Voel jij je een entre-, intra-, of innerpreneur?

Ben jij een echte ondernemer en droom jij er stilletjes van om iets te gaan doen met al jouw creativiteit en talenten? Dan zit je als jongere bij Junior Argonauts aan het juiste adres.

Ondernemer hoezo?

Het woord entrepreneur klinkt vaak een beetje overweldigend en onverstaanbaar maar eigenlijk wordt het gewoon gebruikt om mensen met ondernemingszin te omschrijven. Iemand die zich geroepen voelt om ondernemend door het leven te gaan. Iemand die kansen ziet, benut en op deze manier waarde creëert voor zichzelf en anderen.

Deze ondernemingszin kan worden uitgedrukt op verschillende manieren:

  • Je wil impact hebben
  • Je wil een expert zijn
  • Je wil een verschil maken
  • Je wil verantwoordelijkheid nemen
  • Je wil toegevoegde waarde creëren
  • Je wil je graag betrokken voelen in een groter geheel

Als jij jezelf dit al meermaals hebt horen zeggen of denken, dan behoor jij onder ‘de ondernemers/entrepreneurs’ onder ons.

Deze behoefte om te ondernemen kan je vervolgens op verschillende manieren gaan invullen als entrepreneur, intrapreneur of innerpreneur en hier wil Junior Argonauts je graag bij helpen.

Wat is een Entrepreneur, Intrapreneur en Innepreneur?

Een entrepreneur is iemand die graag zelfstandig een nieuw bedrijf wil opstarten vanuit een eigen idee of concept, om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen en vervolgens dit bedrijf gaat runnen. Een Intrapreneur is dan weer iemand die ondernemingszin heeft maar deze tot uiting brengt in een bestaande onderneming of binnen een hobby of vrijwilligerswerk. Tot slot hebben we de innerpreneur, waar velen onder jullie je vast ook in herkennen. De innerpreneur is iemands die zich inzet binnen een onderneming om zo sociale verandering te creëren en hier zijn creativiteit en zingeving in vindt.

Vaak is deze gedrevenheid om te ondernemen al van jongs af aan aanwezig, als jij je geroepen voelt en voortdurend op zoek bent naar nieuwe uitdagingen dan zijn onze ondernemingskampen iets voor jou. Gedurende 5 dagen krijg je de kans om aan de slag te gaan, te brainstormen, ontwerpen en prototypen vanuit jouw talent.

Hoe kan Junior Argonauts jou hierbij helpen?

Tijdens de ondernemerskampen proberen wij op een unieke manier talent, ondernemerschap en creativiteit met elkaar te verbinden. We helpen jongeren om hun initiatieven op een ludieke en speelse manier te ontwikkelen. Zo willen we hun individuele talenten en vaardigheden ondersteunen en hun meer inzicht geven in de richting die ze uit willen gaan als ondernemers. 

Ons doel is hen laten ondernemen, hen initiatief laten nemen, hen laten ontdekken dat je impact kan creëren binnen een bedrijf als entre-, intra- en innerpreneur.

Wanneer de jongeren dit wensen, begeleiden we hen ook na het kamp bij de realisatie van hun ondernemers- of creatieve droom, in samenwerking met onze partners Unizo, Flanders DC, Cronos-group, The Argonauts en Technopolis.

Wil jij ook samen met ons op pad gaan en jouw ondernemingszin of die van jouw jongere aan te wakkeren? Surf dan even verder richting onze website en ontdek het aanbod aan Junior Argonauts ondernemerskampen! Want ook voor deze zomervakantie hebben wij nog enkele kampplaatsen vrij! 😍

Written by Lana Hambrouck