Junior Argonauts haalt in steden en gemeenten ondernemingszin en talent in jongeren naar boven

Wil jij ook de jeugd in jouw stad of gemeente inspireren en activeren? Junior Argonauts komt naar je toe om kampen op maat te organiseren voor de jongeren van jouw gemeente.

Samen bespreken we jouw wensen: Hoe? Wat? Waar? Wanneer? Vervolgens gaan wij aan de slag om een ondernemers- of creatief kamp voor de jongeren in jouw stad of gemeente op het getouw te zetten. We zetten elk talent in en zorgen ervoor dat jouw stad of gemeente de ultieme plek wordt waar jongeren creatief willen ondernemen! Je kan hierbij kiezen uit onze fashion, game, robotica en onderneem! kampen of we maken een kamp op maat van jouw specifieke noden.

Wie zijn we?

Junior Argonauts maken jongeren warm voor creativiteit en ondernemerschap en laten hen proeven van de wereld, als ondernemer, creatief talent of expert. Op ieder kamp gaan wij op zoek naar de talenten en passies van de jongeren. Hierop bouwen we gedurende het kamp steeds verder en ontwikkelen hiermee een topteam. We gaan op bedrijfsbezoek of laten een expert of ondernemer langskomen om zijn/ haar ervaringen en kennis te delen. Uiteraard doen we dit alles op een speelse en leerrijke manier!

“We hadden een heel goede samenwerking met Junior Argonauts voor het gamekamp en het fashionkamp. Jongeren konden vanuit hun passie voor gamen of mode creatief aan de slag gaan. De jongeren kregen genoeg ruimte om te experimenteren en zichzelf uit te dagen. Het gamekamp hebben we jammer genoeg door een coronabesmetting op de derde dag moeten stopzetten en daarom zullen we het zeker deze zomer opnieuw organiseren. Het fashionkamp leverde verrassende en vernieuwende ontwerpen op die de deelnemers op de laatste dag showden voor de pers en het publiek van ouders. De deelnemers waren allemaal heel tevreden en fier.

Stad – Patricia Maes – Sint-Niklaas

Wat bieden we voor wie?

Creatief denken en ondernemerschap gaan hand in hand, zeker bij onze Junior Argonauts. Op kamp laten we jongeren uit verschillende studierichtingen, zowel algemene, creatieve als meer technische richtingen, samenwerken rond een gemeenschappelijk doel. Ze brengen allemaal hun talenten, interesses en passies mee naar onze kampen. Dit is dan ook de sleutel tot succes en de basis van een echte klik tussen de jongeren onderling en met de monitoren en experten.

Momenteel organiseert Junior Argonauts 4 kampen:

Fashionkamp Robotkamp
Onderneem! Gamekamp

We mikken op jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Naast diversiteit in talent zorgt het mixen van verschillende leeftijden voor sterk teamwork en complementariteit. Dit levert vaak topresultaten op, wij spreken uit ervaring! De oudere deelnemers stromen daarna vaak door als monitor.

“Hallo, ik ben Lars en ik heb deelgenomen aan het ondernemerskamp omdat ik ondernemen wel aantrekkelijk vind. JA gaf de kans mensen te ontmoeten die hun creativiteit lieten zien zodat wij er dan zelf mee aan de slag konden gaan. Daarnaast konden we ook de stad Antwerpen verkennen met de andere deelnemers die van overal uit Vlaanderen kwamen, supertof!”
“De leiding gaf ons veel vertrouwen, wat wij heel tof vonden. Veel bijgeleerd en geïnspireerd voor de toekomst. De blikfabriek en de Antwerpse jeugdherberg waren ook echt toffe locaties!”

Deelnemer – Lars – 15 jaar

Wanneer?

De kampen gaan door tijdens de schoolvakanties en starten op maandagochtend. De laatste dag (meestal vrijdag) hebben we steeds een “pitch” moment, waar de jongeren hun resultaten presenteren aan mekaar en de ouders. Hierna is er tijd voor een hapje, een drankje en eventueel nog wat nakaarten.

Troeven?

Waarom schrijven de jongeren zich in op een Junior Argonauts kamp?

  • Ontdekken
  • Samenwerken
  • Ondernemen
  • Fun
In 2019 stond een fashionkamp en gamekamp in Diksmuide op het programma. De eerste samenwerking met Junior Argonauts verliep heel positief. Administratief werden alle afspraken correct en tijdig nageleefd. Het programma van de tienerkampen was innovatief en uitdagend. De monitoren en experts slaagden erin om de tieners 3 dagen lang te boeien, met ruimte voor creativiteit en ontwikkeling van eigen ideeën. Dit smaakt naar meer!

Stad – Sven Casteleyn – Diksmuide

Duurzaamheid en inclusiviteit

Duurzame en inclusieve kampen staan hoog op onze agenda. Kansarme jongeren en jongeren met emotionele uitdagingen zijn meer dan welkom. We verwelkomen ook jongeren met autisme of ADHD en doen ons uiterste best om de juiste benadering te hanteren en extra zorg te voorzien. Bij de inschrijvingen noteren we of er bepaalde aandachtspunten zijn.

We besteden altijd de nodige aandacht aan duurzaamheid: voor de fashionkampen werken we bv. steeds met duurzame en/of herbruikbare stoffen en informeren we de jongeren over het belang van duurzame mode. Ook bij de ondernemers- en STEM-kampen werken we vooral rond thema’s die ook een maatschappelijke meerwaarde hebben.

Meer info?

Bent u geïnteresseerd in wat wij aanbieden? Neem dan gerust een kijkje naar onze brochure voor steden, gemeenten en scholen. Wie weet tot binnenkort!

Brochure-Junior-Argonauts-voor-bedrijven-steden-en-gemeenten-nieuwste-versie

Download de brochure hier