Wat kan je verwachten tijdens het Gamingkamp?

Ontdek de activiteiten, finale concepten en ervaringen!

Begin deze zomer gingen onze ondernemerskampen weer van start, YES! Al dat jong talent werd voor de zoveelste keer op ons losgelaten, en wat was dat leerrijk! We kiezen er dan ook steeds voor om door elk ondernemerskamp dezelfde rode draad te laten lopen, nl. het design thinking proces, waarbij jongeren gaan brainstormen, ontwerpen en prototypen. Ook tijdens het gamingkamp ging het er zo aantoe, en dit laatste kan je in deze blog lezen!

Dag 1: let’s start this adventure! 

Op de verwelkomingsdag ontmoeten alle ouders, jongeren en monitoren elkaar, een spannende dag voor jong en oud! Net om deze reden kiezen we steeds voor een ontmoetingspel, waarbij de jongeren al spelenderwijs elkaar leren kennen, gevolgd door een passie & talent workshop. Het is zeer leerrijk en waardevol om als jongere besef te hebben van jouw eigen talenten, datgene wat jou doet stralen. In groep ging men deze zoektocht aan, en dit leverde heel wat stralende gezichten op! Men leerde eigen talenten blootleggen, alsook uitblinkers bij anderen te herkennen.

“Junior Argonauts zorgt voor een laagdrempelige benadering, waardoor jongeren zich niet laten afschrikken om alleen naar het kamp te trekken. Mijn zoon had in het verleden vaak moeite met alleen op kamp gaan, tot mijn grote plezier had hij voor het gamingkamp meteen een enthousiaste ja klaarstaan!”

Aldus een ouder, gamingkamp

Verdere verloop: brainstormen, programmeren en uitproberen natuurlijk! 😁

game voorbereiding
Hier gaan de jongeren aan de slag met het uittekenen van hun unieke game, spannend! 📝

Na tal van ondersteunende workshops is het tijd voor het echte werk: programmeren! De jongeren krijgen een introductie in het programma Scratch en mogen er meteen op los experimenteren. En voor jongeren die zichzelf graag een extra uitdaging opleggen, Elie en Quentin zijn steeds bereid er eentje te bedenken! De monitoren beheersen alle vaardigheden die nodig zijn om de jongeren een kwalitatieve en persoonlijke benadering te bieden.

Uitleg concept eigen game 😍

Hiernaast zijn het ook échte speelvogels, wat ervoor zorgt dat men dagelijks een leuke en afwisselende pauze krijgt. En net dit evenwicht maakt het kamp uniek en zorgt voor héél wat dynamiek!

Na gamen veldspelen

Genoeg op de laptop gewerkt, even naar buiten voor wat veldspelen 

Dag 5: eindpresentatie

Op de laatste dag krijgen jongeren de kans hun unieke game uit de doeken te doen. Tijdens de finale show worden alle behandelde facetten blootgelegd, en krijgen de ouders een heuse presentatie. Tijdens deze presentatie vertellen de jongeren over het bedenken – uitwerken – maken van hun game, alsook hoe zij hiervoor budget kunnen sprokkelen en een marketingplan kunnen uitrollen.

Het was als ouder zeer leuk om te zien dat men aan de slag is gegaan met meer dan alleen programmeren. Het laten nadenken over zowel een financiële- als marketing gerichte benadering was zéér leerrijk en vernieuwend.

Aldus een ouder, gamingkamp
game squad
Groepsfoto: say cheese! 🧀

Als laatste mogen we stellen dat de eerste twee edities van het gamingkamp deze zomer alweer voltreffers waren! De creativiteit en leergierigheid dat deze jongeren steeds met zich meebrengen is onbetaalbaar. En wanneer we van enkele ouders horen dat hun jongere niet kon zwijgen over het kamp, kunnen we dit als het grootste bewijs van succes stellen, niet?

Eind augustus vindt de laatste editie van het gamingkamp plaats, 19 tot 23 augustus. Wij kijken er alvast naar uit om een laatste keer alles te geven, en hopen natuurlijk ook jou te mogen verwelkomen! Dit keer kan een deelname met én zonder overnachting. Je vindt er alles over op onze agenda!

Wacht niet langer en reserveer één van de laatste kampplaatsen of surf nog even verder richting onze missie!