Je hoofd koel houden in verwarrende tijden.

We worden allemaal goed geïnformeerd over de maatregelen die genomen worden tegen corona via het nieuws en de media. De richtlijnen die worden gegeven zorgen ervoor dat we een zekere controle kunnen behouden maar er blijft bij veel mensen een gevoel van angst en spanning bestaan. Het is niet altijd makkelijk om je hoofd koel te houden in deze tijden en hierbij is het ook normaal dat veel mensen momenten van twijfel en stress ervaren.

Daarom moeten we ook aandacht schenken aan onze mentale fitheid en op een goede manier met deze gevoelens leren omgaan. Hierbij kan het goed zijn om voor jezelf een peacefull mindset te ontwikkelen. Het kan helpen om voor jezelf momenten van actieve stilte in te plannen en te mediteren en zo mindfulness te ontwikkelen en op een goede manier met deze moeilijkere momenten om te gaan.

Hoe ga je aan de slag?

Omdat wij jullie gezondheid op de eerste plaats zetten, willen we graag dat ook jullie elke dag een aantal minuten vrijmaken om helemaal tot rust te komen: tien minuten hoogkwalitatief niets doen als training en fitness voor je brein om jezelf te helpen bij crisismomenten.

Dit kan op verschillende manieren, hieronder alvast een paar mogelijkheden:

  • Active silence: Ga actief op zoek naar momenten van rust of creëer een omgeving waar jij helemaal tot rust kan komen, zoek hierbij zeker ook de stilte op
  • Meditatie: Doe de ‘That’s Meditation Challenge’ of ga aan de slag met de ‘Headspace’ app
  • Je kan tal van online yoga- en meditatie lessen volgen online voor een beetje stress release
  • Ga creatief aan de slag en maak een stiftgedicht
  • Extra tips & tricks nodig raadpleeg dan het advies van de overkop-professionals

Op deze manier bereid jij je brein, net als ons, voor op moeilijke momenten waarbij je snel met oplossingen moet komen en de switch moet maken om iets nieuws te bedenken.

Active silence en meditatie helpt

Door rekening te houden met je lichaam en af en toe een hoogkwalitatief moment van rust in te plannen voor jezelf, zorg je ervoor dat je je energie oplaadt, je inspiratie opdoet en op een positieve en gezonde manier je creativiteit bevordert. Zo kan je dan weer op nieuwe ideeën komen, in plaats van angst en stress te laten overheersen. Dit kan nu super nuttig zijn want voor deze coronacrisis te overwinnen is het ook het moment om je creativiteit in te zetten en te ondernemen.

Mindfulness ontwikkelen vraagt natuurlijk discipline maar er is zeker ook een beloning!

Het kan rust geven in je hoofd en je leven. 🙏

Elke dag is een goed moment om te starten en nieuwe skills te ontwikkelen en te omarmen! Ga samen met ons aan de slag en maak een aantal minuten per dag vrij om helemaal tot rust te komen.

Aan de slag dus! 🙌

Op elk ondernemerskamp richten wij ook een hoekje in waar de jongeren, wanneer zij hier nood aan hebben, zich even kunnen terugtrekken. Benieuwd naar wat je allemaal kan leren op onze ondernemerskampen? Surf even verder richting onze website voor ons aanbod aan creatieve kampen!

Written by Lana Hambrouck