Vrouw toont de afbeelding die ze op de achterkant van een grijze jeansvest heeft gemaakt

Modekamp: Pre-loved kleding ontmoet technologie | 26 tot 30 augustus | Antwerpen (met overnachting) | 11 – 18 jaar

Zit mode in je DNA? En experimenteer je graag met de nieuwste technologiën? Dan is dit STEAM-Modekamp zeker iets voor jou! Want samen met andere fashionaddicts ontwerp je tijdens dit kamp je eigen kledinglijn. Met heel wat pre-loved kleding!


Ons Modekamp is dé droom voor jongeren die bezig zijn met fashion en die graag hun eigen ideeën willen uitwerken. Tijdens dit kamp verleg je je grenzen en help je mee tegen textiel verspilling. Zo gaan we onder meer aan de slag met computergestuurde machines zoals AI en revolutionaire technieken zoals snijplotten en digitaal borduren. Hierdoor experimenteren we met digitale fabricatie, ambachten en wetenschap! Onder begeleiding van experts creëer je unieke stukken en werk je je eigen modelabel uit. Van vaag idee tot tastbaar kledingstuk of accessoire in je kast.


Omdat de Mode-industrie een heel vervuilende sector is, doen we dit alles zo duurzaam mogelijk. We gaan op zoek naar herbruikbare materialen en gebruiken stofresten van andere modelabels om onze creaties te maken. Afsluiten doen we met een toonmoment waarin we onze creaties voorstellen aan de buitenwereld.

Waarom zou je voor dit Junior Argonauts- kamp kiezen? Omdat het verder gaat dan alleen activiteiten. In een omgeving van gelijkgestemden dagen we je uit om te tonen wie je bent, om te onderzoeken waar je passies liggen en wat je echt energie geeft. Bovendien leer je niet alleen je eigen krachten kennen, maar ook hoe je met die krachten anderen kunt inspireren. En laten we niet vergeten: plezier is essentieel!


Unieke kamplocatie

Antwerpen is dé Modestad, en dat zet ze in de verf met het Modemuseum. Inspiratie en creativiteit zijn hier nooit veraf. De perfecte locatie dus voor onze Modekampen. Overnachten doen de deelnemers in het Antwerp Central Hostel, door locals in Antwerpen ook wel Pulcinella genoemd.


Onze Monitoren

Zonder onze inventieve monitoren, geen ingenieuze kampen. Hun ambitie? Jouw passie, leergierigheid en drijfveren aanwakkeren. Vol enthousiasme maken onze monitoren je bewust van jouw talenten en drijfveren. Met hun scherp oog voor groepsdynamiek helpen ze bovendien iedere jongere zijn/haar/hun plek te vinden in de groep. Blink je uit in leiding geven, goochel je met woorden alsof het niets is of ben je een krak in creatieve oplossingen bedenken? En kriebelt het om monitor te worden bij Junior Argonauts? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures. We hebben je er graag bij!


Ik wil moni worden!
3 jongeren staan aan een tafel vol papier iets uit te knippen

Praktisch

Dit kamp is met overnachting en vindt plaats in het Modemuseum in Antwerpen, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2024. We gaan maandag om 9u van start en op vrijdag nemen we om 17u weer afscheid. Het adres is Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen.

De investering voor dit kamp is 515 euro.

Voor wie?

Jongeren van 11 tot 18 jaar met een hart voor mode, creëren en technologie.

Niet elke jongere heeft de luxe om op kamp te gaan

En juist daarom organiseren we zomerkampen voor iedereen, ook voor jongeren die vaak uit de boot vallen.In samenwerking met de Vlaamse overheid bieden we gratis kampen aan voor jongeren die leven in socio-economisch kwetsbare omstandigheden. Beveel ons aan, stuur onze contactgegevens door, of neem zelf contact met ons op zodat wij de jongeren bereiken die hier het meest baat bij hebben.


Inschrijven

Inschrijven kan via het boekingsformulier onderaan deze pagina. Belangrijk: het kamp gaat door vanaf 12 inschrijvingen. We verwittigen 1 maand op voorhand. Deel dit kamp dus zeker met je netwerk! ♥️ (En geen paniek, 97% van onze kampen kunnen doorgaan, dus komt goed. 😉).

Twijfel je of dit kamp iets voor jou is? Dan kan je de eerste dag gratis meedoen. Vind je het toch leuk, dan kan je de rest van de dagen aansluiten. Wil je niet blijven slapen? Er is voor elk kamp met overnachting ook eenzelfde kamp voorzien zonder overnachting.

Inschrijven kan via het boekingsformulier onderaan deze pagina. 
Wens je een factuur, vermeld dan bij de inschrijving je btw-gegevens.


Meer info?

Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be.

Inschrijven

Modekamp: Pre-loved kleding ontmoet technologie | 26 tot 30 augustus | Antwerpen (met overnachting) 515
Available Plaatsen: 16
Het Modekamp: Pre-loved kleding ontmoet technologie | 26 tot 30 augustus | Antwerpen (met overnachting) ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

aug 26 - 30 2024

Tijd

Gehele dag

Kostprijs (contacteer ons voor sociaal tarief)

€515.00

Wanneer & Overnachtingsmogelijkheden

| Met overnachting,
Zomer week 9 | 26 - 30 augustus 2024

Locatie

Antwerpen

Locatie 2

Modemuseum Antwerpen
Kampthema's, lezingen & lessenreeksen
COSH!

Contactpersoon

COSH!
Website
https://cosh.eco/nl/

Organisatoren en begeleiders

De Creatieve STEM
De Creatieve STEM
Telefoon
0470 03 73 78
Email
info@decreatievestem.be
Website
https://decreatievestem.be/
De Kringwinkel Antwerpen
De Kringwinkel Antwerpen
Telefoon
+03 217 25 10
Website
https://www.dekringwinkel.be/antwerpen
INSCHRIJVEN
× Heb je een vraag? Stel ze hier