groepsfoto met 5 jongeren die hun creaties tonen tijdens modekamp momu 3

Creëer je eigen modelabel | 3 tot 7 juli 2023 | Gent | vanaf 11 jaar

De droom van elke fashionista!

Is “wat trek ik aan vandaag?” het eerste wat je ’s ochtends denkt? Vertelt jouw kleerkast wie je bent, en wil je graag anderen inspireren met jouw kijk op mode? Dan is ons Fashionkamp absoluut iets voor jou! Samen met andere fashionnaddicts stamp je je eigen modelabel uit de grond met duurzaam en ecologisch materiaal.

Ons Modekamp is dé droom voor jongeren die bezig zijn met fashion, en graag hun eigen ideeën willen uitwerken. Onder begeleiding van experts uit de mode-industrie werk je zelf je eigen modelabel uit. Van vaag idee, tot een concreet kledingstuk in je kast.

Omdat de huidige mode-industrie enorm vervuilend is, leggen we de nadruk tijdens dit kamp op duurzaamheid. We geloven dat circulaire economie dé toekomst is, en gaan dan ook op zoek naar herbruikbare materialen in kringwinkels om onze collectie te maken. Bovendien mogen we ook stofresten van andere mode-labels gebruiken.

Omdat we tijdens onze kampen ook ondernemerschap belangrijk vinden, laten we zien hoe de mode-industrie werkt, en hoe je een eigen merk in de markt kan zetten. Hoe kan je jezelf onderscheiden van andere labels, en hoe kan je je online en offline in de kijker werken? Met hulp van experts zal je hier alles over leren.
Op het einde van deze interessante week tonen we onze creaties aan de buitenwereld.

 

Waarom Junior Argonauts?

Mensen samenbrengen, mensen boosten, … hét DNA van Junior Argonauts.

Bij Junior Argonauts is het ons doel om jongeren te empoweren en hen sterk te maken, zodat ze in staat zijn om aan het stuur van hun eigen leven te staan. Onze werking is gericht op het versterken van de veerkracht en weerbaarheid van jongeren.

Een belangrijk aspect van Junior Argonauts is het in contact brengen van jongeren met wat hen energie geeft, hun passies en talenten. Door te focussen op wat hen inspireert en motiveert, kunnen jongeren meer zelfvertrouwen ontwikkelen en hun potentieel ten volle benutten.

Niet enkel jezelf beter leren kennen, jouw valkuilen erkennen, … is handig in deze wereld. Ook waarden als doorzetten, iets doen tegen je zin, fouten maken, durven vragen stellen, zelfredzaamheid, rekening houden met anderen, je eigen belang ff opzij zetten voor de groep, … zijn belangrijk. 

De focus tijdens de kampen blijft op het thema liggen waarvoor de jongere gekozen heeft. Slechts bij 10-15% van het programma breiden we uit naar soft skills. 

Met onze activiteiten streven we er ook naar om jongeren creatief te leren denken en 21st century skills te bevorderen. Daarnaast willen we jongeren die al weten wat ze willen, helpen met het ontwikkelen van hun businessplan, marketingplan en het pitchen van hun ideeën. Zo moedigen we ondernemerschap en zelfstandigheid bij jongeren aan.

Bij Junior Argonauts draait het niet alleen om persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar ook om fun fun fun. We willen jongeren aanmoedigen om te genieten van hun ontdekkingsreis en om op een speelse en ontspannen manier te leren.

Als laatste geloven we dat jongeren in contact brengen met gelijkgestemde jongeren hen sterker maakt. Ze krijgen erkennen, voelen dat ze niet alleen zijn, … Door middel van onze programma’s en activiteiten willen we jongeren in contact brengen met elkaar en hun netwerk versterken.

Tot slot zijn we bij Junior Argonauts bruggenbouwers tussen vrijwilligerswerk, bedrijven en de overheid. We willen jongeren de kans geven om hun talenten te ontwikkelen en hun steentje bij te dragen aan de maatschappij door middel van vrijwilligerswerk. Tegelijkertijd willen we bedrijven en de overheid de kans geven om te investeren in de toekomst van jongeren en een verschil te maken in hun leven. Samen kunnen we de volgende generatie helpen om hun potentieel te realiseren en een positieve impact te hebben op de wereld. Met onze toekomstige projecten houden we jouw jongeren in de loop over projecten die leuk kunnen zijn voor hen om aan deel te nemen. 

Ambitieuze waarden en doelstellingen. We realiseren ons dat we blij mogen zijn als we een kleine steen verlegd hebben tijdens één van onze projecten. 

Praktisch

Dit is een kamp zonder overnachtingen. Deelnemen kost 295 euro voor 5 dagen.
Het kamp vindt plaats in het Industriemuseum te Gent, van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juli 2023, telkens van 9u tot 17u.

Je brengt zelf je eigen lunch, koekje, fruit en water mee.

Als 295 euro in één keer moeilijk is om te betalen, geef gerust aan welk betaaltempo voor jou haalbaar is. Je kan dit via comments toevoegen in het inschrijvingsformulier.

Voor wie?

Jongeren van 11 tot 18 jaar met een hart voor mode en ondernemen.

Niet elke jongere heeft de luxe om op kamp te gaan

En juist daarom organiseren we zomerkampen voor iedereen, ook voor jongeren die vaak uit de boot vallen. In samenwerking met de Vlaamse overheid bieden we gratis kampen aan voor jongeren die leven in socio-economisch kwetsbare omstandigheden. Beveel ons aan, stuur onze contactgegevens door, of neem zelf contact met ons op zodat wij de jongeren bereiken die hier het meest baat bij hebben. Vul in via het formulier hierna wat voor jou haalbaar is om te betalen, dit kan via de comments.

Inschrijven

Inschrijven kan via het formulier hierna.

Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be of bel ons 0479358416 (Whatsapp kan ook).

Datum

jul 03 - 07 2023
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Kostprijs (contacteer ons voor sociaal tarief)

€295.00

Locatie

Industriemuseum Gent
Minnemeers 10, 9000 Ghent
Kampthema's, lezingen & lessenreeksen
× Heb je een vraag? Stel ze hier