Fashionista’s op Modekamp: het dagboek

De zomerkampen zitten er alweer op. Wat een creatieve en enthousiaste flow hebben wij mogen ervaren! Daarom leek het ons ideaal om de jongeren zelf eens aan het woord te laten. Hieronder kan je het dagboek vinden van onze Junior Argonauts tijdens het Modekamp.

Dag 1

Na de aankomst stonden er al meteen verschillende activiteiten gepland. We begonnen de dag dus al vroeg met een workshop over duurzame mode door Bie (B.right), die hier al zes jaar druk mee bezig is. Samen met haar maakten we een stadswandeling voorbij verschillende leuke (en natuurlijk duurzame 😉) winkels zoals de StayGold Vegan Boutique. Ook bij JBC namen we een kijkje bij de ‘I Am’ collectie. We leerden hierbij ook meer over thriften, het kopen van tweedehandskledij.

Verder maakten we ook voor de eerste keer kennis met Grisha (The Argonauts) die ons leerde hoe we ideeën moeten uitwerken tot een echt businessplan. Een andere kennismaking was die met Joke en Fadime van IetStof (Ietstof vzw). Zij maakten met onze fashiongirls (vergeet ook de boys niet) een moodbord waar ze zich de komende week op kunnen inspireren. We leerden ook stoffen rangschikken.

Na deze superleuke, maar wel uitputtende, dag was het dan tijd voor de avondactiviteit. De moni’s zorgden voor een originele manier om elkaar beter te leren kennen. Iedereen mocht een gebeurtenis uit zijn of haar leven vertellen, en wanneer niemand hetzelfde had meegemaakt mocht die een stap naar voren zetten. Wie het eerst het midden bereikte, won. We zijn op deze manier veel te weten gekomen over elkaar.

Dag 2

De tweede dag moesten we ons na het ontbijt haasten naar de tram. Het moest zelfs zo vlug gaan dat Elke, één van onze moni’s alle tramticketjes vergeten was in de hostel! Gelukkig kon ze, met dank aan een pittig sprintje, toch nog op tijd op de tram stappen die ons naar Hoboken bracht. In Hoboken is de Blikfabriek, het naaiatelier waar we de rest van de week veel tijd doorbrachten. Het is een vernieuwd domein, prachtig en rustgevend. Perfect dus om een nieuwe collectie op te starten.

Het ontwerpen van ons eigen label, begon met een brainstorm met het hele team. Daarna was het tijd om aan de slag te gaan, de stofjes werden gekozen, de ontwerpen getekend. Het ging niet altijd even vlot, gelukkig kregen we veel hulp van Fadim, die we vandaag voor de tweede keer zagen.

Het was opnieuw een dag van hard werken. Gelukkig zorgden de moni’s ook vandaag weer voor de gepaste ontspanning: het avondspel. Vandaag was het tijd voor een quiz, maar niet zomaar één. Per antwoord dat je wilde geven moest je een vol glas ad fundum leegdrinken. (water he jongens 😉)

Diegene die het eerst zijn glas leeg had, mocht natuurlijk eerst antwoorden. Iedereen had zijn eigen tactiek, maar helaas liep die niet voor iedereen goed af… (gouden tip: ookal is er iemand in je groep die heel snel kan drinken, afwisselen is een aanrader! 🙈) Een groot voordeel was wel dat het de groep dichter bij elkaar bracht!

Dag 3

Op dag drie waren liefst drie workshops gepland: één over social media, een ‘Business Model Canvas’-workshop gegeven door The Argonauts, en een workshop over trendwatching door JBC. Vooral de workshop over social media viel in de smaak. We leerden over het gebruik en de mogelijkheden van social media, maar ook over de nadelen. Manieren over hoe je het best een bedrijf opstart, kwamen ook aan bod vandaag. Tijdens de ‘Business Model Canvas’-workshop, kregen we een stappenplan met dingen waar over nagedacht moet worden als je je eigen bedrijf begint.

Om terug te gaan naar het fashiongedeelte, kwam JBC meer uitleg geven over trendwatching. Ze legden ons uit hoe ze konden ‘voorspellen’ wat er in de mode zou zijn het volgende seizoen. Best interessant! Bij alleen luisteren bleef het niet, want elke groep kreeg zelf de kans om aan trendwatching te doen. De resultaten daarvan moesten we voorstellen tijdens een presentatie die de meisjes van het Brandingkamp gemaakt hadden. De pers werd ook gebeld door hen, terwijl de anderen nog even de tijd kregen om aan hun modelijn verder te werken. Opnieuw een hectische dag dus.

Gelukkig waren onze moni’s er weer met een geweldig idee. Als avondeten aten we wok op de prachtige locatie van de Blikfabriek. Zalig gewoon! Een avondspel na een dag als deze kon niet ontbreken. Voor een special effect gingen we hiervoor naar het dakterras van onze hostel, Pulcinella. We speelden er blackbox, wat iedereen echt super leuk vond. (behalve de Duitsers die van het uitzicht probeerden te genieten, sorry.. 🙈) Een leuke afsluiter van de dag!

Dag 4

Door de vermoeidheid van de eerste drie dagen liep het bij het ontbijt niet helemaal gesmeerd… Een hele kamer lag nog te slapen, terwijl de rest al aan het eten was. Maar gelukkig kwam het weer allemaal goed. (al moesten we opnieuw lopen voor de tram) Eens aangekomen in Hoboken konden de groepen weer aan het werk. Vandaag was de laatste volle dag, dus iedereen moest hard doorwerken. Ook kregen we wat meer uitleg over wat ‘IetStof’, één van de partners die ons de hele week hebben begeleid, nu eigenlijk doet. Voor de rest stond er niets op het programma, behalve enkele fotoshoots met de afgewerkte kledij. We gingen ook nog eens naar De Kringwinkel Antwerpen om enkele outfits te passen voor promo’s en foto’s. Mega leuk! 😁

De laatste volle dag, betekende natuurlijk ook laatste avond. Als afscheid van het leuke kamp wandelden we samen naar de kaai waar we enkele spelletjes speelden, en daarna konden we wat uitwaaien aan het water.

Dag 5

De laatste dag staat helemaal in het teken van het toonmoment. De laatste details worden afgewerkt, de laatste foto’s genomen. Om 15 uur vindt het toonmoment plaats, en dus ook het einde van het kamp. Wij zijn er allemaal helemaal klaar voor. Onze ouders, daarentegen, weten nog niet half hoe hard ze omver geblazen zullen worden! 🔥

Benieuwd naar meer foto’s en video’s van dit te gekke modekamp? Surf dan even richting ons YouTube kanaal of Facebook-pagina! 🙌💕