Onze expertise op jouw maat 

Junior Argonauts heeft de voorbije jaren enorm veel ervaring opgebouwd in het stimuleren van ondernemerschap en creatief denken bij jongeren. Bovendien werken wij samen met een indrukwekkende groep experts in Robotica, Gaming, Duurzaam Ondernemen, Marketing, Social Media,...  Wij bieden dan ook allerlei concepten op maat aan, gericht op scholen, gemeenten, bedrijven,... die jongeren willen inspireren. Hieronder vind je enkele van onze mogelijkheden, die wij volledig kunnen afstemmen naar jouw wensen. Ze vertrekken allemaal vanuit onze basisvisie: jongeren future-proof maken en hen op weg helpen om hun passie en talenten te ontdekken. 

  • CORE: Steden- en gemeentenkampen mét testimonials

 

Kan ook

  • Hackathons
  • Gastsprekers
  • Workshops
  • Kidslab
  • One-on-one coaching
  • Sensibiliseringstraject op school
  • Schoolreis
  • Ondernemerskampen
  • Buitenlandse trips

PS: jongeren met autisme zijn meer dan welkom!  


Dit vinden steden en gemeenten van onze kampen

In 2019 stond een fashionkamp en gaming-kamp in Diksmuide op het programma. De eerste samenwerking met Junior Argonauts verliep heel positief. Administratief werden alle afspraken correct en tijdig nageleefd. Het programma van de tienersportkampen was innovatief en uitdagend. De monitoren/experts slaagden erin om de tieners 3 dagen lang te boeien, met ruimte voor creativiteit en ontwikkeling van eigen ideeën. Dit smaakt naar meer! ” 

Stad – Sven Casteleyn – Diksmuide


“We hadden een heel goede samenwerking met Junior Argonauts voor het Gaming kamp en het Fashionkamp. Jongeren konden vanuit hun passie voor gamen of mode creatief aan de slag gaan. De jongeren kregen genoeg ruimte om te experimenteren en zichzelf uit te dagen. Het Gaming kamp hebben we jammer genoeg door een coronabesmetting op de derde dag moeten stopzetten en daarom zullen we het zeker deze zomer opnieuw organiseren. Het Fashionkamp leverde verrassende en vernieuwende ontwerpen op die de deelnemers op de laatste dag showden voor de pers en het publiek van ouders. De deelnemers waren alle heel tevreden en fier.

Stad – Patricia Maes – Sint-Niklaas

Stads- en gemeentekampen

Trendwatching - Jr argonauts

Wil jij ook de jongeren in jouw stad of gemeente inspireren en activeren? Junior Argonauts komt naar jullie toe, om kampen op maat te organiseren voor de jongeren in jouw stad of gemeente.

Hierbij kunnen de jongeren in jouw regio actief aan de slag om bijvoorbeeld een creatieve en effectieve oplossing te ontwikkelen, voor een interessante vraag of probleemstelling waar jullie mee zitten. 

Samen bespreken we jouw wensen: Hoe, Wat, Waar, Wanneer en vervolgens gaan wij aan de slag om een mooie ervaring voor de jongeren in jouw stad of gemeente te creëren. We zetten elk talent in en zorgen ervoor dat jouw stad of gemeente de ultieme plek wordt waar de jongeren willen participeren!


Hackathons

Trendwatching - Jr argonauts

Voor verenigingen, scholen en bedrijven die de inhoud van onze ondernemingskampen razend interessant vinden, maar daarvoor geen vijf volle dagen kunnen uittrekken, organiseren we nu ook Hackatons. In verschillende teams werken de jongeren een bepaalde opdracht uit, daarin begeleid door onze experts.  

Op deze manier kunnen ze op een korte tijd tot een creatieve en effectieve oplossing komen, voor een bepaald probleem. En dit op een uitdagende, maar ook ontspannende manier. Want onze gouden regel is: jongeren laten presteren met veel ondernemingszin, maar ook met een grote dosis FUN!

 


Gastsprekers

Fashion kamp - Jr argonauts

Doordat we al enkele jaren Ondernemerskampen voor jongeren organiseren, hebben wij een mooi en waardevol netwerk uitgebouwd aan partners, experts en vrijwilligers. Aan boord van Junior Argonauts bevinden zich topondernemers met heel veel bagage, die zij graag ter beschikking stellen voor onze jongeren.

Nu is het tijd om deze bagage ook naar buiten te brengen. Is je organisatie op zoek naar een kwaliteitsvolle gastspreker recht uit het werkveld? Dan zijn jullie bij Junior Argonauts aan het juiste adres.

