STEM Modekamp | Hacking fashion: Redesign met fashion hacks | 21 tot 25 augustus 2023 | Gent | vanaf 11 jaar

Tweedehands kleding ontmoet Technologie!

Zit mode in jouw DNA? Tover jij graag tweedehands kleding om tot iets fashionable met net dat beetje extra? Dan is dit kamp een echte must-do voor jou. Samen met andere fashion addicts stamp je je eigen modelabel uit de grond waar mode en technologie samenkomen.

Een vleugje elektronica en heel wat preloved kleding zijn de ingrediënten voor deze fashion week. Teken je eigen patronen, kom mee snijplotten en digitaal borduren, en experimenteer met allerlei fashion hacks en innovatieve technieken. 
Onder begeleiding van experts uit de mode-industrie creëer je unieke stukken en werk je je eigen modelabel uit. Van vaag idee tot tastbaar kledingstuk in je kast.

Omdat de impact van de kledingindustrie op het milieu niet te onderschatten is, zetten we tijdens dit kamp tegendraads in op duurzaamheid. Want we geloven dat een duurzame, circulaire economie dé toekomst is. Niet alleen gaan we op zoek naar herbruikbare materialen en gebruiken we stofresten van andere modelabels om onze creaties te maken, we tonen jongeren ook hoe ze zelf de afvalberg van textiel kunnen verkleinen. 

Ondernemingszin is een geweldige troef. Daarom zetten we er volop op in tijdens onze kampen. Hoe pitch je een idee en werk je een business plan uit? Hoe onderscheid je jezelf van andere modelabels? Met behulp van experts laten we jongeren zien hoe de mode-industrie werkt, en hoe je je brand on- en offline in de kijker zet. 

Afsluiten doen we met een toonmoment waarin we onze creaties voorstellen aan de buitenwereld.

Nieuwsgierig? Laat je inspireren door deze video van Fashion Tech company Jasna Rok Lab.

https://www.youtube.com/watch?v=1vDXLkYQGjw&t=6s

Onze monitoren

Zonder onze inventieve monitoren, geen ingenieuze kampen. Hun ambitie? Jouw passie, leergierigheid en drijfveren aanwakkeren. 

Blink je uit in leiding geven, goochel je met woorden alsof het niets is of ben je een krak in creatieve oplossingen bedenken? Vol enthousiasme maken onze monitoren je bewust van jouw talenten en drijfveren. En met hun scherp oog voor groepsdynamiek helpen ze iedere jongere zijn/haar/hun plek te vinden in de groep.

Kriebelt het om monitor te worden bij Junior Argonauts? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures. We hebben je er graag bij!

Praktisch

Dit is een kamp zonder overnachtingen. Deelnemen kost 325 euro voor 5 dagen.
Het kamp vindt plaats in het Industriemuseum te Gent, van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus 2023, telkens van 9u tot 17u.

Adres: Minnemeers 10, 9000 Ghent

Je brengt zelf je eigen lunch, koekje, fruit en water mee.

Als 325 euro in één keer moeilijk is om te betalen, geef gerust aan welk betaaltempo voor jou haalbaar is. Je kan dit via comments toevoegen in het inschrijvingsformulier.

Voor wie?

Jongeren van 11 tot 18 jaar met een hart voor mode, technologische snufjes en ondernemen.

Wie is al ingeschreven?

  • 1 meisje van 11 jaar
  • 1 jongen van 13 jaar
  • 1 meisje van 13 jaar uit Sint Pauwels
  • 1 meisje van 15 jaar uit Laarne
  • 1 jongen van 15 jaar uit Sint-Amandsberg
  • 1 meisje van 17 jaar

Niet elke jongere heeft de luxe om op kamp te gaan

En juist daarom organiseren we zomerkampen voor iedereen, ook voor jongeren die vaak uit de boot vallen. In samenwerking met de Vlaamse overheid bieden we gratis kampen aan voor jongeren die leven in socio-economisch kwetsbare omstandigheden. Beveel ons aan, stuur onze contactgegevens door, of neem zelf contact met ons op zodat wij de jongeren bereiken die hier het meest baat bij hebben. Vul in via het formulier hierna wat voor jou haalbaar is om te betalen, dit kan via de comments.

Inschrijven

Inschrijven kan via het formulier hierna.

Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be of bel ons 0479358416 (Whatsapp kan ook).

Datum

aug 21 - 25 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 17:00

Kostprijs (contacteer ons voor sociaal tarief)

€325.00

Locatie

Industriemuseum Gent
Minnemeers 10, 9000 Ghent
Kampthema's, lezingen & lessenreeksen

Organisatoren en begeleiders

De Creatieve STEM
De Creatieve STEM
Telefoon
0470 03 73 78
Email
info@decreatievestem.be
Website
https://decreatievestem.be/
× Heb je een vraag? Stel ze hier