Artificiële intelligentie en robots zetten onze toekomst op zijn kop

Ontdek de mogelijkheden van AI en robots

Doet de naam Tim van der Wiel een belletje rinkelen? Hoogstwaarschijnlijk niet. Nochtans heeft de amper 20-jarige Nederlandse ondernemer al een indrukwekkend parcours achter de rug. Op zijn dertiende richtte Tim zijn eigen Twitter-netwerk op en werkte hij samen met allerlei bedrijven. Op zijn zeventiende besloot Tim zijn eigen bedrijf, GoSpooky, op te richten. Het softwareplatfom kijkt hoe het gebruik van sociale media-waarde kan creëren voor bedrijven.
Met zijn tweede bedrijf, Speaky, ontwikkelde hij een softwareplatform voor voice-technologie. Het aantal prijzen en nominaties dat Tim ontvangen heeft, is niet op twee handen te tellen. In een artikel van de nieuwswebsite Bloovi getuigt Tim dat geen enkele universiteit hem dit had kunnen leren.

Lees het volledige verhaal van Tim hier

Ondernemers als Tim van der Wiel zijn al lang overtuigd van het belang van Artificiële Intelligentie. En jij?

Artificiële Intelligentie was niet alleen het ‘Tech Buzz’-woord van 2017, AI en robots zullen onze toekomst op zijn kop zetten. ‘Artificiële intelligentie zal onze werk- en leefomgeving voor de komende jaren ingrijpend veranderen.’, schrijft ook de nieuwssite De Tijd. ‘Alle systemen waar mensen mee te maken krijgen, worden hierdoor op termijn op één of andere manier intelligenter.’ 

Wil jij leren hoe AI onze toekomst kan verbeteren? En droom je ervan om je eigen robot te bouwen? Dan is ons Ondernemingskamp Robotica zeker iets voor jou. Schrijf je hier in!