Maak en lanceer je eigen game | zonder overnachting | 22-26 augustus | Wachtebeke

Deze zomer programmeer jij je eigen game!

Voor iedereen die van gamen houdt, organiseren we dit fijne gamekamp in Antwerpen in juli. Echte gamefreaks weten hoe fijn het is om met spellen als Fortnite of Call of Duty achter de computer weg te duiken en je even helemaal te verliezen in die parallelle digitale wereld. En misschien droom je soms weg over die ene game, die enkel in jouw fantasie bestaat. Maar om dat idee om te zetten naar de realiteit, dat wordt nog wel wat lastiger. Op dit gamekamp gaan we echter precies dat doen! Samen met de experts ontwikkelen we een concrete visie voor jouw game, bepalen we wat realistisch is en wat niet én gaan we natuurlijk aan de slag om stap per stap van jouw gamedroom een realiteit te maken!

Jouw vakantieprogramma

Zelf videospelletjes bedenken, het klinkt misschien als een verre droom maar op gamekamp maken we hem waar. Vijf dagen lang dompelen we je helemaal onder in de gamewereld. Dat jij een grote liefde voor gamen hebt is hier alleen maar een voordeel!

We beginnen het kamp met een verwelkomingsmoment: ouders, jongeren en monitoren ontmoeten elkaar. Voor jong en oud een spannende dag, want met al die nieuwe gezichten voelt het misschien nog wat onwennig. Nadat we afscheid hebben genomen van de ouders, is het tijd om erin te vliegen! Een groepsspel breekt het ijs echter al snel.

Een game ontwikkelen begint bij het schrijven van een scenario. Een goed game begint met een goed concept! Fantasy of liever een actiegame, we bespreken samen jouw visie en maken er iets tastbaars van. Wanneer we uit een vage visie een tastbaar plan gedistilleerd hebben, is het tijd om te beginnen met het bouwen van de game. Dit doen we met het programma Scratch. Nog geen voorkennis? No worries, we leggen je uit hoe het werkt. Heb jij wel al voorkennis? Top, misschien kun je dan ook een wat moeilijkere feature al eens inbouwen! Dankzij Scratch kan elke deelnemer een volledig eindproduct afleveren – genoeg ruimte dus om te experimenteren. Spannend!

Bij een goed game hoort ook een businessplan – zowel online als offline helpen onze coaches jou om een plan te ontwikkelen om jouw game in de markt te zetten. We stelden een team van experts voor je samen: een gepassioneerd en enthousiast team van monitoren, experten en business coaches zorgt ervoor dat jij je volledige potentieel als gamedesigner ontwikkelt.

We sluiten het kamp af met een finale show, waar de deelnemers hun game uit de doeken kunnen doen. Tijdens de presentatie vertellen de jongeren over het bedenken én uitwerken van de game, en een korte demonstratie mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Hier vind je de praktische informatie, wil je meer weten over wat we allemaal gaan doen? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina!

Waar?

Cultuurhuis Safarken, Dr.Jules Persynplein 6, 9185 Wachtebeke

Voor wie?

Voor meisjes en jongens tussen 7 en 14 jaar. Kwetsbare jongeren zijn ook zeer welkom bij ons! Je kan inschrijven als een kwetsbare jongere en gratis meegaan, voor meer info bekijk onze blog:  https://www.juniorargonauts.be/uncategorized/veerkracht-versterken-bij-jongeren-uit-een-kwetsbare-omgeving/

Prijs

150 € voor 5 dagen.
Dit kamp valt ook onder de UitPAS-regelgeving.
UiTPAS: met de UiTPAS kan je altijd punten sparen op de activiteiten van de jeugddienst.
Heb je een UiTpas met kansentarief, dan heb je recht op 75% korting.
Een standaard pas kan je kopen aan de balie van het cultuurhuis en de bib.
Een UiTPAS met kansentarief kan worden bekomen via onze collega’s van het sociaal huis (gratis nummer 0800 1 9185).

Inschrijving

Inschrijvingen via de website van de gemeente: https://reservaties.wachtebeke.be

Praktische info
– Het kamp gaat door van 10u tot 16u. Er wordt opvang voorzien van 8u30 tot 10u en van 16u tot 17u.
– Kinderen die kunnen beschikken over een persoonlijke laptop tijdens het kamp, willen we vragen deze mee te brengen. Dat werkt gemakkelijker en vertrouwd. De laptop kan elke dag meegenomen worden naar huis of achter slot worden bewaard op onze locatie. Kinderen die niet beschikken over een laptop zullen er een te leen krijgen tijdens de kampweek.
– Mee te brengen: picknick, gezonde tussendoortjes, herbruikbare drinkfles

Inschrijven voor de kampweken kan vanaf maandag 31/01/2022 via https://reservaties.wachtebeke.be volgens het huidig retributiereglement. Indien je reeds was ingeschreven voor een andere gemeentelijk georganiseerde kampweek, kan je eenvoudig wisselen. Schrijf eerst in voor het nieuwe kamp en annuleer nadien je eerdere reservatie (via mail aan jeugddienst@wachtebeke.be). Zo ben je zeker van een plaats en hebben wij een duidelijk overzicht op de vrijgekomen plaatsen.

Datum

aug 22 - 26 2022
Verlopen!

Tijd

09:00 - 17:00

Kosten

150 €/ week/ kind

Meer info

Meer Lezen
Categorie
Meer Lezen