Een robot die eten opdient, koprollen maakt en de vaatwasser leegt. Verre toekomst of realiteit?

De robotica wereld staat niet stil, men is steeds op zoek naar hoe robotica zowel het privé als professionele leven kan ondersteunen. Denk maar aan een robothulp bij het gras maaien, de woonkamer stofzuigen of bij het monteren van zware werkstukken. Maar had je ooit al gedacht aan een robothulp in de zaal van een restaurant? Wel, het bestaat!

Een restaurant in de Indiase stad Chennai is hier een baanbrekend voorbeeld van. De uitbaters hebben hun klantenservice helemaal omgegooid, voortaan wordt al het eten en drinken opgediend door robots. 

En wanneer je dit concept nog niet indrukwekkend genoeg vond, doen de uitbaters er nog een schepje bovenop. Elke tafel in het restaurant is voorzien van een eigen tablet, op deze manier kunnen de klanten hun bestelling digitaal doorgeven. Dit zorgt voor een snellere werking, aangezien klanten niet meer hoeven te wachten op een ober alvorens te bestellen. 

Ook buiten India zijn gelijkaardige restaurants in opmars. Wat dacht je van deze transportband dat automatisch jouw eten aan tafel brengt?

Er wordt dan ook verwacht dat de vraag naar robots in de komende jaren steeds zal toenemen, ook in andere sectoren. Wist je dat er een robothond bestaat die jouw vaatwasser kan opvullen?

Ben je hierdoor extra benieuwd naar wat de toekomst nog allemaal in zijn mars heeft? Of is dit eerder stof voor later?

Als je het ons vraagt, is het tijd om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens de zomervakantie nemen we jongeren mee op een heus robotica-kamp. Op deze vijfdaagse vol fun, gaat men op zoek naar antwoorden op de vraag: hoe kunnen robots en artificiële intelligentie ons leven in de toekomst ondersteunen? Hiernaast leert men stap voor stap hoe een eigen robot te ontwerpen, programmeren en bouwen!

Ben jij als tiener geïnteresseerd in alles rond robotica? Heb je er altijd van gedroomd om een robot te creëren? Of wens je als ouder meer informatie over onze ondernemerskampen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren of surf nog even verder op onze website voor meer van dat!

Written by Jolien De Wael