Het ontstaan van Junior Argonauts

Als ouder(s) van pubers zit je soms met de handen in de haren, als je probeert om de vakanties van je zoon of dochter in te vullen. Want ze zijn te groot voor een zoveelste pony- of omnisportkamp. En de meeste tieners weten ook zeer goed wat ze (niet) willen.

Dit gevoel hadden Joost en Xavier in 2017 ook met hun dochters, en ze besloten om samen naar een oplossing te zoeken. Na heel wat brainstormen kwamen ze met een mogelijke oplossing: ‘Ondernemingskampen voor jongeren’.

Joost en Xavier kwamen via Swishing bij Karolien terecht, die op haar beurt samenzat met Björn van Idee Kids (organiseert kampen voor kinderen tot 12 jaar). Björn was meteen overtuigd van het concept. Dit was exact wat hij zocht voor kinderen, ouder dan 12 jaar, die niet meer mee kunnen op kamp met zijn organisatie. Hij besloot dan ook om deze startup te steunen, en stapte mee in de organisatie ervan. 

Tijdens de Ondernemingskampen zouden jongeren meegenomen worden in de wereld waarvoor zij interesse hebben, zoals bijvoorbeeld Fashion. Maar de kampen gaan veel verder dan fashion op zich, er werd een heus einddoel vooropgesteld: namelijk een eigen kledinglijn opstarten. En daarvoor heb je natuurlijk veel meer nodig dan alleen kleren. Je moet klanten vinden, een concept en merknaam voor je product bedenken, jezelf promoten op social media… Om over al die dingen na te denken, worden de jongeren tijdens de kampen begeleid door experts.

Met het idee van het Fashion-kamp stapten Joost en Xavier naar Swishing (project van kledingruil) met de vraag om dit kamp voor hen te organiseren. Dat zag het Swishing-team volledig zitten, en zo kwam van het één het ander. Ook UNIZO en Cronos stapten graag mee in het verhaal. Zij waren meteen overtuigd van het concept en steunden hen hierin, want jongeren leren ondernemen zien zij als een ‘aanvulling’ op het onderwijs.

Tijdens deze week is het de bedoeling dat de jongeren verder op zoek gaan naar hun passies en interesses, hierbij wil Junior Argonauts hen helpen en verder begeleiden.

Intussen zijn de dochters van Joost en Xavier te oud geworden om mee te gaan als Junior Argonauts, dus zijn ze zelf monitor op de kampen.

Ontdek hier het aanbod Ondernemingskampen van Junior Argonauts.