Word moni en ga mee op opleidingsstage met Junior Argonauts!

Voor onze Ondernemerskampen die in de zomer van 2023 plaatsvinden zijn wij nog op zoek naar monitoren. Om hen de juiste skills mee te geven zodat zij het beste bij onze jongeren naar boven halen, geven wij onze monitoren in spe een tweedaagse opleiding.

 

Wij zoeken monitoren

Ben jij 16+ met een hart voor kinderen en jongeren? Kan je door je opleiding, job of hobby jouw ervaring met kinderen/jongeren aantonen? Heb je een grote affiniteit met STEM, mode of interieur? Blijf vooral hangen.

De volgende vaardigheden en skills komen altijd van pas:

✅ Je beschikt over de nodige knowhow of de wil om bij te leren over een van onze kampthema’s.
✅ Een activiteit begeleiden of eraan deelnemen, geen van beide is voor jou een probleem.
✅ Je kan vlot inspelen op onverwachte situaties.
✅ Je bent proactief, gedreven en behulpzaam.

Natuurlijk sta je er op kamp nooit alleen voor. Zo ga je altijd met twee monitoren op kamp en voorzien we daarnaast nog een extra contactpersoon. Deze contactpersoon is een vrijwilliger of medewerker van Junior Argonauts die jou met raad en daad bijstaat.

Mocht je niet meekunnen als monitor maar heb je wel interesse in de inhoud van onze werking, neem dan gerust contact met ons op om te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Waarom monitor worden bij Junior Argonauts?

 1. Je doet een berg ervaring op in het jeugdwerk.
 2. Je spijkert je kennis bij over jouw kampthema(‘s).
 3. Je verlegt je grenzen en ontwikkelt nieuwe vaardigheden. 
 4. Je krijgt er een interessante ervaring bij op je cv.
 5. Je krijgt een vrijwilligersvergoeding.
 6. We leren je faciliteren, design thinking workshops geven
 7. Je krijgt alle ondersteuning die je nodig hebt.
 8. Je kiest zelf welke kampen je wilt geven en wanneer.
 9. Je ontmoet nieuwe mensen.
 10. Je maakt deel uit van de Junior Argonauts-community.
 11. Je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost.
 12. Leer hoe je een groep samenbrengt en enthousiasmeert.
 13. Leer hoe je bij jongeren/kinderen talent kan aanwakkeren.

Kriebelt het om nieuwe vaardigheden te verwerven, een echte STEM-expert te worden en om het verschil te maken voor de jongeren op onze kampen? Aarzel dan niet en sluit je aan bij onze Junior Argonauts-community.

Een monitor, wat doet die zoal?

Onze monitoren zijn de sleutel tot een succesvol kamp. Waarom? Omdat zij degenen zijn die de drive en energie van Junior Argonauts overbrengen. Als monitor prikkel je de goesting bij jongeren tussen 12 en 18 jaar om zichzelf verder te ontplooien. In een veilige omgeving laat je ze experimenteren rond een bepaald thema, daag je hen uit om buiten hun comfortzone te gaan en verkennen ze hun grenzen. En je leert ze dat het helemaal ok is als een idee niet helemaal uitdraait zoals ze zouden willen.

Tijdens het kamp ben jij als monitor de lijm die alles samenhoudt. Samen met de jongeren brainstorm je, je wakkert hun drijfveren en talenten verder aan, je pingpongt met ideëen, je moedigt ze aan als ze in een dipje zitten, en zoveel meer. Je hebt oog voor de groepsdynamiek en helpt iedereen zijn/haar/hun plek te vinden in de groep.

Kortom, als monitor zit je niet stil, maar je krijgt er wel enorm veel waardering van de jongeren en appreciatie (en een vrijwilligersvergoeding!) van ons voor terug.

Welke kampen zijn er?

Voor onze Ondernemerskampen die deze zomer plaatsvinden zijn wij nog volop op zoek naar monitoren. In 2023 breiden we ons kampaanbod stevig uit. Hieronder kan je alvast een glimp werpen op ons aanbod. Welk kamp zou jij liefst begeleiden?

