Ga samen met Junior Argonauts opzoek naar jouw verborgen talenten!

Tijdens de paas- en zomervakantie trekken heel wat jongeren richting een vakantiekamp. Dit laatste vormt een belangrijke factor bij de persoonlijke ontwikkeling van jongeren, de toekomst is op zoek naar creatieve en sterke personen. Net om deze reden is het belangrijk dat jongeren van jongs af aan hun passies leren kennen, deze ontwikkelen en optimaal kunnen benutten.

Gedurende 5 dagen gaat men aan de slag binnen bepaalde thema’s: personal branding, fashion, gaming en robotica. We kiezen er steeds voor om door elk ondernemerskamp dezelfde rode draad te laten lopen, nl. het design thinking proces, waarbij jongeren gaan brainstormen, ontwerpen en prototypen. 

Jongeren nemen verantwoordelijkheid

Kenmerkend voor Junior Argonauts is de no-nonsense aanpak, waarbij jongeren worden uitgedaagd en de kans krijgen erop los te experimenteren. Tijdens het ondernemerskamp krijgen de jongeren héél wat stof tot nadenken, dit via gastsprekers, workshops of inspirerende uitstappen. Aan het einde van de rit krijgen de jongeren de kans om een eigen selectie te maken, en zelf aan de slag te gaan. Hierbij leert men omgaan met verantwoordelijkheid en komen eigen creatieve ideeën tot leven. De begeleiders hebben een coachende houding, waarbij men de jongeren gaat ondersteunen. Jongeren geven zelf aan welke richting zij wensen uit te gaan, wat elk kamp uniek maakt!

Talenten zijn onze leidraad

Elke kampeditie gaat van start met een passie & talent – sessie, deze sessie focust zich voornamelijk op het herkennen van eigen interesses. Aan de hand van interactieve kaarten, gaat men in groep aan de slag. Het leuke hieraan is dat jongeren op een laagdrempelig niveau aan zelfreflectie doen. Dit zorgt dan ook voor héél wat lachende gezichten, want niks is leuker dan herkenning krijgen voor jouw unieke sterktes. Wanneer je éénmaal jouw passie gevonden hebt, zal je hierop vertrouwen en iets moois kunnen opbouwen.

Omgaan met diversiteit

Het is belangrijk dat alle jongeren zich goed voelen op kamp, en elk op zijn manier kan werken naar een resultaat om trots op te zijn. Ook de monitoren vinden dit zéér belangrijk, net hierdoor besteden zij extra aandacht aan de noden van elke jongere. Men streeft naar een unieke en persoonlijke begeleiding, waar nodig krijgen de animatoren hier coaching voor.

Aandacht voor feedback

Als organisatie vinden wij het méér dan belangrijk om te blijven groeien. Dit doen wij door aan het einde van elk kamp, een evaluatie af te nemen bij zowel jongeren als hun ouders. Hieruit kunnen wij stellen dat ouders zich tot Junior Argonauts geroepen voelen door de persoonlijke begeleiding, expertise en het gezonde evenwicht tussen ontspanning en het uitrollen van een project.

Als ouder ben ik op zoek naar een vakantiekamp, waarbij jongeren in aanraking komen met onderwerpen die mogelijks interessant kunnen zijn voor hun ontwikkeling, een educatieve boodschap op een ontspannen wijze. Junior Argonauts lost dit perfect in met een combinatie van fun – leren – sociaal contact.

Aldus een ouder

Wens jij ook samen met ons te investeren in jouw unieke toekomst of die van jouw jongere? Surf dan even verder richting onze missie, of bekijk het aanbod aan ondernemerskampen! Want ook voor deze zomervakantie hebben wij nog enkele kampplaatsen vrij! 😍