Amber ging in 2017 mee op het Junior Argonauts mode-avontuur, hoe gaat het nu met haar?

Amber, 18 jaar en gepassioneerd door alles wat te maken heeft met mode, ging in 2017 mee op het fashion ondernemerskamp van Junior Argonauts. Dit laatste was dan ook geen verrassing, sinds haar 9 jaar is Amber geïnspireerd door naald en draad. Verschillende workshops leerde haar de basics, en zo kwamen er al snel enkele unieke kledingstukken op de wereld.

Naar mate de jaren voorbij gingen, kwam ook het ondernemersaspect naar boven. Hoe start je nu jouw eigen kledinglabel of modezaak? Hoe communiceer je naar jouw doelpubliek? Ook hierin wou Amber zich verdiepen, en voelde ze zich aangetrokken tot Junior Argonauts.

Als we aan Amber de vraag stellen wat haar nu het allermeeste is bijgebleven, is haar antwoord klaar en duidelijk: het totaalpakket.

“Het mode-ondernemerskamp geeft een heel open beeld van alle stappen binnen het design thinking proces. Het was dan ook zeer interessant nieuwe kennis en technieken op te pikken, alsook aan de slag te gaan met unieke materialen. Dit laatste vooral omdat ik over bepaalde materialen thuis niet beschik, of er geen weet van had.”

Amber Hansoul

Hierbij mogen we zeggen dat het mode-kamp voor Amber een grote inspiratiebron was. Het is dan ook zéér leuk om na al die jaren, in contact te blijven met Amber, en te horen dat Ambar nog steeds aan het experimenteren is met tweedehands kledij.

En mocht je denken dat Amber stilgezeten heeft, neen hoor! In het 6de middelbaar trok Amber richting Canada, voor 5 maanden. Daar leerde ze door de lessen kunst en fotografie, dat creatief denken haar échte passie en talent is.

Voor The Agronauts is Amber ook geen onbekende. In 2018 ging Amber mee op één van de learning journeys richting Londen. Hierbij werd een duidelijk beeld geschetst over alle mogelijkheden binnen de modesector. Het besef dat er meer in de modesector te vinden is, dan enkel kledij ontwerpen, liet Amber dromen over haar eigen mogelijkheden.

Tijdens de ondernemerskampen helpen wij jongeren in hun zoektocht naar datgene wat hen echt warm maakt. En dit laatste heeft Amber dan ook met succes gedaan. Na een jaar vol opzoekwerk en toegangsproeven, zal Amber volgend jaar Fashion Business studeren in Milaan. Proficiat Amber! En ja… daar mag je al eens je handen voor in de luchten gooien! 😁🔥💪

“Je moet niet altijd het saaie en voorspelbare pad volgen, neem een zijweg en zoek je eigen unieke pad op.”

Amber Hansoul

Afsluiten doen we met een inspirerende quote dat Amber zeer hoog meedraagt. “You have to live life to the fullest” is wat Amber aan al haar leeftijdsgenoten wil meegeven. Werk hard, geef nooit op, maar haal vooral het allerbeste uit elk moment.

Mocht je hierdoor geïnspireerd zijn en graag meer willen weten over het mode-ondernemerskamp, surf dan even richting onze website of contacteer ons gerust!