Een alternatief ‘for shop till you drop’ met B.Right

Tijdens het Fashion ondernemerskamp neemt partner B.Right de jongeren mee op een duurzame ontdekkingstocht door de modestad Antwerpen. B.Right laat hen het verhaal achter slow fashion, de winkels en de uiteenlopende merken proeven. Zo ervaren en ontdekken de jongeren hoe ze met kleine stapjes een groot verschil kunnen maken in de mode-industrie.  

DRESS SMART.
BE RIGHT. 
BE BRIGHT.
BE SUSTAINABLE.
BE YOU.

Hoe ontstond B.Right?

Bie de eigenaar van B.Right heeft altijd iets met kleren gehad. Ongeveer zes jaar geleden las ze het boek “Talking Dress” van Marieke Eyskoot. Zo kwam zij tot haar ontzetting te weten dat net datgene wat zij zo mooi vond een lelijk kantje heeft.  Zowel voor de mens als het milieu is de impact van de mode-industrie zwaar.

Zo ontdekte Bie de afgelopen zes jaar dat het ook anders kan. Zij leerde de begrippen achter slow fashion kennen, minder en bewuster kopen. Bie creëerde de keuze “Buy less, choose well and make it last”. Maar daarnaast ontdekte ze ook een totaal nieuw aanbod kleren dat wél gemaakt wordt in goede omstandigheden en met respect voor onze planeet. 

“Buy less, choose well and make it last” ~ Vivienne Westwood

Wie is Bie?

Bie was als kind al gefascineerd door mode. Op haar twaalfde maakte ze haar eigen topje, een creatieve combinatie van een gekocht kledingstuk waar ze een zelfgebreid stuk aanzette. Dit droeg ze met heel veel trots.

Ontdekken is iets waar ze heel enthousiast van wordt en organiseren zit haar in het bloed. Dit blijkt ook een van haar karaktereigenschappen te zijn. Ontdekken kan zowel ver weg in Peru en Washington DC waar Bie woonachtig was, maar ook in eigen stad Antwerpen waar er meer dan 170 nationaliteiten samenwonen.

De fashion tour

Tijdens de tour neemt Bie de jongeren mee op een ontdekkingstocht doorheen stad Antwerpen. Geen impulsieve aankopen meer, maar aandacht voor het verhaal achter de kledij. Want kleren en schoenen maken, vergt vakmanschap. Dat zie je aan het resultaat.

B.Right organiseert fashion walks op maat, en zorgt zo voor een ideale teambuilding of een uitstapje met vriendinnen. Naast fashion walks organiseert ze ook nog workshops en lezingen over duurzame mode. 

“BE THE CHANGE”, wees zelf de verandering. 

Wil je meer lezen over onze Fashion-kampen? Dat kan hier.