CREËER JE EIGEN MODELABEL


Is ‘wat trek ik aan vandaag?’ het eerste wat je ’s ochtends denkt? Vertelt jouw kleerkast wie je bent, en wil je graag anderen inspireren met jouw kijk op mode? Dan is ons fashionkamp absoluut iets voor jou! Samen met andere fashionista’s stamp je je eigen modelabel uit de grond aan de hand van duurzaam en ecologisch materiaal.

Wil je ons boeken voor een superkamp in jouw bedrijf, stad of gemeente? Klik hier!


achterna?Fashion

De fashionkampen die Junior Argonauts al sinds 2017 organiseert, zijn er voor alle creatieve jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar met een passie voor mode. Een week lang gaan jullie aan de slag om een eigen collectie te ontwerpen. Jullie maken gebruik van tweedehands stoffen en overstock stoffen om een nieuwe kledinglijn op de markt te brengen met jouw eigen touch! 

Image

Ondernemen

Fashion is vandaag veel meer dan kleren maken alleen. Experts uit de mode- en marketingwereld leren jullie hoe jullie een (fictief) merk creëren en hoe jullie dat best in de markt zetten. Naast het creëren in ons atelier en het samenwerken met creatieve mensen nodigen we jullie uit om verder te denken... Hoe starten aan de productie? Wat hebben jullie daarvoor nodig en hoe gaan jullie te werk? Eénmaal het kledingstuk er is moet er gedacht worden aan hoe jullie het willen bekendmaken en waar jullie het gaan verdelen. Want een boeiend verhaal vertellen, zowel online als in real life, is onmisbaar voor wie het vandaag wil maken in de mode-industrie. 

Image
Image

Sustainable

We werken voor onze fashionkampen steeds samen met partners die duurzaam ondernemen uitdragen. We slaan de handen in elkaar met o.a. Anne Nagels van RE°invented,
Soraya Wancour van Studio AMA, Saar Swinters van Saar Swinters en de lokale Kringwinkels.

We willen jullie sensibiliseren om duurzaam om te gaan met de overvolle kleerkast. We laten jullie kennismaken met ondernemingen, merken en winkels die zich focussen op slow fashion en duurzaam ondernemen. Geinspireerd door die leuke ideeën, vliegen we in de stoffen en leren we ontwerpen, patronen tekenen en naaien. Onze modecollectie kunnen we creëren met overstockstoffen en kledij uit de Kringwinkel.

Dit mogen jullie verwachten

Treed in de voetsporen van bekende ontwerpers en creër je eigen collectie onder begeleiding van professionele ontwerpers.

Bedenk je eigen label en werk hiervoor een marketingcampagne uit.

Ga samen met ons op zoek naar jouw passie en talent tijdens verschillende workshops.

Stel je collectie tentoon en/of toon je creaties in een wervelende modeshow.

Dit alles en nog veel meer leuke activiteiten :)


Image
Image

Investering

€495 met overnachting / €325 zonder overnachting

Wat is er inbegrepen?

  • 4 overnachtingen (internaat)
  • Ontbijt, lunch & avondmaal (internaat)
  • Professionele begeleiding
  • Inspirerende workshops
  • Materialen
  • (Digitale) modewandeling

Aftermovie fashionkamp

Heb je nog bijkomende vragen? Raadpleeg onze FAQ of contacteer ons gerust via mail info@juniorargonauts.be!

Reserveer je plek of vind meer informatie

Geen evenementen gevonden!

Interview


Veerle Windels - Mode journaliste

Motivatie van de deelnemers van vorig jaar


Een boost voor ons zelfvertrouwen en nieuwe echte vrienden zijn vaak vernoemde voordelen door onze junior argonauten.

Image

Lily - 14 jaar

"Hi ik ben Lily,
Ik ben 14 jaar. Ik ga aan dit kamp meedoen omdat ik later graag een ondernemer wil worden en ik zou graag alle ervaringen rond ondernemen willen meemaken. Ik kijk vooral uit naar de city trip in Antwerpen ( tis Antwerpe wie wil daar nu ni naar toe gaan!) en ook het pimpen van kringloop kleren ( ook al doe ik het nu al een beetje).
liefs Lily"
Image

Aimée - 17 jaar

"Hallo, ik ben Aimée Vincke (17jaar) ik ben creatief, modebewust, weet heel goed wat ik wil & ben ook heel enthousiast! Ik neem deel aan dit kamp omdat ik zo graag bezig ben met MODE en graag wat dingen zou bijleren. Mijn droom is om een eigen modehuis te hebben (heel grote droom... maar dromen mag natuurlijk he "

Image

Louise - 15 jaar

"Hallo, ik ben Louise en ik ben bijna 16 jaar. Mijn droom is om later een originele kledingszaak te starten met een paar eigen ontwerpen. Het lijkt me heel interessant om deel te nemen omdat het een veelzijdig programma is om de modewereld beter te leren begrijpen."