Dit was de paasvakantie van onze game developers, designers en artists in wording!

Op 12 april gingen 20 creatieve jongeren het vijfdaagse ondernemersavontuur van Junior Argonauts aan, de  resultaten waren dan ook VER-BLUF-FEND! Op het programma stond het gaming-kamp dat voor de allereerste keer plaatsvond, een échte primeur dus!

Het gaming-kamp: creëer je eigen droomgame 

Op ons allereerste gaming-kamp gingen tweelingbroers Elie en Quentin Van Ravels zowel de rol als expert als monitor niet uit de weg. Beiden zijn afgestudeerd aan de UAntwerpen en volgen de opleiding DAE (Digital arts and entertainment) in Kortrijk.

Deze eerste ervaring kunnen wij alleen maar met een dikke “WOW!” beschrijven, het enthousiasme en de passie voor gamen dat deze twee toppers meedragen is ongezien. En dit laatste zette zich al snel over op de jongeren. Men werd volledig ondergedompeld in de gaming industrie: welke jobs zijn hier te vinden? Wat is het verschil tussen indie- en triple A bedrijven? Wat is animation, texturen en rigging? Maar ook welke elementen een game bevat: besturing, scenario, kunst en technologie.

“Uniek aan dit kamp was de drive om steeds verder te gaan. Elke ochtend namen we de tijd om in groep dé trends en games van het moment te bespreken. Dit inspiratiemoment triggerde heel wat jongeren en liet hen meteen nadenken over hun eigen game.”

Elie Van Ravels

Na tal van ondersteunende workshops was het tijd voor het echte werk: programmeren! De jongeren kregen een introductie in het programma Scratch en mochten er meteen op los experimenteren. Voor jongeren die zichzelf extra op de proef wouden stellen, hadden Elie en Quentin steeds een leuke challenge klaar. Het zal je dan ook niet verwonderen wat het antwoord was wanneer we de jongeren vroegen wat het allerleukste was op het kamp… het programmeren zelf natuurlijk. Van ’s morgens tot ’s avonds bruiste het van de creatieve ideeën, afgewisseld met een uitstap naar de stad of een ontspannend vieruurtje in het zonnetje.

De finale concepten van deze vijfdaagse gaan van kippen die eieren afvuren op beren tot ufo’s die de strijd aangaan met Teletubbies. Éen ding is zeker, aan creativiteit was er geen gebrek! 

Hieronder kan je alvast even genieten van onze teaser op weg naar de finale after movie! Spannend! 😍

Oh.. en dit ook nog! 

Tijdens het kamp gingen beide groepen ook aan de slag met talenten, door Hans Claeys van The Future Generation, een interactieve zoektocht naar eigen passies. Het is zeer leerrijk en waardevol om als jongere besef te hebben van jouw eigen talenten, datgene wat jou doet stralen. In groep ging men deze zoektocht aan, en dit leverde heel wat stralende gezichten op! Men leerde eigen talenten blootleggen, alsook uitblinkers bij anderen te herkennen.

De rode draad doorheen onze kampen is steeds een dagelijkse portie aan vrije ruimte. De jongeren krijgen heel wat informatie en tools aangereikt door onze coaches en experts, de jongeren beslissen zelf welke tools zij willen hanteren en verder willen uitwerken. Deze verantwoordelijkheid en inspraak geeft heel wat motivatie en laat hun dromen over de toekomst! 

Net zozeer deze paasvakantie ons laat dromen over al het talent ons deze zomer staat te wachten! Wij kunnen alvast niet wachten jou te ontvangen op één van onze zomerkampen, welk kamp verkies jij? 

Krijg je er ook niet genoeg van? Surf dan even verder naar onze Facebook-Pagina voor alle foto’s van de kampen of klik nog even door richting onze missie!

Written by Jolien De Wael