Terugblik op mijn stage bij Junior Argonauts

Hey, ik ben Lana laatstejaarsstudente Idea and innovation management.

Mijn stage bij Junior Argonauts zit er alweer op en we kunnen echt wel zeggen dat de tijd voorbij is gevlogen. Gedurende elf weken liep ik stage bij Junior Argonauts.

Als laatstejaarsstudente kwam ik een aantal maanden geleden, in mijn zoektocht naar een stageplaats, terecht bij Karolien De Craecker (oprichter van Junior Argonauts), een ondernemende dame vol passie en ideeën die overal opportuniteiten in ziet. Al snel kwam van het een het ander en na ons eerste gesprek stond het al vast 16 Maart kon ik starten met mijn stage bij Junior Argonauts. 🤗

Helaas keerde het tij een beetje en omwille van de Coronacrisis kon ik natuurlijk niet echt samen met het team werken op kantoor. Alsnog nam Karolien mij onder haar vleugels en kon mijn stage gewoon doorgaan!😊💪

Ondanks de omstandigheden ontbrak tijdens deze stage zeker niet aan mogelijkheden. Ik maakte social media-posts, schreef nieuwsbrieven, blogposts, en zoveel meer. We boksten met ons drieën (Karolien, Coralie en ik) een mondmasker initiatief in elkaar en gingen met Junior Argonauts aan de slag om mondmaskers te maken, verdelen en verkopen. Hierbij kreeg ik de kans om veel nieuwe tools te ontdekken en mijn technische en communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen.

Ook kreeg ik tijdens mijn stage de kans om een actie op te zetten rond de nieuwe kampen die Junior Argonauts gaat organiseren samen met steden en gemeenten “de Stads-en gemeentekampen”. Hiervoor kon ik veel van mijn organisatie-, netwerking-, plannings- en innovatieskills gebruiken uit mijn opleiding.

Een stage binnen Junior Argonauts is een opportuniteit op zich. De stage is zo ingericht dat je zelf kansen kan grijpen en vaardigheden kan ontwikkelen. Je krijgt geen kant-en-klaar takenpakket voorgeschoteld maar binnen Junior Argonauts zijn er altijd tal van mogelijkheden waarmee je aan de slag kan.

Het is een heel flexibele werkplek waar je veel vrijheid krijgt om je talenten in te zetten en vaak zelf de keuze krijgt om kansen te grijpen, bij te leren en te groeien op persoonlijk en professioneel vlak.

Na afloop kijk ik terug op een fijne periode waarin ik veel heb bijgeleerd en een beter zicht heb gekregen op waar ik naartoe wil na mijn studies.

Ik wil Karolien De Craecker bedanken omdat ik ondanks de moeilijke omstandigheden (Coronacrisis) toch een volwaardige stage heb kunnen lopen met voldoende uitdagingen en opportuniteiten. 💛

Written by Lana Hambrouck

Wil jij jook graag stagelopen of monitor zijn bij Junior Argonauts neem dan zeker contact op met Karolien.