Dit was mijn stage-ervaring bij Junior Argonauts

Tijdens mijn opleiding Idee & Innovatie Management, mocht ik kennismaken met heel wat tools om te vernieuwen, te ondernemen, te creëren en te communiceren. Na 3 jaar, kon ik vastberaden zeggen dat het bedenken en uitrollen van innovatieve projecten mijn passie is. Zo gezegd, zo gedaan, ging ik opzoek naar een stageplaats: The Argonauts.

Ik begon 3 maanden geleden, oorspronkelijk, mijn stageperiode bij The Argonauts, een pool van business designers en innovatie-experten die een bedrijf ondersteunen in de zoektocht naar hun unieke “why” en het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en business modellen. Hierbij was ik dan ook méér dan zeker, dat de B2B sector mijn toekomst zou waarmaken.

Al snel kwam ik in aanraking met hun zusterorganisatie Junior Argonauts. Dit was een totaal vernieuwend en nog onbekend initiatief voor mij. Maar zo nieuwsgierig als ik ben, wou ik er wel het fijne van weten. En dit laatste was de beste beslissing die ik in het afgelopen jaar genomen heb. Jongeren tussen 12 en 18 jaar “goesting” geven om te ondernemen en zichzelf leren reflecteren, is hét beste initiatief dat ik ooit gehoord had.

Nu kan je wel al raden in welke organisatie ik mijn stageperiode verder zette.. uiteraard, Junior Argonauts. Met héél veel enthousiasme en leergierigheid wou ik deel uitmaken van dit avontuur. Hieronder zal ik dan ook een poging doen om het leven van een stagiair bij Junior Argonauts te omschrijven!

Als eerste kom je onder de vleugels van Karolien terecht, een zéér gedreven vrouw met een passie voor haar job. Samenwerken met Karolien is een heus geschenk, samen wordt jouw unieke manier van werken geanalyseerd en versterkt. Hiernaast krijg je niet zomaar een kant-en-klaar takenpakket voorgeschoteld, integendeel! Je krijgt de unieke kans jouw sterktes optimaal te benutten, alsook uit jouw comfort-zone te treden.

In de afgelopen 3 maanden, heb ik mogen meewerken aan elk puzzelstukje binnen Junior Argonauts. Van project- tot financieel management, tot marketing- en communicatie. En net om deze reden is Junior Argonauts, dé bron, voor mijn persoonlijke groei. De mogelijkheid om van alles eens te mogen proeven, is hun grote troef. Alles wordt mooi gebundeld op een gemeenschappelijk Trello-account, waarbij je steeds kan schuiven met mogelijke taken.

Van nature ben ik iemand die snel afgeleid is, en hierdoor nood heeft aan verandering. Ook tijdens mijn stageperiode kreeg ik de mogelijkheid om op verschillende plaatsen te werken: op het kantoor van The Argonauts, IdeeKids, alsook van thuis uit. Deze leuke afwisseling was zéér leerrijk, je komt in aanraking met heel wat nieuwe en inspirerende ondernemers. En dit laatste was ook zeker aan de orde, wanneer ik mee mocht naar enkele netwerkevenementen, alsook verkennende gesprekken voor partnerships en het kabinet van Philippe Muyters.

“Als ik mijn stage-ervaring in één zin dien te beschrijven. Is het dé ervaring om de confrontatie met jezelf aan te gaan, en inzicht te verwerven in waar jouw échte passies liggen.”

Jolien De Wael

Door het flexibele takenpakket, krijg je de mogelijkheid te ontdekken waar je nu écht in verder wenst te gaan. En wanneer ik aan de start van mijn stageperiode dacht dat de Business-to-Business sector mijn eindbestemming zou worden, ben ik nu van mening dat het inspireren van jongeren en hen in contact brengen met de bedrijfswereld, een betere match voor mijzelf is. En is dit niet de enige juiste bevestiging van een geslaagde stageperiode? Voor mij wel!

Ik kan dan ook zeker geloven dat je nu héél nieuwsgierig bent geworden, naar wat Junior Argonauts nog allemaal in zijn mars heeft. Of misschien heb je zelf zin gekregen om in dit avontuur te stappen?

Surf even verder richting de missie van Junior Argonauts, en ontdek het gedreven en inspirerende team!

Written by Jolien De Wael