Creëer je eigen modelabel | Unieke kamplocatie: MoMu | met overnachting | 31/10 – 04/11 | Antwerpen

De droom van elke fashionista!

Fashion is niet meer weg te denken uit de samenleving, en dit is altijd al zo geweest! Zelfs in de middeleeuwen droegen de edellieden prachtige kledij. Met een constante evolutie zal dit concept nooit meer uit ons leven weg te denken zijn. Je kledingstijl kan je soms zien als een klein stukje identiteit, en als een manier om jouw persoonlijkheid aan de wereld te laten zien. Kleding heeft waarde op verschillende manieren. Kleding is voornamelijk praktisch, maar het heeft ook een emotionele en symbolische waarde. Volg jij altijd de laatste trends in fashion, en maakt het een belangrijk deel uit van jouw leven? Wellicht is dit fashionkamp in Antwerpen dan perfect voor jou. Jij weet vast en zeker nog iconische momenten in de fashionwereld te herkennen, zoals de vleesjurk van Lady Gaga of de kleurrijke maatpakken van Angela Merkel. Deze kennis ga jij inzetten tijdens het fashionkamp, waar al je modedromen waar zullen worden. Zo ga je onder andere met de klassieke naald en draad en met de naaimachine aan de gang om je eigen kleding te creëren. Door middel van workshops zal je snel de smaak te pakken krijgen! Aan het einde van de week zal je al je creaties laten zien tijdens het showmoment voor alle sympathisanten.

Jouw vakantieprogramma

Unieke kamplocatie

Het modemuseum te Antwerpen zal “the place to be” zijn voor dit creatieve modekamp. Hoe cool is het om jou te kunnen laten inspireren door de collecties die je in het museum kan bewonderen. Natuurlijk staat er een rondleiding in het museum op het programma en mag je je eigen mode-identiteit onderzoeken tijdens een workshop in de bib van het museum. De MoMu fashion & sustainability walk biedt je een ander perspectief op mode en toont je hoe duurzaamheid heel breed doorheen de Antwerpse mode en geschiedenis verweven zit.

Het vakantieprogramma is op het fashionkamp bijzonder divers. Van kleding ontwerpen, tot je product in de markt leren zetten: op fashionkamp vervelen we ons geen moment.
Natuurlijk staat er een rondleiding in het museum op het programma en mag je je eigen mode-identiteit onderzoeken tijdens een workshop in de bib van het museum. De MoMu fashion & sustainability walk biedt je een ander perspectief op mode en toont je hoe duurzaamheid heel breed doorheen de Antwerpse mode en geschiedenis verweven zit.

Fashion

De creatie van fashion is niet simpel. Er zijn veel stappen bij het maken van een kledinglijn, en jij gaat alles ontdekken! Alles begint bij zelfkennis en weten waar jouw passies en talenten liggen. Met de hulp van ervaren ontwerpers uit de fashionindustrie zul je erachter komen wat jij leuk vindt, en waar je graag aan wilt werken. Duurzaamheid zal ook een groot thema zijn tijdens ons kamp. We maken namelijk onze kleding van tweedehandsstoffen en stofresten van andere labels. Zo zorgen we dat fashion goed voor ons én de planeet is!

Door middel van interessante workshops en uitdagende inspiratiesessies met fashionexperts zal jij veel leren over de trends en de wereld van fashion. Zo ontdek je wat je tijdens je week wilt gaan creëren! Misschien wil je wel voor een minimalistische en elegante lijn gaan. Of ga je juist voor een extravagante en kleurrijke lijn? De keuze zal aan jou zijn!

Ondernemen

Een fashiondesigner is veelzijdig. Er zit namelijk veel meer achter het vak dan enkel het maken van kleding. Ze zijn namelijk ook marketeers en ondernemers. Als je je kleding op de markt wilt brengen, dan komt hier een heel proces bij kijken. De fashionindustrie is hard, en daarom moet je een juiste marketingstrategie hebben om jouw kleding onder de aandacht te brengen. Hoe kun je jezelf onderscheiden van andere labels, en hoe kun je je zelfs online en offline op de markt zetten? Met hulp van experts zal je hier alles over leren.

Professionele ondersteuning

Voor zowel de creatieve kant als de commerciële kant van het kamp, bij elk stapje staat er een ervaren begeleider klaar om jou te helpen en om hen kennis met je te delen. Enthousiaste fashionexperts zullen ideeën met jou delen en je inspireren om je eigen plan te maken. Zij staan op elk moment van het kamp voor jou klaar!

