Start je eigen YouTube-kanaal | 10 tot 14 juli 2023 | Gent

Ben je een fervent gamer, en wil je graag anderen laten meegenieten van je tips and tricks? Dan is het misschien tijd om je eigen gamekanaal op YouTube te lanceren. In ons gloednieuwe YouTube-kamp leer je van de besten hoe dat moet.

Om een succesvol game YouTube-kanaal te lanceren, moet je over een hele hoop skills beschikken. Wij laten jongeren zien hoe ze hun gameplay aantrekkelijk kunnen maken om naar te kijken. Ze leren om scripts te schrijven, video’s op te nemen én zelf te editen.

Daarnaast leren ze ook hoe het algoritme van YouTube in elkaar zit, en hoe ze dat kunnen beïnvloeden via SEO en goede thumbnails. Omdat we tijdens onze kampen steeds ook ondernemerschap promoten, wordt er ook dieper ingegaan op hoe het businessmodel van een YouTuber eruit ziet. Ook leren de jongeren hun ‘branding’ goed aan te pakken, met bijvoorbeeld een catchy naam, en goeie foto.

Waarom de focus op een game YouTube kanaal?

Een kanaal rond een game is de laagste drempel om te kunnen starten met YouTube, je hebt geen camera nodig om jezelf op te nemen. Je hebt enkel basic editing skills nodig. Later kunnen we bekijken om ons YouTube kamp uit te breiden naar les over cameratechnieken, belichting, filters, … Maar daar focussen we in dit kamp niet op. 

We bereiken beter resultaat als we de focus leggen op een game kanaal. Zo kan iedereen zelf een kanaal opstarten (indien gewenst) en een eerste video maken.

Praktisch

Dit is een kamp zonder overnachting. De prijs bedraagt 295 euro voor 5 dagen. Dit kamp zal doorgaan van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juli, in Gent, telkens van 9u tot 17u. Locatie: Fyxxilab, Krijgslaan 38, 9000 Gent.


Het kamp is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar.

Je brengt zelf je eigen lunch, koekje, fruit en water mee.

Als 295 euro in één keer moeilijk is om te betalen, geef gerust aan welk betaaltempo voor jou haalbaar is. Je kan dit via comments toevoegen in het inschrijvingsformulier.

Voor wie?

Jongeren van 12 tot 18 jaar

Niet elke jongere heeft de luxe om op kamp te gaan

En juist daarom organiseren we zomerkampen voor iedereen, ook voor jongeren die vaak uit de boot vallen. In samenwerking met de Vlaamse overheid bieden we gratis kampen aan voor jongeren die leven in socio-economisch kwetsbare omstandigheden. Beveel ons aan, stuur onze contactgegevens door, of neem zelf contact met ons op zodat wij de jongeren bereiken die hier het meest baat bij hebben. Vul in via het formulier hierna wat voor jou haalbaar is om te betalen, dit kan via de comments.

Inschrijven

Inschrijven kan via het formulier hierna.

Wens je eerst nog meer info? Stuur een mailtje naar info@juniorargonauts.be of bel ons 0479358416 (Whatsapp kan ook).

Datum

jul 10 - 14 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 17:00

Kostprijs (gratis of sociaal tarief kan ook)

€295.00

Locatie

Fyxxi, Gent
Krijgslaan 38, 9000 Gent

Andere Organisatoren

× Heb je een vraag? Stel ze hier