Interview met een ervaren monitor – Sacha

Sacha is één van onze oudste en meest betrokken hoofdmonitoren. Wij interviewden hem over zijn ervaringen bij Junior Argonauts.

Sacha, waarom koos je ervoor om monitor te worden bij Junior Argonauts?

‘Junior Argonauts is een vzw met een jonge mindset, is dynamisch, heeft originele ideeën en staat voor ieders ideeën open. Bovendien wil Junior Argonauts steeds innoveren. Het feit dat ze steeds een groter doel vooropstellen bij de kampen vind ik enorm inspirerend. Ze stimuleren jongeren om de stap tot ondernemen te durven zetten en brengen hen in contact met succesvolle ondernemers waar zij inspiratie van kunnen opdoen en van kunnen leren.’

Maar Sacha werd vooral monitor omdat hij grote fan is van het concept dat Junior Argonauts vooropzet, en omdat hij gelooft dat hij een steentje kan bijdragen bij een verdere uitrol ervan. Bovendien vond hij het een leuke uitdaging om met jongeren te werken.

De opdracht van een monitor

Als hoofdmonitor was Sacha verantwoordelijk voor de coördinatie van het kamp. Wanneer er organisatorisch foutjes gemaakt werden of dingen over het hoofd gezien werden, stond Sacha in voor de oplossing hiervan. Daarnaast stond hij ook in voor de avondactiviteiten. Zo maakte hij samen met de jongeren een wandeling naar de Scheldekaai, om er een hele avond gezellig aan het water zitten met een ijsje. Of gingen ze allemaal samen naar het WK voetbal kijken op groot scherm op een terras in Antwerpen.

Als hoofdmonitor vindt Sacha het zeer fijn om samen te werken met de jonge monitoren en hen te begeleiden tijdens de kampen.

Waarom moeten jongeren monitor worden bij Junior Argonauts?

‘Als je interesse hebt in één van de thema’s van de kampen, anderen graag helpt en coacht, dan is dit echt iets voor jou’, aldus Sacha.

Interesse? Hier vind je meer info over onze vacatures.