Creëer je eigen modelabel | zonder overnachting | 8 – 10 augustus| Diksmuide

Maak jouw modedromen waar op fashionkamp!

Veel meisjes én jongens houden van mode. Dat mag niet verbazen, want net als eten en drinken maakt mode deel uit van ons alledaagse leven: elke morgen staan we op en trekken we met onze kleding ook een stukje identiteit aan. Een nauw aansluitende rode jurk straalt een heel andere boodschap uit dan een grijs maatpak, en trouwen doen de meeste vrouwen in een witte trouwjurk. Kleding heeft een praktische, financiële, maar ook emotionele en symbolische waarde. In de loop van de geschiedenis gingen dan ook heel wat outfits de geschiedenisboeken in, denk maar aan Angela Merkel’s kleurrijke maatpakken of Lady Gaga’s vleesjurk. Ben jij ook helemaal gegrepen door de kracht van mode, dan is dit fashionkamp echt iets voor jou. Hier maak jij van je fashiondromen een realiteit, in de meest letterlijke zin van het woord, want op fashionkamp ga jij met stof en draad aan de slag om zelf kleding te creëren. Aan het eind show je je creaties in de pop-up store of op de catwalk.

Jouw vakantieprogramma

Het vakantieprogramma is op fashionkamp bijzonder divers. Van kleding ontwerpen, tot je product in de markt leren zetten: op fashionkamp vervelen we ons geen moment.

Fashion

Het creëren van je eigen collectie begint bij het bedenken van een fantastisch label én het samen uitzoeken waar je passies en talenten liggen. Professionele ontwerpers helpen je hierbij; zij bedenken wat ze goed vinden, wat verbeterd kan worden en in welke richting je verder evolueert. Voor het maken van je kleding gebruiken we tweedehands stoffen en stofresten van leuke andere labels. Zo houden we je kledinglijn ook nog eens duurzaam!

Tijdens een divers aanbod aan workshops en bruisende inspiratiesessies met insiders uit de industrie, ontwikkel en verscherp jij de visie voor wat jij deze week wilt realiseren. Ga je voor minimalistisch, dramatisch of kleurrijk? Jouw beslissing!

Ondernemen

Een fashiondesigner is zowel een kunstenaar als een ondernemer. Je kunt de mooiste ontwerpen bedenken, als je er niet in slaagt ze in de markt te zetten zal je label het maar moeilijk redden. Daarom besteden we tijdens dit fashionkamp aandacht aan de artistieke én de financiële kant van het mode ontwerpen. Hoe breng je je label zowel online als offline onder de aandacht? En hoe onderscheid je je van de concurrentie? Experts leren jou hoe je een merk creëert en het onder de aandacht brengt. Er zijn nog andere aspecten van het ontwerpen die belangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld hoe we starten aan de productie en hoe je je kledinglijn onderhoudt. Een hele boterham inderdaad, maar stapje per stapje kun jij ook die moeilijkere aspecten vast onder de knie krijgen!

Professionele ondersteuning

Creatief of commercieel, elk stapje in het proces wordt begeleid door ervaren, professionele en vooral heel enthousiaste insiders uit de industrie. Jonge mensen bruisen vaak van de wilde ideeën, onze experts helpen je om die inspiratie naar een concreet plan te stroomlijnen. Natuurlijk staan zij ook steeds met raad en daad klaar om te helpen, wanneer je dit nodig hebt.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is tegenwoordig een echte hot topic. Wereldwijd levert de mode-industrie helaas een grote bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen, maar als ondernemer kunnen we daar wel degelijk iets aan doen! Duurzaamheid is op dit modekamp dan ook een sleutelwoord. Door samen te werken met de Kringloopwinkel en stofresten van andere labels te gebruiken, blijft je label duurzaam.

Hier vind je de praktische informatie, wil je meer weten over dit creatieve ondernemerskamp? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina!

Waar?

Sportcomplex De Pluimen
Pluimstraat 18
8600 Diksmuide

Voor wie?

Meisjes en jongens tussen 11 en 15 jaar. Kwetsbare jongeren zijn ook zeer welkom bij ons! Je kan inschrijven als een kwetsbare jongere en gratis meegaan, voor meer info bekijk onze blog:  https://www.juniorargonauts.be/uncategorized/veerkracht-versterken-bij-jongeren-uit-een-kwetsbare-omgeving/

Prijs

€45

Inschrijving

Inschrijven kan via gemeente Diksmuide: https://webshopdiksmuide.recreatex.be/Activities/Detail.

Praktische info

Mee te brengen: 10-uurtje, je picknick en vieruurtje.
Het kamp gaat door van 8u30 tot 16u30.

Meer info?

Heb je nog vragen over dit kamp, neem gerust contact met ons op via info@juniorargonauts.be.

Datum

aug 08 - 10 2022
Verlopen!

Tijd

08:30 - 16:30

Kostprijs (gratis of sociaal tarief kan ook)

€45

Meer info

Meer Lezen
Categorie

Andere Organisatoren

De Kringwinkel
De Kringwinkel
Website
https://www.dekringwinkel.be/
Meer Lezen