Ontwerp je eigen virtuele wereld in 3D | 3 tot 7 juli 2023 | Gent

Ontwerp je eigen virtuele wereld

Altijd al gedroomd om je eigen 3D animaties te maken? Wil jij je eigen Roblox items modelleren? Wil jij je eigen Minecraft blokken maken, of wil je tot in detail je eigen superheld uitwerken? In Blender is je enige limiet je eigen creativiteit.
Schrijf je snel in en creëer onder begeleiding jouw 3D dromen!

Twijfel jij nog? Aarzel niet! Je hebt geen voorkennis nodig en op het eind van de week heb je zeker een resultaat… 

Tijdens dit innovatieve kamp maken en ontwerpen jullie je eigen 3D-modellen. In groep doorlopen en beleven jullie het hele proces. Je start met het zelf 3D-tekenen (modellen) en digitaal boetseren van jouw creatieve ideeën, zodat de vorm/het figuur er staat. Daarna ga je aan de slag om jouw modellen tot leven te wekken door texturen en materialen toe te voegen. Jouw finaal ontwerp mag je tot slot renderen, om deze manier worden jouw digitale creatie toonbaar voor iedereen!

Ondernemers kamp

Junior Argonauts heeft als ambitie om het ondernemerschap al van jong af te boosten. We zijn zelf al met vele jonge kinderen in aanraking gekomen die van naturen veel ondernemerszin in zich hebben. Daarom zit in elk van onze activiteiten ook een ondernemers gericht luik. Dit is uiteraard steeds aangepast op jullie doelgroep (leeftijd).

In dit 3D kamp maak je op een leuke manier kennis met de mogelijke toepassingen van 3D-modellen in het echte leven, de verschillende jobs die 3D-artiesten kunnen uitvoeren, …
Heb je zelf iets specifieks dat jij wil weten? Aarzel dan niet om jouw vragen mee te nemen naar dit kamp!

Materiaal & Programma’s:

Maar hoe doe je dat nu en wat heb je allemaal nodig?
Om de 3D animaties te maken zullen we gebruik maken van het programma Blender. Dit is een gratis software en Open Source. Concreet wil dit zeggen dat je dit zo kan gebruiken, je jouw creaties vrij mag delen en je werk zelfs mag verkopen. Wat je op onze kampen leert kan je dus ook gewoon later nog thuis doen zonder grote kosten, zot leuk toch?!

Een software draait uiteraard wel op computers. Je ben vrij om jouw eigen laptop mee te nemen. Maar de organisatie kan ook laptops voorzien voor wie wenst.


Jouw week

Hoe ziet mijn week er uit? Zit ik hele dagen achter de laptop? …. 
Je vraagt je wellicht af hoe een ondernemersweek bij Junior Argonauts er uit ziet. Samen gevat in enkele puntjes:

  • Veel creatieviteit en dromen
  • Bouwen om jouw creatieve ideeën in werkelijkheid om zetten
  • Leuk afwisseling met actieve en minder actieve spelletjes
  • Samen komen met andere jongeren die dezelfde interesses hebben

Wat kan je dan zo allemaal  maken? 

Bekend Roblox item

Dit is een visuele weergave van hoe het gebruik van Blender er uit ziet. De viewport in Blender.

Mike wazowski

Dit is een digitaal geboetseerd model van Mike Wazowski. Na het tekenen is hier een eenvoudig materiaal op gezet. Ook dit is een voorbeeld van wat je in de week kan bereiken.

Minecraft varken

Dit is een voorbeeld van hoe je kan leren modelleren met blokken. Op deze illustratie is een texture aangebracht.

 

 

 

 

 

 

 


Onze monitoren

Zonder onze inventieve monitoren, geen ingenieuze kampen. Hun ambitie? Jouw passie, leergierigheid en drijfveren aanwakkeren. 

De jongeren worden tijdens dit kamp bijgestaan door Sam Stassijns. Sam is een bekende gaming YouTuber, alias SimplySample. Hij volgt een opleiding als Game-ontwikkelaar in Kortrijk, en is dus als geen ander thuis in 3D-modellen maken. Ontdek meer over Sam zijn werk op zijn sketchfab.

Arne is een student Game ontwikkelaar in Kortrijk, Zijn specialiteit ligt bij het maken van games in Unreal Engine. Maar heeft ook veel ervaring met modelleren in Blender. Ontdek het werk van Arne op Sketchfab.

Kriebelt het om monitor te worden bij Junior Argonauts? Neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures. We hebben je er graag bij!

Praktisch

Voor wie?
Jongeren van 12 tot 18 jaar

Wanneer?
Dit kamp zal doorgaan van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juli, telkens van 9u tot 17u.
Het is een kamp zonder overnachtingen. 

Waar?
In Gent @Fyxxi, Sint-pietersaalststraat 38, 9000 Gent.

Prijs
De prijs bedraagt 295 euro voor 5 dagen.

Als 295 euro in één keer moeilijk is om te betalen, geef gerust aan welk betaaltempo voor jou haalbaar is. Je kan dit via comments toevoegen in het inschrijvingsformulier.

  • Je brengt zelf je eigen lunch, koekje, fruit en water mee.
  • Je kan je eigen laptop mee nemen, of een van de organisatie gebruiken.

Niet elke jongere heeft de luxe om op kamp te gaan

En juist daarom organiseren we zomerkampen voor iedereen, ook voor jongeren die vaak uit de boot vallen. In samenwerking met de Vlaamse overheid bieden we gratis kampen aan voor jongeren die leven in socio-economisch kwetsbare omstandigheden. Beveel ons aan, stuur onze contactgegevens door, of neem zelf contact met ons op zodat wij de jongeren bereiken die hier het meest baat bij hebben. Vul in via het formulier hierna wat voor jou haalbaar is om te betalen, dit kan via de comments.

Inschrijven

Inschrijven kan via het formulier hierna.

Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be of bel ons 0479358416 (Whatsapp kan ook).

Datum

jul 03 - 07 2023
Verlopen!

Tijd

Zonder overnachting
09:00 - 17:00

Kostprijs (gratis of sociaal tarief kan ook)

€295.00

Locatie

Fyxxi, Gent
Krijgslaan 38, 9000 Gent

Andere Organisatoren

× Heb je een vraag? Stel ze hier