Maak en lanceer je eigen game | zonder overnachting | 1 tot 5 augustus | Temse

Deze zomer programmeer jij je eigen game!

Voor iedereen die van gamen houdt, organiseren we dit fijne gamekamp in Antwerpen in juli. Echte gamefreaks weten hoe fijn het is om met spellen als Fortnite of Call of Duty achter de computer weg te duiken en je even helemaal te verliezen in die parallelle digitale wereld. En misschien droom je soms weg over die ene game, die enkel in jouw fantasie bestaat. Maar om dat idee om te zetten naar de realiteit, dat wordt nog wel wat lastiger. Op dit gamekamp gaan we echter precies dat doen! Samen met de experts ontwikkelen we een concrete visie voor jouw game, bepalen we wat realistisch is en wat niet én gaan we natuurlijk aan de slag om stap per stap van jouw gamedroom een realiteit te maken!

Jouw vakantieprogramma

Zelf videospelletjes bedenken, het klinkt misschien als een verre droom maar op gamekamp maken we hem waar. Vijf dagen lang dompelen we je helemaal onder in de gamewereld. Dat jij een grote liefde voor gamen hebt is hier alleen maar een voordeel!

We beginnen het kamp met een verwelkomingsmoment: ouders, jongeren en monitoren ontmoeten elkaar. Voor jong en oud een spannende dag, want met al die nieuwe gezichten voelt het misschien nog wat onwennig. Nadat we afscheid hebben genomen van de ouders, is het tijd om erin te vliegen! Een groepsspel breekt het ijs echter al snel.

Een game ontwikkelen begint bij het schrijven van een scenario. Een goed game begint met een goed concept! Fantasy of liever een actiegame, we bespreken samen jouw visie en maken er iets tastbaars van. Wanneer we uit een vage visie een tastbaar plan gedistilleerd hebben, is het tijd om te beginnen met het bouwen van de game. Dit doen we met het programma Scratch. Nog geen voorkennis? No worries, we leggen je uit hoe het werkt. Heb jij wel al voorkennis? Top, misschien kun je dan ook een wat moeilijkere feature al eens inbouwen! Dankzij Scratch kan elke deelnemer een volledig eindproduct afleveren – genoeg ruimte dus om te experimenteren. Spannend!

Bij een goed game hoort ook een businessplan – zowel online als offline helpen onze coaches jou om een plan te ontwikkelen om jouw game in de markt te zetten. We stelden een team van experts voor je samen: een gepassioneerd en enthousiast team van monitoren, experten en business coaches zorgt ervoor dat jij je volledige potentieel als gamedesigner ontwikkelt.

We sluiten het kamp af met een finale show, waar de deelnemers hun game uit de doeken kunnen doen. Tijdens de presentatie vertellen de jongeren over het bedenken én uitwerken van de game, en een korte demonstratie mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Hier vind je de praktische informatie, wil je meer weten over deze pagina? Neem dan zeker een kijkje op: www.juniorargonauts.be/maak-je-eigen-game/

Waar?

JOC De Nartist – Clemens De Landtsheerlaan 26/A, 9140 TEMSE

Voor wie?

Voor jongeren van 9 tot 15 jaar oud. Kwetsbare jongeren zijn ook zeer welkom bij ons! Je kan inschrijven als een kwetsbare jongere en gratis meegaan, voor meer info bekijk onze blog:  https://www.juniorargonauts.be/uncategorized/veerkracht-versterken-bij-jongeren-uit-een-kwetsbare-omgeving/

Prijs en inschrijving

€150
Je kan je via hier inschrijven.

Praktische info

Mee te brengen: 10-uurtje, je picknick en vieruurtje.
Het kamp gaat door van 9 tot 16u30.

Meer info?

Heb je nog vragen over dit kamp, neem gerust contact met ons op via info@juniorargonauts.be.