen lijkt het misschien nog veraf, maar ooit zal je op kot gaan of gewoon alleen gaan wonen, en dan moet je je eigen potje koken. Of elke dag pizza eten, maar we moeten je niet vertellen wat dat met je lichaam en je gezondheid doet. Vakanties zijn ideaal om lekker te leren koken zoals je ma of pa. Eten dat je zelf maakte smaakt trouwens drie keer zo goed én het is de ideale manier om wat tijd door te brengen met je ouders. En dus goede punten te scoren.

7.  Zoek een vakantiejob

De beste vakantiejobs zijn heel vroeg weg. Wil je iets leuks vinden dat goed verdient, kan je je nu al maar beter gaan inschrijven bij interimbureaus of zelf het internet afschuimen op zoek naar vacatures.

8.  Ga op kamp met Junior Argonauts

Tijdens deze kampen leren we hen op een ludieke en speelse manier wat het is om een bedrijfje of initiatief uit de grond te stampen. Omdat we de individuele talenten en vaardigheden centraal stellen, krijgen de jongeren voeling met de richting die ze uit willen: expert worden of ondernemer. Indien de jongeren dit wensen, begeleiden we de jongeren na hun kamp bij de realisatie van hun ondernemers- of creatieve droom, in samenwerking met onze partners Unizo, Flanders DC, Cronos-group, The Argonauts en Technopolis.

Wil je graag meer weten? Ontdek hier ons aanbod ondernemingskampen