Terugblik op mijn stage bij Junior Argonauts

Mijn maand werken als stagiaire bij Junior Argonauts is helaas tot een einde gekomen. In deze blogpost wil ik graag terugblikken op mijn stageperiode en wil ik graag bespreken welke ervaringen die ik heb opgedaan. 

Tijdens mijn stage ben ik veel bezig geweest met het ontwerpen van social media-posts, nieuwsbrieven schrijven en dat soort dingen. Hiervoor raad ik de website canva.com aan. Hier vind je ontzettend leuke layouts voor je posts. 

Naast dat ontwerpen, ben ik samen met mijn collega-stagiair Nick Heyman gestart met een flyeractie voor verschillende scholen. Hierbij was het de bedoeling om een groter publiek te bereiken.

Dit was volledig onze taak, dus wij moesten beginnen met alle Vlaamse middelbare scholen van de grote steden te bellen, en te vragen of ze geïnteresseerd waren om flyers uit te delen aan hun leerlingen. Ook vroegen we of ze eventueel posters wilden ophangen om meer jongeren te bereiken. Na drie dagen waren al onze flyers en posters de deur uit, op weg naar de scholen.  

Daarna kwam mijn grootste uitdaging: ik mocht als stagiaire een eigen projectje verzorgen waar ik me volledig kon in uitleven. Ik organiseerde een volledig fashionkamp van A tot Z. Denk maar aan een volledig draaiboek uitwerken, experts zoeken en mailen, de jongeren triggeren om naar het kamp te komen, de weekplanning uitschrijven, blogposts schrijven, meegaan naar meetings en nog veel meer. 

Op het einde van elke week kreeg ik tussentijdse evaluaties en kreeg ik ook enkele tips waarmee ik graag iets zou willen mee doen. 

Al bij al was het dus een leerzame stage en is de maand echt voorbijgevlogen. Ik wil Karolien De Craecker (oprichter van Junior Argonauts) bedanken voor de verschillende uitdagingen die ze me gaf. Ik heb er enorm van genoten om onderdeel te zijn van dit team. 

Stagiaire Camille

Wil je weten vanuit welk idee Junior Argonauts ontstaan is? Lees het hier