Samen met Good Planet werken aan duurzame mode

Samen met Good Planet werken wij aan het project ‘Wake up, Shake up Start up’. In dit project laten we jongeren op een andere manier kijken naar de kleren die ze dragen, en nemen we ze mee in een duurzaam verhaal rond grondstoffen, textiel, mode, tweedehandswinkels, innovatie, ondernemerschap en circulaire economie. Het traject begint met een katoenen slipje en eindigt met een wedstrijd voor jonge ondernemers.

“There is no planet B! Save our planet, save our future.”

Wake up!

Het traject begint met het bekijken van een documentaire over de reis van een slipje.

De jongeren met de vijf origineelste, creatiefste of meest bruikbare oplossingen voor de duurzaamheidsproblemen binnen de mode winnen een gratis deelname aan een driedaags ondernemerskamp van Junior Argonauts. Daar krijgen ze de kans om hun idee verder uit te werken. Ze werpen een blik achter de schermen in bedrijven en worden door experten klaargestoomd om eventueel hun eigen start-up op te richten. 

Shake up!

Een projectidee bedenken en uitwerken voor een circulaire textielsector. Eerst krijgen de jongeren een workshop circulaire economie door GoodPlanet, daarna krijgen ze de kans om op bezoek te gaan bij De Kringwinkel Antwerpen en om af te sluiten krijgen ze een workshop creatief ondernemen door Junior Argonauts. 

Start up!

Na de documentair over de reis van een slipje en de shake up starten de jonge ondernemers aan de wedstrijd. Leerlingen die gebeten zijn door duurzaam ondernemen kunnen hun filmpje indienen voor een wedstrijd.

Wens jij mee te doen met je klas volgend jaar? Schrijf je nu al in via inschrijven is de boodschap.

Daarnaast steunt Good Planet ons project fashionkamp graag omdat fashion één van de meest vervuilende sector is. Wij nemen jongeren mee in fashion 2.0. en proberen ze te confronteren met het feit dat er heel wat overstock is in de winkels waar niemand echt bij stil staat. 

Good Planet steunt heel wat verschillende groene initiatieven. Meer interesse? Neem dan zeker een kijkje op hun site: https://www.goodplanet.be/nl/.

Meer weten over onze Fashionkampen? Klik dan hier