Warm huis voor jongeren van VZW Jong update!!

Om gevolg te geven aan een vorige blogpost waarin VZW Jong en hun doelen werd voorgesteld, de werkweek die er zat aan te komen werd voorgesteld en de vraag naar helpende handen werd verspreid,  vertellen wij graag wat meer over het verloop van de ondertussen reeds voorbije week.

Veiling

De medewerkers hebben zich beziggehouden met het organiseren van een veiling om geld in te zamelen voor het jongerenhuis. De veiling was een groot succes, er werd er heel wat geld opgehaald, wat betekent dat het VZW Jong nu meer budget heeft voor het renoveren van het huis maar in dezelfde beweging ook voor het organiseren van evenementen en activiteiten voor de jongeren. Het pronkstuk van de veiling was een authentieke kickertafel waarover werd besloten om deze te verkopen.

Grote kuis

Naast de veiling was het tijd om het huis op te ruimen en schoon te maken. De medewerkers hebben samen geholpen om het jongerenhuis weer helemaal op orde te krijgen. Ze hebben alles grondig schoongemaakt en opgeruimd, zodat de jongeren weer een frisse start konden maken. Zo werd er een selectie gemaakt van het materiaal en meubilair dat zij nog wouden houden en dat wat zij liever kwijt dan rijk waren. Wat ze niet meer gebruikten en dus gewoon stof en plaats stond te nemen werd verwijderd, nu is er dus terug wat meer beweeg ruimte.

Schilderwerken

Maar dat was niet alles. De medewerkers wilden het jongerenhuis een nieuwe uitstraling geven en besloten om het hele lokaal wit te schilderen. Ze hebben al het meubilair verplaatst en alles goed afgeplakt om ervoor te zorgen dat er geen verf op de vloer terecht zou komen. Het was een uitdagend project, maar met teamwork en doorzettingsvermogen hebben ze het voor elkaar gekregen.

Het jongerenhuis ziet er nu gloednieuw uit, met een leeg canvas waar de jongeren hun creativiteit op los kunnen laten. De medewerkers zijn trots op wat ze hebben bereikt en zijn blij dat ze het jongerenhuis hebben kunnen verbeteren voor de jongeren.

De jongeren zijn erg enthousiast over de veranderingen in het jongerenhuis. Het lokaal ziet er frisser en moderner uit, en er is meer ruimte om nieuwe ideeën te realiseren. Het jongerenhuis is nu een plek waar jongeren zich kunnen uiten en creatief kunnen zijn.

Deze week was een belangrijke mijlpaal voor het jongerenhuis van VZW Jong, door samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving, hebben de medewerkers laten zien wat er mogelijk is als je je inzet voor de gemeenschap. Het jongerenhuis is nu een nog betere plek voor jongeren om zich te ontwikkelen en te groeien, en we kijken uit naar wat de toekomst nog in petto heeft voor deze geweldige gemeenschap.