Een blik achter de schermen van ons Fashionkamp, paasvakantie 2019

Op 12 april gingen 20 creatieve jongeren het vijfdaagse ondernemersavontuur van Junior Argonauts aan, de  resultaten waren dan ook VER-BLUF-FEND! Op het programma stond het modekamp, waarbij men aan de slag ging met duurzame materialen.

Het modekamp: maak je eigen modelabel

INDUSTRY, a style for every story: een sterk concept geheel ontworpen door onze Junior Argonauts. Samen met Ietstof vzw, een atelier met twintig stagiaires en laatstejaarsstudenten die zorgen voor een circulaire samenwerking om tweedehandskledij te pimpen en hipper te maken, ging men aan de slag.

De jongeren werden geïnspireerd door B.Right met een modewandeling doorheen dé modestad Antwerpen en Baudouin Binst, een internationale productiemanager met meer dan 20 jaar ervaring. Aangevuld met een marketing-, brainstorm-, en business model canvas workshop door The Agronauts. Alles om de jongeren een totaalervaring in het ontwerpen en lanceren van een kledingstuk te laten ontdekken. 

Het resultaat: INDUSTRY. Hét merk waarbij men werkkledij van de stad Antwerpen, overstock van JBC en kledij van Kringwinkel Antwerpen omtoverden tot hippe maar vooral betekenisvolle kledij.

“Veiligheid in het verkeer is super belangrijk, maar van dat fluo hesje zijn we echt geen fan. Met deze collectie trachten we trendy kledingstukken te lanceren steeds met een fluo accent.”

Robrecht Van Lancker

Voor alle nieuwsgierigen, de collectie zal één maand lang in De Kringwinkel Antwerpen in Sint-Jorispoort tentoongesteld worden, en is te koop! YES!

Hieronder kan je genieten van de after movie! 😍

Oh.. en dit ook nog! 

Tijdens het kamp gingen beide groepen ook aan de slag met talenten, door Hans Claeys van The Future Generation, een interactieve zoektocht naar eigen passies. Het is zeer leerrijk en waardevol om als jongere besef te hebben van jouw eigen talenten, datgene wat jou doet stralen. In groep ging men deze zoektocht aan, en dit leverde heel wat stralende gezichten op! Men leerde eigen talenten blootleggen, alsook uitblinkers bij anderen te herkennen.

De rode draad doorheen onze kampen is steeds een dagelijkse portie aan vrije ruimte. De jongeren krijgen heel wat informatie en tools aangereikt door onze coaches en experts, de jongeren beslissen zelf welke tools zij willen hanteren en verder willen uitwerken. Deze verantwoordelijkheid en inspraak geeft heel wat motivatie en laat hun dromen over de toekomst! 

Net zozeer deze paasvakantie ons laat dromen over al het talent ons deze zomer staat te wachten! Wij kunnen alvast niet wachten jou te ontvangen op één van onze zomerkampen, welk kamp verkies jij? 

Krijg je er ook niet genoeg van? Surf dan even verder naar onze Facebook-Pagina voor alle foto’s van de kampen of klik nog even door richting onze missie!

Written by Jolien De Wael