Ondernemerskampen voor jongeren zijn een hit

Het is duidelijk dat het niet altijd een jeugdbeweging- of danskamp moet zijn voor onze Vlaamse jongeren. Met een verscheidend gamma aan ondernemingskampen kunnen we heel wat jeugd inspireren en zo een creatieve beweging in gang zetten.

Al dat te ontdekken talent was ook de medewerkers van Veritas niet ontgaan. Zij stapten dan ook maar al te graag mee in ons avontuur en brachten zo mee vorm aan ons fashionkamp. Vanessa Boel, head of styling bij Veritas, getuigt over haar ervaring tijdens het fashionkamp afgelopen zomer. Hier konden twintig deelnemers tussen 13 en 17 jaar de kneepjes van het vak leren. Van een collectie ontwerpen, een businessplan schrijven tot een eigen marketingcampagne bedenken.

“Ik was vooral aangenaam verrast door de verscheidenheid aan deelnemers. Oké, het waren voornamelijk meisjes – en drie moedige jongens –, maar ze kwamen uit alle uithoeken van Vlaanderen. Ik gaf hen een kijkje achter de schermen bij Veritas, deed een mini-trendpresentatie over onze wintercollectie, en legde uit hoe het er op onze styling&DIY-afdeling aan toegaat.”


Mijn grote boodschap was vooral dat je ervoor moet gaan als je ergens in gelooft. Hard werken, want niets komt vanzelf, en gaan! ‘s Avonds maakte ik ook deel uit van een kleine jury. Dat moment was er vooral om te sparren met de jongeren en feedback te geven als professional. Ze waren de week nog maar net gestart, dus heel concreet konden (en mochten) ze nog niets hebben, maar ze waren wel benieuwd naar wat we konden meegegeven. Sommigen waren heel eager om te vertellen waarmee ze bezig waren, anderen wat meer timide. Het mooiste compliment kreeg ik van een collega-jurylid die me achteraf kwam vertellen dat een van de jongens echt toffe ideetjes had gekregen door wat we zeiden. Hij zat plots helemaal in de juiste positieve vibe, terwijl hij aanvankelijk maar wat afwezig leek. En daar doen we het voor!”

Kriebelt het nu helemaal om aan de slag te gaan met verschillende lappen stof, je eigen modetrends tot leven te brengen en de gepaste campagne erbij uit te stippelen? Twijfel niet om zelf mee te doen met één van onze aankomende fashionkampen en zo creëer jij nog je eigen modelabel!

 

Bron: https://www.veritas.be/be_nl/blog/ondernemerskampen-voor-jongeren-zijn-een-hit