Duurzaamheid

Het woord duurzaamheid kennen we tegenwoordig allemaal wel, en het is een steeds grotere trend in de fashionindustrie. Onze geliefde industrie draagt namelijk bij aan grote uitstoot van broeikasgassen. Daarom ligt de verantwoordelijk bij de ondernemers om hier iets aan te doen. Dit is ook de reden dat een grote focus van dit kamp op duurzaamheid zal liggen! Door middel van samenwerking met De Kringloopwinkel en het gebruik van stofresten van andere labels zullen wij zo veel mogelijk klimaatneutraal werken!

Accommodatie en maaltijden

Je verblijft deze week in een gezellig hostel met al het nodige comfort. Je slaapt met maximaal 6 mensen op een kamer.

In de kampprijs zit volpension inbegrepen: over een lekker en gezond ontbijt, lunch en avondmaaltijd hoef je je dus geen zorgen te maken. Ook tussendoortjes zijn voldoende aanwezig.

Omgeving

Dit kamp organiseren we in het bruisende Antwerpen, een stad die bekend staat als modestad. Je kunt hier geweldig winkelen én Antwerpen is één van de meest bekende modesteden van Europa. Dat komt ook door de Antwerpse Zes, ontwerpers waaronder Dries Van Noten en Ann Demeulemeester die in de jaren ’80 in Antwerpen afstudeerden als ontwerper. Kortom, geen betere plek dan hier om een modekamp te organiseren!

Aankomst en begeleiding

Je begeeft je op eigen krachten van en naar de kampplaats. Ons hostel ligt op 1,5 km afstand van het prachtige Antwerps station. Het kamp start op maandag om 9:00 en eindigt op vrijdagavond om 17:00.

Onze monitoren zijn enthousiast en ervaren. Zij staan steeds voor je klaar om al je vragen te beantwoorden, maar geven je ook voldoende vrijheid om je eigen ding te doen.

Waar slapen we?

Hostel Pulcinella, Bogaardplein 1, 2000 Antwerpen

Voor wie?

Jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar met een hart voor mode en ondernemen.

Kostprijs

Dit kamp is een samenwerking met Helan daarom kost het kamp €425 voor Helan-klanten en €472 voor wie geen klant is van Helan. Het kamp kan pas doorgaan bij minimum 12 deelnemers.

Niet elke jongere heeft de luxe om op kamp te gaan

En juist daarom organiseren we zomerkampen voor iedereen… ook voor degene die zo vaak uit de boot vallen.

Jaarlijks vertrekken duizenden kinderen en jongeren op kamp. Evident, denkt u? Helemaal niet. Niet elk kind heeft ouders die het praktisch of financieel kunnen regelen om hen dit verzetje te bieden. Crisis, stijgende prijzen, corona,… het welzijn van ALLE kinderen en jongeren mag en moet een boost krijgen!

Wij kunnen helpen en we rekenen daarvoor ook op jou.

De weg naar ondersteuning is helaas niet altijd makkelijk te vinden, en de drempel hoog. In samenwerking met de Vlaamse overheid bieden we gratis kampen aan voor jongeren die leven in socio-economische kwetsbare omstandigheden.  Ook voor het fashion kamp tijdens de herfstvakantie in Antwerpen hebben we plek voor deze jongeren.

Beveel ons aan, stuur onze contactgegevens door, of neem zelf contact met ons op zodat wij de jongeren bereiken die hier het meest baat bij hebben.

Samenvatting van deze vakantie

  • Overdag gaan de workshops door in Momu
  • We overnachten in Hostel Pulcinella te Antwerpen
  • Het kamp start op maandag om 9u en eindigt op vrijdagavond om 17u
  • Er zijn maaltijden voorzien van maandagmiddag t.e.m. vrijdagmiddag
  • Alle activiteiten, workshops en materialen zijn inbegrepen
  • Begeleiding door enthousiaste fashionexperts
  • MoMu fashion & sustainability walk door Antwerpen
  • workshop rond je eigen mode-identiteit
  • Bruisende inspiratiesessies met influencers uit de modewereld
  • Nog inbegrepen zijn: beperkte annuleringsdekking en verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen

Inschrijven

Inschrijven kan via het formulier hierna. 

Meer info?

Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be.

PS: als onze zomerkampen niet zijn wat je zoekt, neem dan een kijkje op Juvigo.

Datum

okt 31 2022 - nov 04 2022
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Kostprijs (contacteer ons voor sociaal tarief)

€495.00

Locatie

Modemuseum Antwerpen
Kampthema's, lezingen & lessenreeksen
Momu

Contactpersoon

Momu
Telefoon
+32 (0) 3 470 2770
Email
info@momu.be
Website
https://www.momu.be/nl/
× Heb je een vraag? Stel ze hier