Onze expertise op jouw maat 

Junior Argonauts heeft de voorbije jaren enorm veel ervaring opgebouwd in het stimuleren van ondernemerschap en creatief denken bij jongeren. Bovendien werken wij samen met een indrukwekkende groep experts in Robotica, Gaming, Duurzaam Ondernemen, Marketing, Social Media,...  Wij bieden dan ook allerlei concepten op maat aan, gericht op scholen, gemeenten, bedrijven,...die jongeren willen inspireren. Hieronder vind je enkele van onze mogelijkheden, die wij volledig kunnen opstemmen op jouw wensen. Allemaal vertrekken ze vanuit onze basisvisie: jongeren future-proof maken, en hen op weg helpen om hun passie en talenten te ontdekken. 

  • Gastsprekers
  • Workshops
  • Hackathons
  • Ondernemerskampen
  • Buitenlandse trips
  • Sensibiliseringstraject op school
  • One-on-one coaching
  • Kidslab
  • Schoolreis 
Fashion kamp - Jr argonauts

Gastsprekers

Doordat we al enkele jaren Ondernemerskampen voor jongeren organiseren, hebben wij een mooi en waardevol netwerk uitgebouwd aan partners, experts en vrijwilligers. Aan boord van Junior Argonauts bevinden zich topondernemers met heel veel bagage, die zij graag ter beschikking stellen van onze jongeren.

Nu is het tijd om deze bagage ook naar buiten te brengen. Is je organisatie op zoek naar een kwaliteitsvolle gastspreker recht uit het werkveld? Dan zijn jullie bij Junior Argonauts aan het juiste adres.

Onze gastsprekers onderscheiden zich door hun verfrissende aanpak. Geen urenlange monologen, maar een interactieve sessie met actuele cases en onderwerpen die er voor de jongeren écht toe doen.Robotkamp - Jr argonauts

Workshops

Wil je jongeren laten kennismaken met het 'design thinking proces', maar weet je niet welke aspecten hierbij horen? Junior Argonauts komt naar jullie toe, om een unieke workshop 'design thinking' te faciliteren. Op deze manier leren de jongeren in groep alle kneepjes van het proces, en kunnen ze na onze sessie volledig zelfstandig te werk gaan. 

Waarop de workshop zich zal toespitsten, dat kan jullie organisatie volledig zelf beslissen. Wens je uitsluitend een informatieve sessie over hoe je design thinking toepast met jongeren? Of wil je een korte sessie waarbij we ook een opdracht uitwerken? Wij bekijken wat het best past bij uw vraag.


Trendwatching - Jr argonauts

Ondernemerskampen

Junior Argonauts creërt nu ook unieke Ondernemingskampen op maat. Vanaf minimum tien deelnemers werken wij voor uw organisatie, school of gemeente met veel plezier een gepersonaliseerd kamp uit, waarvan jongeren écht iets opsteken.

Samen bespreken we je wensen, inclusief het thema, de reële case, locatie, duurtijd, workshops, gastsprekers,…


Gamingkamp - Jr argonauts

Buitenlandse trip

Creatief ondernemen kleurt zelden binnen de lijntjes, en dus ook niet binnen onze landsgrenzen. In het buitenland zijn talrijke vernieuwende en inspirerende concepten te vinden. Indien je op zoek bent naar een leerrijke trip binnen een bepaald thema, nemen wij jou met heel veel plezier mee naar verrassende bedrijven, start-ups, universiteiten, onderzoekscentra, noem maar op!

Trendwatching - Jr argonauts

Hackathons

Voor verenigingen, scholen,..., die de inhoud van onze Ondernemingskampen razend interessant vinden, maar daarvoor geen vijf volle dagen kunnen uittrekken, organiseren we nu ook Hackatons. In verschillende teams werken de jongeren een bepaalde opdracht uit, daarin begeleid door onze experts.  

Op deze manier kunnen ze op een korte tijd tot een creatieve en effectieve oplossing komen, voor een bepaald probleem. En dit op een uitdagende, maar ook ontspannende manier. Want onze gouden regel is: jongeren laten presteren met veel ondernemingszin, maar ook met een grote dosis FUN!Trendwatching - Jr argonauts

Kidslab

Op elk ondernemerskamp nemen de jongeren deel aan een creatieve brainstormsessie. De wilde en baanbrekende ideeën die hieruit komen, zijn verbluffend. Het is héél inspirerend hoe deze jonge garde nadenkt over bepaalde probleemstellingen.

En vanaf nu kan ook jij onze creatieve breinen gebruiken om jouw unieke kidslab samen te stellen! Ben je opzoek naar dé lopende trends bij jongeren? Wens je samen met enkele tieners een concept uit te werken? Of wil je graag jouw prototype testen?

Alles is mogelijk in het kidslab op jouw maat!Wake up, Shake up, Start up!

Junior Argonauts, GoodPlanet, De Kringwinkel Antwerpen en Unizo slaan de handen in elkaar om jongeren anders te doen kijken naar de kleren die ze dragen.

Wake up, Shake up, Start up! neemt leerlingen mee in een duurzaam verhaal van grondstoffen, textiel, mode, tweedehandswinkels, innovatie, ondernemerschap en circulaire economie. Het traject begint met een katoenen slipje en eindigt met een wedstrijd voor jonge ondernemers.

De vijf winnaars van de eerste editie kan je terugvinden op het Youtube kanaal van Junior Argonauts. Zij zijn intussen begonnen met het uitwerken van hun unieke idee!


Trendwatching - Jr argonauts

One-on-one coachingsessie

Dankzij de reis die wij afgelopen drie jaar hebben afgelegd, beschikken wij binnen Junior Argonauts over tal van gedreven krachten, elk met hun unieke expertise.

Deze expertise kan zich uiten in het opstarten van start-ups, of het uitwerken van een idee tot een tastbaar concept, maar we hebben ook mensen in ons netwerk die expert zijn in concrete thema’s als fashion, AI, robotica en gaming.  

Hiernaast beschikken wij ook over een talentencoach, Hans Claeys, die jongeren hun eigen sterktes laat ontdekken. Het is een ontdekkingstocht waarbij hun waarden, talenten en dromen belicht worden.Trendwatching - Jr argonauts

Schoolreis

Mag jouw schoolreis dit jaar wel eens wat anders zijn? Wil je jouw leerlingen graag net dat tikkeltje extra prikkelen? Geen probleem, Junior Argonauts doktert van A tot Z een gepersonaliseerde schoolreis voor jou uit. 

Door de som van ondernemerszin, creativiteit en héél veel plezier groeien de leerlingen nog intenser naar elkaar toe. Samen experimenteren zij met verschillende technieken en methoden, om tot één unieke en vernieuwende oplossing te komen! Als dat geen teambuilding is!