FAQ

Wil je ons boeken voor een superkamp in jouw bedrijf, stad of gemeente?

Wil jij ook de jongeren in jouw stad of gemeente inspireren en activeren Dat kan! Junior Argonauts komt naar jullie toe, om kampen op maat te organiseren voor de jongeren in jouw bedrijf, stad of gemeente. Klik hier voor meer informatie!

Waar gaan de kampen door?

De locatie hang af van het kamp, dit kan ook jaarlijks ander zijn. Wanneer u op de pagina van het kamp kijkt zal u de verschillende data en locaties van de kampen terugvinden.

Met hoeveel slapen de jongeren op een kamer?

Dit hangt steeds af van de locatie waar het kamp door gaat. In onze vaste stek hostel Pulcinella slapen ze maximum met vijf jongeren samen.

Wat als ik snel heimwee heb?

Hiervoor hebben wij enkele tips:

 1. Bekijk samen met uw zoon/dochter de website van Junior Argonauts en klik eens door naar de verblijfslocatie;
 2. Neem een vertrouwd spulletje mee op kamp;
 3. Stuur een leuk kaartje of briefje naar huis en wie weet krijg je wel eentje terug;
 4. Wees positief over het kamp;
 5. Meld aan de organisatie dat jouw zoon/dochter last heeft van heimwee

Blijf zeker niet thuis, de monitoren en experts zullen er alles aandoen om hen de tijd van hun leven te bezorgen.

Hoe zit het met gsm-gebruik?

Qua gsm-gebruik stellen wij geen enorme lijst regels op en moeten de jongeren hun gsm niet afgeven bij aanvang van de dag. We maken de jongeren wel duidelijk dat we hen erop vertrouwen om tijdens de workshops geen gsm te gebruiken. Indien deze regels niet nagekomen worden kan er door de monitoren en experts ingegrepen worden en de gsm tijdelijk afgenomen worden. Op deze manier worden de andere jongeren ook niet meer gestoord.

Wanneer is het bedtijd?

Omdat wij met leeftijdsverschillen zitten splitsen we de groep in twee voor bedtijd:

 • -15-jarigen: om 21u in bed, om 22u licht uit en slapen;
 • +15-jarigen: om 22u in bed, om 23u licht uit en slapen.

Wat als ik niet wil blijven slapen?

Dit is niet de bedoeling dus wij raden dit af wegens het groepsgevoel en de geplande avondactiviteiten. Maar dit kan steeds besproken worden.

Ik ben alleen, zou ik wel meegaan?

90% van onze kampleden komen alleen dus hierover hoef je je zeker geen zorgen te maken!

Heb ik zakgeld nodig?

Breng gerust een extra centje mee om bijvoorbeeld een ijsje te kopen.

Om hoe laat starten de kampen?

Al onze kampen starten op maandag rond 09u00. Bij uitzondering wegens geplande activiteiten om 8h30.

Kan ik mee op kamp als ik bepaalde allergieën heb of diëten moet volgen?

Absoluut! Wij zorgen ervoor dat jij de aangepaste maaltijden krijgt die je nodig hebt en voorzien steeds een goed alternatief.

Kan dit kamp een rol spelen bij de studiekeuze?

Ons kamp kan zeker een rol spelen. Wij proberen de jongeren op onze kampen warm te maken voor het ondernemen en laten hen proeven van de wereld, als ondernemer of expert.

Welke thema’s komen terug in de kampen?

Op ieder kamp gaan wij op zoek naar de talenten en passies van de jongeren. Hierop bouwen we gedurende het kamp steeds verder en bekijken we welke jobs daar eventueel bij passen. Dit doen we door een bedrijfsbezoek of een expert uit de praktijk die langskomt om zijn/ haar ervaringen te delen. Uiteraard doen we dit alles op een aangename manier!

Voor welke leeftijden zijn de ondernemerskampen?

De kampen van Junior Argonauts richten zich voornamelijk op jongeren tussen 12 en 18 jaar. Hiernaast hebben wij ook al jongeren van 19 jaar meegehad op kamp, op creatief ondernemen staat geen leeftijd! Laat je dan ook nooit afschrikken door een mogelijk leeftijdsverschil. Van elke leeftijd hebben we elke editie meerdere jongeren, en de mooiste resultaten zijn meestal afkomstig van unieke teams!

Wanneer staan we op?

Omdat wij de jongeren vooral een grote portie verantwoordelijkheidszin willen meegeven, vragen wij aan hen om aan het ontbijt te verschijnen rond 8 uur. Het dagprogramma start elke dag om 9 uur. Voor de jongeren die met deze vrijheid moeite hebben, helpen wij graag tijdig op te staan.

Welke activiteiten worden er ‘s avonds gehouden?

Na het avondmaal is er steeds ruimte voor ontspanning, met als doel even uit te bollen. Je kan je verwachten aan de bekende bordspelen, alsook creatieve improvisatiespelen of plein spelen waaronder: kat en muis, platte jan, vlaggenspel, ratten en raven… De laatste avond houden we steeds een kleine “party” met alle jongeren samen. YES!

Wanneer begint en eindigt het kamp?

Je bent de eerste dag welkom tussen 8:00 – 8:30, dan maken we even tijd voor een woordje uitleg en het installeren van de koffers.

De laatste dag hebben we steeds een toonmoment, waar de jongeren hun resultaten kunnen tonen aan alle ouders. Dit moment start om 15:00 en heeft een duur van ongeveer 1 uur. Hierna is er tijd voor een hapje, een drankje en eventueel nog wat nabespreking.

Moet ik het bedrag meteen in één keer betalen?

Neen, je kan er ook voor kiezen het bedrag in twee of drie keer te betalen. Hiervoor kan je ons persoonlijk contacteren, of dit meegeven bij de inschrijving. Dit is voor ons geen enkel probleem!

Wanneer heb je recht op een verlaagd kamp-tarief?

Sommige kampen zijn volledig gratis toegankelijk voor kansarme jongeren (12 tot 18 jaar) of jongeren uit gezinnen met een sociaal tarief.

Hoeveel deelnemers moet er minimum zijn om het kamp te laten doorgaan?

Minimum 10 deelnemers.

Avond activiteiten

Na het avondmaal is er steeds ruimte voor ontspanning, met als doel even uit te bollen.

Waar kan je je aan verwachten

 • bekende bordspelen
 • creatieve improvisatiespelen
 • plein spelen waaronder: kat en muis, platte jan, vlaggenspel, ratten en raven…
 • als kers op de taart wordt er op de laatste avond een kleine “party” met alle jongeren samen gehouden. YES!’