STEM

Wat is STEM?

U heeft misschien de term STEM al eens zien passeren op onze website. STEM staat voor Science (wetenschap) , Technology (technologie) , Engineering (techniek) en Mathematics (wiskunde). Het doel van STEM is om jongeren warm te maken voor een carrière in één van deze velden.

Waarom STEM?

Technologie wordt steeds ingewikkelder en gaat steeds sneller vooruit. Onze samenleving heeft behoefte aan mensen die gepassioneerd zijn door technologie en wetenschap. Dit kan men nu al merken aan de hoge vraag naar technici, onderzoekers en wetenschappers. STEM is dus de toekomst van onze maatschappij.

STEM moedigt ook meisjes aan om zich niet te laten tegenhouden door vooroordelen. Er zijn nog steeds minder meisjes dan jongens
aanwezig in de wetenschap, maar
daar komt door STEM nu verandering in.

De toekomst van STEM

Kijk eens om je heen, zoveel dingen zouden vandaag de dag niet bestaan zonder technologie en de wetenschap. Veel jongeren hebben innovatieve ideeën over hoe ze de wereld kunnen verbeteren. STEM zorgt er dus voor dat jongeren de wereld van morgen mee vorm kunnen geven.

Er is nog steeds een negatieve bijklank wanneer het over technologie en wetenschap gaat, het is saai, het is voor nerds. Niets is minder waar, technologie en wetenschap is net super leuk en interessant. Van uitvindingen doen om het leven beter te maken tot de klimaatsverandering tegengaan. De mogelijkheden van STEM zijn eindeloos. 🙌

Met ons robotica- en gamekamp dragen wij ook ons steentje bij aan STEM. Met deze kampen willen wij jongeren inspireren en activeren om zich te verdiepen in technologie en wetenschap. Klinkt dit allemaal super interessant? Bekijk dan zeker ons aanbod via onze website!

Written by Anke Bruyneel