Succesvolle GWP voor het derde jaar van het KA Mortsel!!

De projectweek op KA Mortsel was een onvergetelijke ervaring voor de leerlingen en docenten. Tijdens deze week werkten ze samen aan verschillende projecten die de creativiteit en vaardigheden van de leerlingen op de proef stelden. Het doel van de projectweek was om de leerlingen te laten samenwerken en hun  al dan niet nieuw vergaardekennis toe te passen op realistische problemen en situaties. Er werd samen naar een mooi eindresultaat toe gewerkt. Met veel enthousiasme stellen wij enkele van de vele hoogtepunten van de week voor!

Activiteiten

De week bestond uit een hele waaier aan leuke en leerrijke activiteiten gebonden aan de thema’s waar de leerlingen voordien zelf uit konden kiezen. Zo kreeg de groep leerlingen die het thema sport kozen de kans om gratis eens een fitness uit te proberen, ging de groep cultuur een synagoge bezoeken en kreeg de groep koken de kans om heel wat lekkers te kokerellen. Tijdens deze week werden deze activiteiten vastgelegd op camera door de groep paparazzi, zij bundelden dit beeldmateriaal op hun prachtige Instagram pagina die je zeker moet bekijken!! Check het via deze link!!! : gwp_kam

Eigen inbreng

Wat de projectweek voor zowel de studenten als voor de leerkrachten nog extra leuk en uniek maakte is het feit dat de leerlingen ongeveer volledig zelf hun week mochten invullen en plannen. Onze bedoeling was dan ook om de leerlingen voor een keer zelf de kans te geven om te beslissen met welke onderwerpen en op welke manier zij juist bezig willen zijn. Op deze manier konden zij met veel meer passie en enthousiasme bezig zijn dan bijvoorbeeld in een schoolse context. Het zijn dan ook de leerlingen die zelf het eindresultaat in elkaar hebben geboxt. Het was mooi om te zien dat zij deze verantwoordelijkheid en kans ten volle gegrepen hebben . Op deze manier hebben wij het DNA van Junior Argonauts kunnen binnenbrengen in de schoolmuren.

Eindresultaat

Het toonmoment op de laatste dag van de week was een prachtresultaat, iedere groep organiseerde rond zijn thema een standje waar zij toonde was ze doorheen de week allemaal gemaakt, geleerd of gedaan hadden. Dit toonmoment werd mee vormgegeven en in goede banen geleid door de groep met als thema event & planning. Zij zorgen ook dat er genoeg budget vrijkwam om aan alle groepen hun wensen te kunnen voldoen. Daarnaast waren zij ook verantwoordelijk voor het organiseren van een fuif, deze was een knaller!!

 

Graag willen wij iedereen bedanken die aan ons project heeft meegeholpen, zowel de leerlingen, docenten als alle externen die ons de kans gaven om van deze week een topproject te maken!!! Aarzel zeker niet om voor meer beeldmateriaal de Instagram pagina gwp_kam te checken!