CREËER JE EIGEN MODELABEL


Is ‘wat trek ik aan vandaag?’ het eerste dat je ’s ochtends denkt? Vertelt jouw kleerkast wie je bent, en wil je graag anderen inspireren met jouw eigenzinnige kijk op mode? Dan is ons Fashion-kamp absoluut iets voor jou! Samen met andere fashionista’s stamp je je eigen modelabel uit de grond aan de hand van duurzaam en ecologisch materiaal, en daarbij worden jullie begeleid door experts uit de modewereld.


achterna?Fashion

Het Fashion-kamp dat Junior Argonauts al voor de derde keer organiseert, is er voor alle creatieve jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar met een passie voor mode. Een week lang gaan zij aan de slag om een eigen collectie te ontwerpen. We maken gebruik van tweedehands stoffen en overstock van toffe merken om een nieuwe kledinglijn op de markt te brengen. 

Image

Ondernemen

Fashion is vandaag véél meer dan kleren maken alleen. Experts uit de mode- en marketingwereld leren ons ook hoe we een merk creëren, hoe we dat best in de markt zetten, en hoe we dit best onderscheiden van de rest. Naast ons atelier en creatieve mensen moeten we verder denken, hoe starten we aan de productie? Wat hebben we daarvoor nodig? Hoe gaan we te werk? Hoe een kledinglijn creëeren en deze kledinglijn onderhouden? Eenmaal het kledingstuk er is moet er gedacht worden aan hoe we het gaan bekend maken en hoe we het gaan verdelen? Want een boeiend verhaal vertellen, zowel online als in real life, is onmisbaar voor wie het vandaag wil maken in de mode-industrie. 

Image
Image

Sustainable

We werken voor dit kamp samen met Kringwinkel AntwerpenIetstofJBCLewis&Melly en B.Right.

Partners die duurzaam ondernemen mee uitdragen. We willen jongeren sensibiliseren om duurzaam om te gaan met hun kleerkast. De eerste dag starten we direct met een coole Fashion tour samen met B.Right waar we het verhaal achter slow fashion, de winkels en de uiteenlopende merken laten zien. Na al de leuke ideeën die je zal gekregen hebben tijdens de tour, vliegen we in de stoffen en leren we ontwerpen, patronen tekenen en naaien met Ietstof. Onze modecollectie kunnen we creeëren met stoffen van het hippe, jonge modelabel Lewis&Melly,  Kringwinkel Antwerpen en DÉ winkel om te shoppen JBC.

Dit mag je verwachten

Workshops waarin we op zoek gaan naar jouw passie en talent.

Creëren van een eigen collectie onder begeleiding van professionele ontwerpers.

Een eigen label bedenken, en een online en offline marketingcampagne opzetten.

The Argonauts begeleiden je bij het opstellen van een businessmodel-canvas.

Wervelende inspiratiesessie met influencers uit de fashionindustry.

Coachingavond gegeven door experts binnen de sector.

Ga samen met JBC opzoek naar de nieuwste trends tijdens een interactieve trendworkshop.

Showen en verkopen van hun collectie voor een goed doel in het mobiele Veritas-atelier.

De kampen in de paasvakantie en augustus gaan door in Antwerpen, de kampen in juli gaan door in Gent

Het kamp start elke dag om 9u en eindigt om 16u.


Image
Image

Kostprijs

€ 495 met overnachting / €404 externaat

Wat is er inbegrepen?

  • 4 overnachtingen
  • Ontbijt; lunch & avondmaal
  • Professionele begeleiding
  • Inspirerende workshops
  • Boeiende en ervaren gastspreker of bedrijfsbezoek
  • Materialen
  • B.right modewandeling

Heb je nog bijkomende vragen? Raadpleeg onze FAQ of contacteer ons gerust!

Reserveer je plek of vind meer informatie

Geen evenementen gevonden!

Interview


Veerle Windels - Mode journaliste

Motivatie van de deelnemers van vorig jaar


Een boost voor ons zelfvertrouwen en nieuwe echte vrienden zijn vaak vernoemde voordelen door onze junior argonauten.

Image

Lily - 14 jaar

"Hi ik ben Lily,
Ik ben 14 jaar. Ik ga aan dit kamp meedoen omdat ik later graag een ondernemer wil worden en ik zou graag alle ervaringen rond ondernemen willen meemaken. Ik kijk vooral uit naar de city trip in Antwerpen ( tis Antwerpe wie wil daar nu ni naar toe gaan!) en ook het pimpen van kringloop kleren ( ook al doe ik het nu al een beetje).
liefs Lily"
Image

Aimée - 17 jaar

"Hallo, ik ben Aimée Vincke (17jaar) ik ben creatief, modebewust, weet heel goed wat ik wil & ben ook heel enthousiast! Ik neem deel aan dit kamp omdat ik zo graag bezig ben met MODE en graag wat dingen zou bijleren. Mijn droom is om een eigen modehuis te hebben (heel grote droom... maar dromen mag natuurlijk he "

Image

Louise - 15 jaar

"Hallo, ik ben Louise en ik ben bijna 16 jaar. Mijn droom is om later een originele kledingszaak te starten met een paar eigen ontwerpen. Het lijkt me heel interessant om deel te nemen omdat het een veelzijdig programma is om de modewereld beter te leren begrijpen."