 • Gamekamp: Maak & lanceer je eigen game​
 • Gamekamp voor gevorderden
 • 3D-kamp: Maak en render je eigen 3D-modellen
 • YouTube-kamp: Lanceer jouw YouTube-kanaal​
 • ​Legokamp: Wek je creaties tot leven
 • Modekamp: Creëer je eigen modelabel​
 • Hacking Fashion. Redesign met fashion hacks
 • Interieur- en Designkamp: Creëer je eigen droomplek​

 

Voor deze kampweken zoeken we nog een team

 • LEGO kamp in Zandhoven van 24 tot 28 juli (we voorzien een Airbnb)
 • LEGO kamp in Lochristi van 17 tot 20 juli, enkel in de voormiddag
 • LEGO kamp in Diksmuide van 21 tot 23 augustus 
 • ROBOT kamp in Diksmuide van 3 tot 5 juli 
 • GAME kamp in Menen van 10 tot 14 juli

Zit jouw kampthema er niet tussen? Stuur ons alsnog een berichtje en we nemen je mee in de poule als reserve moni. Whatsapp: 0479358416 

 

Hoe kan ik me voorbereiden?

Natuurlijk gooien we je niet zomaar voor de leeuwen. Voordat we je op kamp sturen, nemen we je eerst mee op onze opleidingstweedaagse.

Ga je mee?

Twee dagen lang laten we je de Junior Argonauts-vibe opsnuiven. Monitoren in spe leren elkaar kennen en verwerven de skills die op kamp handig van pas zullen komen om de jongeren te begeleiden tijdens onze Ondernemerskampen.

Hoe geef ik jongeren zelfvertrouwen, hoe ontdek ik talenten in mensen, wat is de beste manier om ondernemingszin te stimuleren?… We voorzien allerlei workshops rond de kampthema’s, passie en talent, veerkracht versterken, omgaan met kwetsbare jongeren, ondernemerschap en nog veel meer. Zo kan jij met een rugzak vol skills en kennis op kamp vertrekken. Skills en vaardigheden die ook in je professioneel en persoonlijk leven zeker nog van pas gaan komen.

Natuurlijk worden deze twee dagen ook doorspekt met fun, ontspanning en verbinding. Want daar gaan we voor: een hechte community van Junior Argonauts-monitoren creëren.

Praktisch

De monitoren opleiding vindt dit jaar twee dagen plaats: maandag 26 juni en dinsdag 27 juni 2023.

Jullie kunnen blijven slapen. Deze opleiding zal doorgaan in Kerkstraat 281, Gentbrugge. 

Deze opleiding is gratis voor toekomstige monitoren van Junior Argonauts. Ook andere organisatoren van kampen, jeugdverenigingen of steden en gemeenten kunnen hun monitoren meesturen op onze opleiding. Zij betalen dan wel het inschrijvingsgeld van 250 euro per deelnemer.

Waar meld ik me aan?

Jij bent helemaal overtuigd om monitor te worden bij Junior Argonauts? Super! Wat nu dan? Wel,…

Ben je een van onze nieuwe, toekomstige monitoren? Dan vragen we je om een meeting in te boeken met het Junior Argonauts team. Hoe ziet een kampdag eruit? Wat wordt er nu specifiek van jou verwacht? Zij leggen het je allemaal uit. En ondertussen vertel jij ons ook meer over wie jij bent, wat je passies zijn, waar je energie van krijgt, … Zo leren we elkaar beter kennen en weet jij ook waar je aan toe bent.

Ben jij één van onze terugkerende monitoren? Laat ons weten welke kampen je graag zou geven en wanneer. En ja, je mag je opgeven voor meerdere kampen. Graag zelfs. ;)

Ben je nog geen monitor bij ons geweest?

Word jij opnieuw monitor bij Junior Argonauts?

Zit je met nog vragen of heb je nog meer info nodig? Mail, bel, Whatsapp of stuur een bericht naar Karolien De Craecker: karolien.decraecker@juniorargonauts.be of +32 479 35 84 16.

Datum

jun 26 - 27 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 17:00
× Heb je een vraag? Stel ze hier