Maak en lanceer je eigen game | zonder overnachting | 11-15 juli | Kortrijk

Deze zomer programmeer jij je eigen game!

Voor iedereen die van gamen houdt, organiseren we dit fijne gamekamp in Antwerpen in juli. Echte gamefreaks weten hoe fijn het is om met spellen als Fortnite of Call of Duty achter de computer weg te duiken en je even helemaal te verliezen in die parallelle digitale wereld. En misschien droom je soms weg over die ene game, die enkel in jouw fantasie bestaat. Maar om dat idee om te zetten naar de realiteit, dat wordt nog wel wat lastiger. Op dit gamekamp gaan we echter precies dat doen! Samen met de experts ontwikkelen we een concrete visie voor jouw game, bepalen we wat realistisch is en wat niet én gaan we natuurlijk aan de slag om stap per stap van jouw gamedroom een realiteit te maken!

Jouw vakantieprogramma

Zelf videospelletjes bedenken, het klinkt misschien als een verre droom maar op gamekamp maken we hem waar. Vijf dagen lang dompelen we je helemaal onder in de gamewereld. Dat jij een grote liefde voor gamen hebt is hier alleen maar een voordeel!

We beginnen het kamp met een verwelkomingsmoment: ouders, jongeren en monitoren ontmoeten elkaar. Voor jong en oud een spannende dag, want met al die nieuwe gezichten voelt het misschien nog wat onwennig. Nadat we afscheid hebben genomen van de ouders, is het tijd om erin te vliegen! Een groepsspel breekt het ijs echter al snel.

Een game ontwikkelen begint bij het schrijven van een scenario. Een goed game begint met een goed concept! Fantasy of liever een actiegame, we bespreken samen jouw visie en maken er iets tastbaars van. Wanneer we uit een vage visie een tastbaar plan gedistilleerd hebben, is het tijd om te beginnen met het bouwen van de game. Dit doen we met het programma Scratch. Nog geen voorkennis? No worries, we leggen je uit hoe het werkt. Heb jij wel al voorkennis? Top, misschien kun je dan ook een wat moeilijkere feature al eens inbouwen! Dankzij Scratch kan elke deelnemer een volledig eindproduct afleveren – genoeg ruimte dus om te experimenteren. Spannend!

Bij een goed game hoort ook een businessplan – zowel online als offline helpen onze coaches jou om een plan te ontwikkelen om jouw game in de markt te zetten. We stelden een team van experts voor je samen: een gepassioneerd en enthousiast team van monitoren, experten en business coaches zorgt ervoor dat jij je volledige potentieel als gamedesigner ontwikkelt.

We sluiten het kamp af met een finale show, waar de deelnemers hun game uit de doeken kunnen doen. Tijdens de presentatie vertellen de jongeren over het bedenken én uitwerken van de game, en een korte demonstratie mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Hier vind je de praktische informatie, wil je meer weten over wat we allemaal gaan doen? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina!

Waar en wanneer?

Hangar K, Nelson Mandelaplein 17, 8500 Kortrijk
Van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur.
Opvang is voorzien in Depart van 8u tot 9u en van 16u tot 17u30

Voor wie?

Meisjes en jongens van 10 tot 15 jaar. Kwetsbare jongeren zijn ook zeer welkom bij ons! Je kan inschrijven als een kwetsbare jongere en gratis meegaan, voor meer info bekijk onze blog:  https://www.juniorargonauts.be/uncategorized/veerkracht-versterken-bij-jongeren-uit-een-kwetsbare-omgeving/

Prijs

€150

Inschrijving
Online vanaf maandag 24/01/2022 om 19u via https://vrijetijd.kortrijk.be/ of telefonisch via 056 27 80 00 tijdens de openingsuren van Sportdienst Kortrijk.

Meer info?
Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be.

Datum

jul 11 - 15 2022
Verlopen!

Tijd

09:00 - 16:00

Kostprijs (gratis of sociaal tarief kan ook)

€150

Meer info

Meer Lezen

Locatie

Tranzit, Kortrijk
Nelson Mandelaplein 17, 8500 Kortrijk
Categorie

Andere Organisatoren

Cronos
Cronos
Telefoon
+03 450 80 30
Website
https://cronos-groep.be/
Hangar K
Hangar K
Telefoon
+32 56 90 55 00
Email
hello@hangark.be
Website
https://www.hangark.be/
Kortrijk
Kortrijk
Website
https://www.kortrijk.be/
Meer Lezen