Onze gastsprekers onderscheiden zich door hun verfrissende aanpak. Geen urenlange monologen, maar een interactieve sessie met actuele cases en onderwerpen die er voor de jongeren écht toe doen.


Workshops

Robotkamp - Jr argonauts

Wil je jongeren laten kennismaken met het 'design thinking proces', maar weet je niet welke aspecten hierbij horen? Junior Argonauts komt naar jullie toe, om een unieke workshop 'design thinking' te faciliteren. Op deze manier leren de jongeren in groep alle kneepjes van het proces, en kunnen ze na onze sessie volledig zelfstandig te werk gaan. 

Waarop de workshop zich zal toespitsten, kan jullie organisatie volledig zelf beslissen. Wens je uitsluitend een informatieve sessie over hoe je design thinking toepast met jongeren? Of wil je een korte sessie waarbij we ook een opdracht uitwerken? Wij bekijken wat het best past bij uw vraag.


Kidslab

Trendwatching - Jr argonauts

Op elk ondernemerskamp nemen de jongeren deel aan een creatieve brainstormsessie. De wilde en baanbrekende ideeën die hieruit komen, zijn verbluffend. Het is héél inspirerend hoe deze jonge garde nadenkt over bepaalde probleemstellingen.

En vanaf nu kan ook jij onze creatieve breinen gebruiken om jouw unieke kidslab samen te stellen! Ben je opzoek naar dé lopende trends bij jongeren? Wens je samen met enkele tieners een concept uit te werken? Of wil je graag jouw prototype testen?

Alles is mogelijk in het kidslab op jouw maat!


One-on-one coachingsessie

Trendwatching - Jr argonauts

Dankzij de reis die wij afgelopen drie jaar hebben afgelegd, beschikken wij binnen Junior Argonauts over tal van gedreven krachten, elk met hun unieke expertise.

Deze expertise kan zich uiten in het opstarten van start-ups, of het uitwerken van een idee tot een tastbaar concept, maar we hebben ook mensen in ons netwerk die expert zijn in concrete thema’s als fashion, AI, robotica en gaming.  

Hiernaast beschikken wij ook over een talentencoach, Hans Claeys, die jongeren hun eigen sterktes laat ontdekken. Het is een ontdekkingstocht waarbij hun waarden, talenten en dromen belicht worden.


Wake up, Shake up, Start up!

Junior Argonauts, GoodPlanet, De Kringwinkel Antwerpen en Unizo slaan de handen in elkaar om jongeren anders te doen kijken naar de kleren die ze dragen.

Wake up, Shake up, Start up! neemt leerlingen mee in een duurzaam verhaal van grondstoffen, textiel, mode, tweedehandswinkels, innovatie, ondernemerschap en circulaire economie. Het traject begint met een katoenen slipje en eindigt met een wedstrijd voor jonge ondernemers.

De vijf winnaars van de eerste editie kan je terugvinden op het Youtube kanaal van Junior Argonauts. Zij zijn intussen begonnen met het uitwerken van hun unieke idee!


Schoolreis

Image

Mag jouw schoolreis dit jaar wel eens wat anders zijn? Wil je jouw leerlingen graag net dat tikkeltje extra prikkelen? Geen probleem, Junior Argonauts doktert van A tot Z een gepersonaliseerde schoolreis voor jou uit. 

Door de som van ondernemerszin, creativiteit en héél veel plezier groeien de leerlingen nog intenser naar elkaar toe. Samen experimenteren zij met verschillende technieken en methoden, om tot één unieke en vernieuwende oplossing te komen! Als dat geen teambuilding is! 


Ondernemerskampen

Image

Junior Argonauts creërt nu ook unieke Ondernemingskampen op maat. Vanaf minimum tien deelnemers werken wij voor uw organisatie, school of gemeente met veel plezier een gepersonaliseerd kamp uit, waarvan jongeren écht iets opsteken.

Samen bespreken we jouw wensen, inclusief het thema, de reële case, locatie, duurtijd, workshops, gastsprekers,… Wij stippelen het kamp voor u uit van A tot Z! 


Buitenlandse trip

Image

Creatief ondernemen kleurt zelden binnen de lijntjes, en dus ook niet binnen onze landsgrenzen. In het buitenland zijn talrijke vernieuwende en inspirerende concepten te vinden. Indien je op zoek bent naar een leerrijke trip binnen een bepaald thema, nemen wij jou met heel veel plezier mee naar verrassende bedrijven, start-ups, universiteiten, onderzoekscentra... noem maar op!