groepsfoto met 5 jongeren die hun creaties tonen tijdens modekamp momu 3

Creëer je eigen modelabel | 1 tot 5 april 2024 | Kortrijk | 12- 15 jaar

Eigen kledingstukken ontwerpen en maken met enkel gerecycleerde materialen en reststoffen, daar draait het in dit Modekamp om.

Image

Ons Modekamp is dé droom voor jongeren die bezig zijn met fashion, en graag hun eigen ideeën willen uitwerken. Onder begeleiding van experts werk je zelf je eigen modelabel uit. Van vaag idee, tot een concreet kledingstuk in je kast.

Omdat de huidige Mode-industrie enorm vervuilend is, focussen we tijdens dit kamp ook op duurzaamheid. We geloven dat circulaire economie dé toekomst is. Daarom gebruiken we onder andere overstock van toffe merken om onze nieuwe kledinglijn te ontwikkelen. Op het einde van de week tonen we onze creaties aan de buitenwereld.


Daarnaast laten we zien hoe de mode-industrie werkt, aangezien we ondernemerschap willen aanmoedigen. Hoe kan je een eigen merk in de markt kan zetten? Hoe onderscheid je jezelf van andere labels? En hoe kun je jezelf online en offline in de kijker werken? Voor zowel de creatieve als de commerciële kant van jouw ideeën, staan er ervaren begeleiders klaar om jou te helpen en om hun kennis met je te delen.


Waarom zou je voor dit Junior Argonauts- kamp kiezen?

Omdat het verder gaat dan alleen activiteiten. In een omgeving van gelijkgestemden dagen we je uit om te tonen wie je bent, om te onderzoeken waar je passies liggen en wat je echt energie geeft. Bovendien leer je niet alleen je eigen krachten kennen, maar ook hoe je met die krachten anderen kunt inspireren. En laten we niet vergeten: plezier is essentieel!


Unieke kamplocatie

De streek rond Kortrijk was ooit het epicentrum van de Vlasindustrie, en dat glorierijke verleden zie je terug in het Textielmuseum Texture. Geïnspireerd door die geschiedenis kunnen de deelnemers aan onze Modekampen er de mode van de toekomst creëren.

Onze Monitoren

Zonder onze inventieve monitoren, geen ingenieuze kampen. Hun ambitie? Jouw passie, leergierigheid en drijfveren aanwakkeren. Vol enthousiasme maken onze monitoren je bewust van jouw talenten en drijfveren. Met hun scherp oog voor groepsdynamiek helpen ze bovendien iedere jongere zijn/haar/hun plek te vinden in de groep. Blink je uit in leiding geven, goochel je met woorden alsof het niets is of ben je een krak in creatieve oplossingen bedenken? En kriebelt het om monitor te worden bij Junior Argonauts? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures. We hebben je er graag bij!


Ik wil moni worden!
3 jongeren staan aan een tafel vol papier iets uit te knippen

Praktisch

Dit is een kamp zonder overnachtingen. Het kamp vindt plaats in het Texture-museum te Kortrijk, van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april 2024, telkens van 9u tot 16u. Het adres is Noordstraat 28, 8500 Kortrijk.

De investering voor dit kamp is 150 euro.

Je brengt zelf je picknick, koekje, fruit en water mee.

Voor wie?

Jongeren van 12 tot 15 jaar met een hart voor mode, creëren en duurzaamheid.

Niet elke jongere heeft de luxe om op kamp te gaan

En juist daarom organiseren we zomerkampen voor iedereen, ook voor jongeren die vaak uit de boot vallen. In samenwerking met Uitpas kunnen we dit kamp aanbieden tegen 30 euro voor jongeren die leven in socio-economisch kwetsbare omstandigheden. Beveel ons aan, stuur onze contactgegevens door, of neem zelf contact met ons op zodat wij de kinderen en jongeren bereiken die hier het meest baat bij hebben.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Texture.

Meer info?

Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be.

Datum

apr 01 - 05 2024
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Kostprijs (gratis of sociaal tarief kan ook)

€150.00

Wanneer & Overnachtingsmogelijkheden

| Geen overnachting,
Paasvakantie week 1 | 1 - 5 april 2024

Locatie

Kortrijk

Locatie 2

Texture
Kampthema's, lezingen & lessenreeksen
× Heb je een vraag? Stel ze hier