Hoe jou creativiteit uiten op Sociale media?

Aangezien jullie zijn opgegroeid met sociale media en online tools en platformen zien we dat veel van jullie de smaak al te pakken hebben en hier gebruik van maken om op een creatieve manier aan zelfexpressie te doen. Voor sommigen gaat dit zelfs nog een stapje verder, zij gebruiken hun sociale media om te ondernemen. Wil jij ook weten hoe je jouw talenten en passie kan inzetten op sociale media? In deze blog vind je een aantal leuke voorbeelden en ideeën om mee aan de slag te gaan! 🙌

Hoe kan je sociale media gebruiken als creatieve uitlaatklep?

Op sociale media kan je veel creativiteit terugvinden die wordt gecreëerd door jullie leeftijdsgenoten, er wordt gespeeld met woorden en afbeeldingen en geïnspireerd met tekst, emoji’s en memes.

Sociale media kunnen dus makkelijk dienen als een expressieve basis waar je jouw talenten en passies de vrije loop kan laten gaan.  Dit soort zelfexpressie kan online vele vormen aannemen, je kan gebruik maken van video, geluid, animatie, enzovoort om online jouw uniek en eigen creatief landschap te creëren. Je kan het niet gek genoeg bedenken!

Er duiken dus ook regelmatig allerlei nieuwigheden op zoals selfies die worden gecombineerd met gesproken woorden, collages, stiftgedichten, Instagram poëzie, illustraties en openhartige livestreams.

Als junior Argonauts willen wij jullie stimuleren om zelf ook je talenten en passies te gebruiken, initiatief te nemen en op deze manier anderen te stimuleren en inspireren om ook op een creatieve manier aan de slag te gaan online.

Hoe kan je impact creëren met sociale media?

Natuurlijk zijn jullie ook een generatie die actie neemt en van aanpakken weet. Hierbij zien we ook dat jullie initiatieven nemen op sociale media. Jullie maken gebruik van blogs en vlogs om je stem te laten horen rond sociale en maatschappelijke problematieken en wereldgebeurtenissen. Met de nodige positiviteit, authenticiteit en ondernemingszin maken jullie het mogelijk om via sociale media normen te doorbreken.

Als ondernemer kan je er dan ook voor kiezen om in actie te komen en creatieve mensen (zoals schilders, schrijvers, tekenaars, muzikanten, enzovoort) op sociale media samen te brengen en een community te vormen rond een thema dat je interesseert of waar je graag verandering in wil zien. Vervolgens kunnen jullie je talenten combineren om samen sterke initiatieven te lanceren rond goede doelen zoals duurzaamheid, ecologie, inclusiviteit, fair trade, enzovoort.

Een aantal leuke voorbeeld initiatieven zijn het samen werken aan een magazine, een podcast maken of muziek produceren. Dit zijn slechts enkele ideeën maar er zijn natuurlijk nog tal van andere opties!

Sociale media gebruiken als opstapje om te ondernemen

Je kan sociale media natuurlijk ook gebruiken als platform om met je creativiteit te combineren met je ondernemingszin. Hierbij kan je je creatieve offline skills en inspanning inzetten en gebruiken als basis om jou unieke zelfgemaakte producten te promoten op sociale media.

Een aantal leuke initiatieven die wij zijn tegengekomen zijn bijvoorbeeld:

  • Iemand die zijn doodles heeft laten printen op kleding en zo een leuke kledingcollectie verkoopt
  • Iemand die aan de hand van tekeningen leuke stickers creëert en verkoopt
  • Iemand die nieuwe kleding maakt van tweedehandskleding en deze dan weer doorverkoopt
  • Iemand die zelf zeepjes maakt en deze verkoopt

Ga zeker ook zelf aan de slag met jou creativiteit om jouw sociale media te pimpen en wie weet kan je anderen inspireren en er ook nog een centje aan bijverdienen 😉

Ben jij online al aan de slag gegaan en barst je ook van ondernemingszin kijk dan ook zeker verder op onze site of je jouw passie nog verder kan ontwikkelen op een van onze kampen en wie weet organiseren we in de toekomst opnieuw een Blog en Vlog-kamp voor al jullie online ondernemers.

Written by Lana Hambrouck