Technopolis en Junior Argonauts bieden kansarme jongeren een ondersteunend ondernemersplatform aan

De kloof tussen armen en rijken en bijgevolg tussen kansrijke en kansarme jongeren in Vlaanderen wordt steeds groter. Deze kloof wil Junior Argonauts in samenwerking met Technopolis tegengaan. Alle jongeren hebben recht om de zoektocht met zichzelf aan te gaan, en hun unieke passie bloot te leggen. Door hen de kans te geven deel te nemen aan de creatieve ondernemerskampen van Junior Argonauts, is de lus compleet: jongeren alle kans geven en klaarstomen voor de toekomst.

In een notendop waar Junior Argonauts voor staat

Junior Argonauts vzw is een netwerkorganisatie, opgericht door een inspirerende samenwerking met The ArgonautsIdeeKids en de Cronos-groep.

Om onze missie: jongeren voorbereiden op de steeds veranderende toekomst, organiseren wij creatieve ondernemerskampen. Hierbij gaat men de zoektocht aan, naar wat men nu écht leuk vindt. Hiernaast krijgt men de unieke kans een eigen modelijn, robot, game of personal branding kanaal te ontwikkelen van A tot Z. Dit laatste mag je dan ook letterlijk nemen, omringd door leerrijke en inspirerende werkmomenten onder de vorm van een gastsprekers, workshops, bedrijfsbezoeken, … wanen de jongeren zich 5 dagen in hun ultieme droom job. 

Op het einde van de rit, bezitten zij vernieuwende vaardigheden zoals het kritisch analyseren van informatie, trendanalyse, creatief- en oplossingsgericht denken, alsook het beheersen van verschillende mediakanalen en zelfstandig werken. Dit totaalpakket wordt overgoten door grote dosis aan FUN! Het is en blijft vakantie, wat voor de jongeren een échte opportuniteit moet vormen om hun gedachten de vrije loop te laten. En hoe kan dit beter dan bij het bedenken van hun eigen creatieve project?

Samen met Technopolis richting sociale impact 

Een logisch vervolg op dit succesverhaal, is het betrekken van kansarme jongeren. Aan talent en passie is geen sociale status of land van herkomst gekoppeld, het is net héél inspirerend aan de slag te gaan met uiteenlopende achtergronden. 

Naast het feit dat scholen en leerkrachten, ondanks alle energie, de opdracht om alle jongeren te voorzien van gelijke kansen niet aankunnen. Is het niet alleen aan de school om kansen voor jongeren te voorzien. Ook buiten de school dienen zich initiatieven aan te bieden, die inzetten op gelijke kansen en een unieke zelfontplooiing helpen faciliteren.

Eén van de kernwaarden van Technopolis is jongeren fascineren voor wetenschap en technologie, en hen laten kennis maken met innovatie. Vertrekkende vanuit deze kernwaarde en bovenstaande beweegreden, slaan Junior Argonauts en Technopolis de handen in elkaar. 

Concreet zijn kansarme jongeren (12 tot 18 jaar) of jongeren uit een gezin met een sociaal tarief, volledig GRATIS welkom op het creatieve ondernemerskamp, dat zal plaatsvinden in samenwerking met Technopolis:

Bouw je eigen robot 

Ben je hierdoor benieuwd naar wat onze ondernemerskampen nog te bieden hebben? Surf dan even verder richting onze verschillende thema-kampen of contacteer ons vrijblijvend! 

Written by Jolien De Wael