Groepsfoto met 6 jongeren die hun creaties showen

STEM Modekamp | Redesign met fashion hacks | Unieke kamplocatie: MoMu | 10 tot 14 juli 2023 | Antwerpen | vanaf 11 jaar

Tweedehands kleding ontmoet Technologie!

Zit mode in jouw DNA? Tover jij graag tweedehands kleding om tot iets fashionable met net dat beetje extra? Dan is dit kamp een echte must-do voor jou. Samen met andere fashion addicts stamp je je eigen modelabel uit de grond waar mode en technologie samenkomen.

Een vleugje elektronica en heel wat preloved kleding zijn de ingrediënten voor deze fashion week. Onder begeleiding van experts uit de mode-industrie leer je verschillende tips, tricks en hacks kennen. Je creëert unieke stukken en werkt je eigen modelabel uit. Van vaag idee tot tastbaar kledingstuk in je kast.

Technologie in mode? 

Ja hoor, zeker en vast!! Tijdens dit kamp maak je kennis met onder andere: een lasercutter, een 3D-printer, snijplotten, digitaal borduren en veel meer! Niet zomaar je alledaagse contact met mode dus!!

De wondere wereld van het digitaal borduren | Mind- and makerspaceDigitaal borduren – MAIMAI

 

Milieubewustheid

Omdat de impact van de kledingindustrie op het milieu niet te onderschatten is, zetten we tijdens dit kamp in op duurzaamheid. Niet alleen gaan we op zoek naar herbruikbare materialen en gebruiken we stofresten van andere mode-labels om onze creaties te maken, we tonen jongeren ook hoe ze zelf de afvalberg van textiel kunnen verkleinen. Dit doen we onder andere door nauw samen te werken met de kringloopwinkel, bereid je dus zeker voor om te gaan thrift-shoppen!!!

Ondernemen

Ondernemingszin is een geweldige troef. Daarom zetten we er volop op in tijdens onze kampen. Hoe pitch je een idee en werk je een business plan uit? Hoe onderscheid je jezelf van andere mode-labels? Met behulp van experts laten we jongeren zien hoe de mode-industrie werkt, en hoe je je brand on- en offline in de kijker zet. 

Afsluiten doen we met een toonmoment waarin we onze creaties voorstellen aan de buitenwereld.

Unieke kamplocatie: MoMu 
ModeMuseum Antwerp shuts its doors until 2020
 
MoMu, het modemuseum te Antwerpen, is ‘the place to be’ voor dit creatieve modekamp. Hoe cool is dat?  


Verken de collecties tijdens de rondleiding en neem je eigen mode-identiteit onder de loep in een workshop die plaatsvindt in de bib van het museum. De MoMu fashion & sustainability walk biedt je een ander perspectief op mode en toont je hoe duurzaamheid door de modegeschiedenis heen verweven zit.

Onze monitoren

Zonder onze inventieve monitoren, geen ingenieuze kampen. Hun ambitie? Jouw passie, leergierigheid en drijfveren aanwakkeren. 

Blink je uit in leiding geven, goochel je met woorden alsof het niets is of ben je een krak in creatieve oplossingen bedenken? Vol enthousiasme maken onze monitoren je bewust van jouw talenten en drijfveren. En met hun scherp oog voor groepsdynamiek helpen ze iedere jongere zijn/haar/hun plek te vinden in de groep.

Kriebelt het om monitor te worden bij Junior Argonauts? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures. We hebben je er graag bij!

 

Praktisch

Dit is een kamp zonder overnachtingen. Deelnemen kost 325 euro voor 5 dagen. Het kamp vindt plaats in het MoMu in Antwerpen, van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juli 2023, telkens van 9u tot 17u.

Je brengt zelf je eigen lunch, koekje, fruit en water mee.

Inbegrepen in de prijs
– Alle activiteiten, workshops en materialen zijn inbegrepen
– Begeleiding door monitoren van Junior Argonauts
– Beperkte annuleringsdekking en verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen.

Als 325 euro in één keer moeilijk is om te betalen, geef gerust aan welk betaaltempo voor jou haalbaar is. Je kan dit via comments toevoegen in het inschrijvingsformulier.

Voor wie?

Jongeren van 11 tot 18 jaar met een hart voor mode, technologie en ondernemen.

Niet elke jongere heeft de luxe om op kamp te gaan

En juist daarom organiseren we zomerkampen voor iedereen, ook voor jongeren die vaak uit de boot vallen. In samenwerking met de Vlaamse overheid bieden we gratis kampen aan voor jongeren die leven in socio-economisch kwetsbare omstandigheden. Beveel ons aan, stuur onze contactgegevens door, of neem zelf contact met ons op zodat wij de jongeren bereiken die hier het meest baat bij hebben. Vul in via het formulier hierna wat voor jou haalbaar is om te betalen, dit kan via de comments.

Inschrijven

Schrijf je in via de link hierna

Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be of bel ons 0479358416 (Whatsapp kan ook).

Datum

jul 10 - 14 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 17:00

Kostprijs (gratis of sociaal tarief kan ook)

€325.00

Locatie

Modemuseum Antwerpen
Categorie
Momu

Contactpersoon

Momu
Telefoon
+32 (0) 3 470 2770
Email
info@momu.be
Website
https://www.momu.be/nl/