Creëer je eigen modelabel | met overnachting | 11 – 15 juli | Antwerpen

Maak jouw modedromen waar op fashionkamp!

Veel meisjes én jongens houden van mode. Dat mag niet verbazen, want net als eten en drinken maakt mode deel uit van ons alledaagse leven: elke morgen staan we op en trekken we met onze kleding ook een stukje identiteit aan. Een nauw aansluitende rode jurk straalt een heel andere boodschap uit dan een grijs maatpak, en trouwen doen de meeste vrouwen in een witte trouwjurk. Kleding heeft een praktische, financiële, maar ook emotionele en symbolische waarde. In de loop van de geschiedenis gingen dan ook heel wat outfits de geschiedenisboeken in, denk maar aan Angela Merkel’s kleurrijke maatpakken of Lady Gaga’s vleesjurk. Ben jij ook helemaal gegrepen door de kracht van mode, dan is dit fashionkamp echt iets voor jou. Hier maak jij van je fashiondromen een realiteit, in de meest letterlijke zin van het woord, want op fashionkamp ga jij met stof en draad aan de slag om zelf kleding te creëren. Aan het eind show je je creaties in de pop-up store.

Jouw vakantieprogramma

Het vakantieprogramma is op fashionkamp bijzonder divers. Van kleding ontwerpen, tot je product in de markt leren zetten: op fashionkamp vervelen we ons geen moment.

Fashion

Het creëren van je eigen collectie begint bij het bedenken van een fantastisch label én het samen uitzoeken waar je passies en talenten liggen. Professionele ontwerpers helpen je hierbij; zij bedenken wat ze goed vinden, wat verbeterd kan worden en in welke richting je verder evolueert. Voor het maken van je kleding gebruiken we tweedehands stoffen en stofresten van leuke andere labels. Zo houden we je kledinglijn ook nog eens duurzaam!

Tijdens een divers aanbod aan workshops en bruisende inspiratiesessies met insiders uit de industrie, ontwikkel en verscherp jij de visie voor wat jij deze week wilt realiseren. Ga je voor minimalistisch, dramatisch of kleurrijk? Jouw beslissing!

Ondernemen

Een fashiondesigner is zowel een kunstenaar als een ondernemer. Je kunt de mooiste ontwerpen bedenken, als je er niet in slaagt ze in de markt te zetten zal je label het maar moeilijk redden. Daarom besteden we tijdens dit fashionkamp aandacht aan de artistieke én de financiële kant van het mode ontwerpen. Hoe breng je je label zowel online als offline onder de aandacht? En hoe onderscheid je je van de concurrentie? Experts leren jou hoe je een merk creëert en het onder de aandacht brengt. Er zijn nog andere aspecten van het ontwerpen die belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld hoe we starten aan de productie en hoe je je kledinglijn onderhoudt. Een hele boterham inderdaad, maar stapje per stapje kun jij ook die moeilijkere aspecten vast onder de knie krijgen!

Professionele ondersteuning

Creatief of commercieel, elk stapje in het proces wordt begeleid door ervaren, professionele en vooral heel enthousiaste insiders uit de industrie. Jonge mensen bruisen vaak van de wilde ideeën, onze experts helpen je om die inspiratie naar een concreet plan te stroomlijnen. Natuurlijk staan zij ook steeds met raad en daad klaar om te helpen, wanneer je dit nodig hebt.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een echte hot topic. Wereldwijd levert de mode-industrie helaas een grote bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen, maar als ondernemer kunnen we daar wel degelijk iets aan doen! Duurzaamheid is op dit modekamp dan ook een sleutelwoord. Door samen te werken met de Kringloopwinkel en stofresten van andere labels te gebruiken, blijft je label duurzaam.

Accommodatie en maaltijden

Je verblijft deze week in een gezellige hostel met al het nodige comfort. Je slaapt met maximaal 6 mensen op een kamer.

In de kampprijs zit volpension inbegrepen: over een lekker en gezond ontbijt, lunch en avondmaaltijd hoef je je dus geen zorgen te maken. Ook tussendoortjes zijn voldoende aanwezig.

Omgeving

Dit kamp organiseren we in het bruisende Antwerpen, een stad die bekend staat als modestad. Je kunt hier geweldig winkelen, én Antwerpen is één van de meest bekende modesteden van Europa. Dat komt ook door de Antwerpse Zes, ontwerpers waaronder Dries Van Noten en Ann Demeulemeester die in de jaren ’80 in Antwerpen afstudeerden als ontwerper. Geen betere plek dan hier kortom om een modekamp te organiseren!

Aankomst en begeleiding

Je begeeft je op eigen krachten van en naar de kampplaats. Ons hostel ligt op 1,5 km afstand van het prachtige Antwerps station.

Onze monitoren zijn enthousiast en ervaren. Zij staan steeds voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, maar geven je ook voldoende vrijheid om je eigen ding te doen. Er zijn ook ondersteunende ontwerpers, docenten, stylisten en business coaches aanwezig.

Kostprijs

Het kamp kost €425 voor Helan-klanten en €472 voor wie geen klant is van Helan.

Waar?

Hostel Pulcinella, Bogaardplein 1, 2000 Antwerpen

Voor wie?

Jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar met een hart voor mode en ondernemen.

Nuttige informatie

Dit kamp organiseren we in samenwerking met Heyo!

  • We overnachten in Hostel Pulcinella te Antwerpen
  • Het kamp start op maandag om 9u en eindigt op vrijdagavond om 17u.
  • Er zijn maaltijden voorzien van maandagmiddag t.e.m. vrijdagmiddag.
  • Alle activiteiten, workshops en materialen zijn inbegrepen.
  • Begeleiding door monitoren van Junior Argonauts, experts en businesscoaches van onze partners.
  • Nog inbegrepen zijn: beperkte annuleringsdekking en verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen.
Inschrijven

Inschrijven kan via deze link: https://www.heyo.be/kampen/inschrijven
Info via de website van Heyo is hier te vinden: https://www.heyo.be/kampen/2022-jonge-ondernemers-mode-zomer-2-antwerpen-pulcinella

Meer info?

Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be.

PS: als onze zomerkampen niet zijn wat je zoekt, neem dan een kijkje op Juvigo.


Datum

jul 11 - 15 2022
Verlopen!

Kostprijs (gratis of sociaal tarief kan ook)

€425 of €472

Locatie

Pulcinella
Bogaardplein 1, 2000 Antwerpen
Categorie
Heyo

Contactpersoon

Heyo
Website
https://www.heyo.be/
Meer info en inschrijven