Trendwatching: beleef de toekomst


Hoe leven wij in het jaar 2030? Lusten we onze aardbeien liever blauw dan rood? Wonen we in geprinte huizen? En wordt drone-piloot een echt beroep? 


worden?


Image

Beleef de toekomst

Ontdek het tijdens ons eerste Trendwatchingkamp! Want de wereld verandert snel, en dat biedt veel kansen, maar het zorgt ook voor veel uitdagingen. Economische vooruitgang zet het klimaat onder druk, de verbeterde gezondheidszorg zorgt voor een steeds grotere groep ouderen, mensen zijn op zoek naar nieuwe vormen van zingeving… Ben jij een creatieve geest, en ben je geboeid door trends en nieuwe evoluties? Word dan één van onze futuronauten en verken samen met leeftijdsgenoten de toekomst.

Wat is hip?

Ons Trendwatchingkamp richt zich op creatieve denkers. Jongeren die geïnteresseerd zijn in de wereld om zich heen, en die wereld graag zelf mee vormgeven. We vertrekken vanuit de eigen interesse van de jongeren. Dat kan mode zijn, ecologie, architectuur, of politiek,… Samen met gerenommeerde trendwatchers denken de jongeren na over de trends in hun domein, en wat er kan veranderen voor een mooiere toekomst. Einddoel van dit kamp is een presentatie die de jongeren geven voor de aanwezige pers en politici. .

Image

Dit mag je verwachten

Tijdens een workshop Met Hans Claeys van The Future Generation ontdek je wie je bent en wat je talenten zijn.

We gaan op ontdekking in de stad, op zoek naar trends, unieke plekken, thema's en ervaringen.

Personal Branding: Je leert jezelf en je verhaal op een aantrekkelijke te presenteren op verschillende sociale media zoals Instagram en Youtube.

Professionele trendwatchers begeleiden je bij het maken van je presentatie.

Coachingavond van experts binnen de sector.

Vrijdag worden de presentaties voorgesteld voor het team, pers, politici en de ouders.

Image

Reserveer je plek of vind meer informatie

Geen evenementen gevonden!

Interview


Veerle Windels - Mode journaliste

Ervaringen van junior argonauts


Een boost voor ons zelfvertrouwen en nieuwe echte vrienden zijn vaak vernoemde voordelen door onze junior argonauten.

Dina - 15 jaar

"We kregen veel vrijheid en de kans om nieuwe dingen bij te leren en te ontdekken. We zijn ook echt een toffe groep geworden."

Astrid - 14 jaar

"Iedereen vond er wel iets dat ze tof vonden! De ene misschien eerder het creatieve en de ander eerder het management... Naast dat was het niet zoals een gewoon kamp waar je aan alle activiteiten verplicht moet deelnemen. Hier mochten we zelf over beslissen of we al dan niet deel wouden nemen. Dit gaf een heel tof en vrij gevoel! Oooh.. nog effe een shout out naar alle monitoren, jullie waren geweldig!! "

Toon - 16 jaar

"Ik ben heel dankbaar voor de ervaring die ik heb opgedaan tijdens die week en zeker voor alle hulp die ik gekregen heb. Ik ben ook heel blij met de nieuwe vrienden die ik gemaakt heb!"