Freya verlaat “gouden kooi” om bij JA aan de slag te gaan

​Freya waagde 2 weken geleden de sprong, nam afscheid van de sector waar ze 20 jaar tewerkgesteld was en kwam als vaste collega bij Junior Argonauts werken. Een gedurfde sprong kan je wel zeggen, maar gelukkig kwam ze veilig op haar pootjes terecht. Wil jij ook weten hoe haar avontuur bij Junior Argonauts tot nu toe is verlopen? Lees er alles over in dit onthullende interview:

Hoe omschrijf jij je eerste 2 weken bij Junior Argonauts in een notendop?
Aan mensen in mijn omgeving beschrijf ik Junior Argonauts steeds als een nieuwe wereld die voor mij is opengegaan. Een wereld waar ik het bestaan wel van wist, maar niet wat er in  die wereld gebeurde. De jongerenwerking voelt voor mij aan als een verruiming en een verrijking. De nieuwe contacten die ik reeds heb gelegd, wakkeren veel bewondering bij mij op. Ik ben blij dat ik hier nu deel van kan uitmaken en ook mijn steentje kan bijdragen.

Hoe ben je bij Junior Argonauts terechtgekomen?
Ik ben eigenlijk heel toevallig bij JA gekomen. Ik had besloten om ander werk te zoeken en kwam via 2 verschillende platformen op de vacature van JA terecht. Dit kon geen toeval zijn dus heb ik onmiddellijk gesolliciteerd. Ik had voorheen nog nooit gehoord van de organisatie.

Was je op zoek naar een specifieke functie/bedrijf?
Nee, ik was niet echt naar iets specifieks op zoek. Ik wist wel dat ik meer met en voor mensen wou werken. Het PEOPLE-gegeven was voor mij van groot belang.

Sluit het bedrijf en de functie aan bij je verwachtingen ?
Ja, de functie en de organisatie sluiten goed aan bij mijn verwachtingen. Het is een andere manier van werken, maar daarom niet minder aangenaam. Ik baan me stilaan een weg in de werking en sta open voor wat er hier allemaal op mijn pad zal komen.

Hoe vind je de sfeer binnen het team?
Het blijft voor mij nog een beetje onduidelijk wie welke functie vervult binnen het team. Dit komt natuurlijk ook door de momenteel volledig online werking van Junior Argonauts. Ik merkte al gauw op dat er veel stagiaires aan de slag zijn, wat voor een uiterst fijne interactie en ideeënstroom zorgt. Het belangrijkste in het team vind ik dat iedereen inbreng kan doen, zonder enige drempel. Dit maakt dat ik me al snel thuis voelde binnen de organisatie.

Heb je die eerste 2 weken al struikelblokken ondervonden?
Ja, ik werd direct ondergedompeld in een enorme toevloed aan info die ik nog aan het verwerken ben, wat ook wel normaal is als starter in een nieuw bedrijf. Bij die toevloed horen ook allemaal nieuwe programma’s die ik nog moet leren kennen. Des te beter, want zo gaan mijn computer skills er ook ineens op vooruit 😉.

Hoe zou je Junior Argonauts in het kort beschrijven?
Junior Argonauts is een constant bewegende organisatie, die een warm hart toedraagt aan jongeren en oog heeft op een bruisende toekomst voor iedereen.

Is er nog iets dat je aan de lezers wilt meedelen?
Wees niet bang om te springen. Volg je droom, zet die stap en laat de toekomst je leven leiden. Je komt altijd op je pootjes terecht, waarbij je hart je zal begeleiden om de juiste weg te vinden.