Waarom je kind op een Junior Argonauts kamp sturen?

Je kind op kamp laten vertrekken kan enorm spannend zijn. Als ouder zit je natuurlijk met veel vragen. Zal het meevallen? Zullen ze het er wel leuk vinden? Toch is er niets om bang voor te zijn. Op kamp gaan is net ontzettend leuk! Mocht je nog twijfelen dan lijsten wij even de voordelen voor je op.

Sociale vaardigheden

90% van onze deelnemers komen alleen op kamp. Je moet je hierover echter geen zorgen maken. Wij organiseren telkens een ontmoetingspel waarbij iedereen elkaar op een ontspannen manier kan leren kennen. Doorheen de hele dag en s’avonds zijn er ook steeds groepsactiviteiten gepland. Op deze manier leert je kind in een groep samenwerken en respectvol omgaan met leeftijdsgenoten. Wij zetten volop in op een plezante groepssfeer, want teamwork makes the dream work!

Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid

Wij proberen om al onze deelnemers een portie verantwoordelijkheid mee te geven. We doen dit door hen voldoende vrijheid te geven om hun eigen keuzes te maken. Natuurlijk zijn onze monitoren altijd aanwezig voor de nodige begeleiding, we vinden het echter belangrijk om hen wat vrij te laten, want zo leren de jongeren om zelfstandiger te zijn en beslissingen voor zichzelf te maken. Dit geeft hen extra motivatie om initiatief te nemen en te ondernemen.

Nieuwe vaardigheden leren

Tijdens onze kampen gaan wij op zoek naar de talenten en vaardigheden van elke jongere en proberen we hun ondernemingszin zoveel mogelijk te stimuleren. Tijdens interactieve workshops leren ze meer over wat ondernemen precies inhoud en gaan ze zelf aan de slag. Regelmatig komen er ook experts over de vloer die een extra woordje uitleg geven aan de jongeren. Op het einde van kamp mogen ze hun nieuwe ervaringen aan de ouders voorstellen op het toonmoment. 

Fun, fun en nog eens fun

De allerbelangrijkste reden om je kind bij ons op kamp te sturen is natuurlijk dat het leuk is! Tijdens de workshops kunnen ze de handen uit de mouwen steken en er op los experimenteren. Daar bovenop zorgen onze monitoren voor leuke activiteiten en voldoende ontspanning. Plezier gegarandeerd dus! 😁

Kan jouw jongere nu al niet meer wachten om op kamp te vertrekken? Bekijk dan even het aanbod op onze website.

Written by Anke Bruyneel