Vrouw toont de afbeelding die ze op de achterkant van een grijze jeansvest heeft gemaakt

Modekamp: Pre-loved kleding ontmoet technologie | 8 tot 12 juli | Gent | 11 – 18 jaar

Zit mode in je DNA? En experimenteer je graag met de nieuwste technologiën? Dan is dit STEAM-Modekamp zeker iets voor jou! Want samen met andere fashionaddicts ontwerp je tijdens dit kamp je eigen kledinglijn. Met heel wat pre-loved kleding!


Ons Modekamp is dé droom voor jongeren die bezig zijn met fashion en die graag hun eigen ideeën willen uitwerken. Tijdens dit kamp verleg je je grenzen en help je mee tegen textiel verspilling. Zo gaan we onder meer aan de slag met computergestuurde machines zoals AI en revolutionaire technieken zoals snijplotten en digitaal borduren. Hierdoor experimenteren we met digitale fabricatie, ambachten en wetenschap! Onder begeleiding van experts creëer je unieke stukken en werk je je eigen modelabel uit. Van vaag idee tot tastbaar kledingstuk of accessoire in je kast.


Omdat de Mode-industrie een heel vervuilende sector is, doen we dit alles zo duurzaam mogelijk. We gaan op zoek naar herbruikbare materialen en gebruiken stofresten van andere modelabels om onze creaties te maken. Afsluiten doen we met een toonmoment waarin we onze creaties voorstellen aan de buitenwereld.

Waarom zou je voor dit Junior Argonauts- kamp kiezen? Omdat het verder gaat dan alleen activiteiten. In een omgeving van gelijkgestemden dagen we je uit om te tonen wie je bent, om te onderzoeken waar je passies liggen en wat je echt energie geeft. Bovendien leer je niet alleen je eigen krachten kennen, maar ook hoe je met die krachten anderen kunt inspireren. En laten we niet vergeten: plezier is essentieel!


Unieke kamplocatie

Dit modekamp in Gent zal plaatsvinden in het Industriemuseum in Gent. In deze voormalige katoenfabriek zijn inspiratie en creativiteit nooit veraf.


Onze Monitoren

Zonder onze inventieve monitoren, geen ingenieuze kampen. Hun ambitie? Jouw passie, leergierigheid en drijfveren aanwakkeren. Vol enthousiasme maken onze monitoren je bewust van jouw talenten en drijfveren. Met hun scherp oog voor groepsdynamiek helpen ze bovendien iedere jongere zijn/haar/hun plek te vinden in de groep. Blink je uit in leiding geven, goochel je met woorden alsof het niets is of ben je een krak in creatieve oplossingen bedenken? En kriebelt het om monitor te worden bij Junior Argonauts? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures. We hebben je er graag bij!


Praktisch

Dit kamp is zonder overnachting en vindt plaats in het Industriemuseum te Gent, van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli 2024, telkens van 9u tot 17u. Het adres is Minnemeers 10, 9000 Gent.

De investering voor dit kamp is 325 euro.

Je brengt zelf je eigen picknick, koekje, fruit en water mee.

Voor wie?

Jongeren van 11 tot 18 jaar met een hart voor mode, creëren en technologie.

Niet elke jongere heeft de luxe om op kamp te gaan

En juist daarom organiseren we zomerkampen voor iedereen, ook voor jongeren die vaak uit de boot vallen. In samenwerking met de Vlaamse overheid bieden we gratis kampen aan voor jongeren die leven in socio-economisch kwetsbare omstandigheden. Beveel ons aan, stuur onze contactgegevens door, of neem zelf contact met ons op zodat wij de kinderen en jongeren bereiken die hier het meest baat bij hebben.


Inschrijven

Inschrijven kan via het boekingsformulier onderaan deze pagina. Belangrijk: het kamp gaat door vanaf 12 inschrijvingen. We verwittigen 1 maand op voorhand. Deel dit kamp dus zeker met je netwerk! ♥️(En geen paniek, 97% van onze kampen kunnen doorgaan, dus komt goed. 😉).

Twijfel je of dit kamp iets voor jou is? Dan kan je de eerste dag gratis meedoen. Vind je het toch leuk, dan kan je de rest van de dagen aansluiten. 

Inschrijven kan via het boekingsformulier onderaan deze pagina. 
Wens je een factuur, vermeld dan bij de inschrijving je btw-gegevens.


Meer info?

Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be.

Inschrijven

Modekamp: Preloved kleding ontmoet technologie 325
Available Plaatsen: 16
Het Modekamp: Preloved kleding ontmoet technologie ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

jul 08 - 12 2024

Tijd

09:00 - 17:00

Kostprijs (contacteer ons voor sociaal tarief)

€325.00

Wanneer & Overnachtingsmogelijkheden

| Geen overnachting,
Zomer week 2 | 8 - 12 juli 2024

Locatie

Gent

Locatie 2

Industriemuseum Gent
Minnemeers 10, 9000 Ghent
Kampthema's, lezingen & lessenreeksen
COSH!

Contactpersoon

COSH!
Website
https://cosh.eco/nl/
INSCHRIJVEN
× Heb je een vraag? Stel ze hier