Op maat: de nieuwe dienst van Junior Argonauts. Ontdek hier alles!

Beginnen doen we met deze inspirerende quote van Walt Disney, een rechtstreekse verwijzing naar onze nieuwe dienst, helemaal op jouw maat!

“We keep moving forward, opening new doors, and doing new things, because we’re curious and curiosity keeps leading us down new paths.”

Walt Disney

Vanuit onze missie: jongeren future-proof maken, trachten wij steeds te innoveren en jongeren op weg te helpen naar hun eigen passie en talenten, alsook hun unieke droomjob. Tot vandaag werd dit steeds aangebracht aan de hand van vier thema ondernemerskampen: mode, robotica, game development en personal branding. Hierbij werken de jongeren samen rond een reële businesscase van bv. Veritas, JBC, Technopolis, … Gedurende vijf dagen gaan de jongeren met al hun creatieve ideeën aan de slag, en krijgen zij inzicht in het volledige design thinking proces, van het opzetten van een brainstorm tot het pitchen van jouw finale concept met een prototype.

Doorheen elke editie van onze ondernemerskampen hebben wij een mooi maar vooral waardevol netwerk mogen uitbouwen aan partners, experts en vrijwilligers. Zo werken wij bijvoorbeeld samen met The Future Generation, waarbij Hans Claeys als talentencoach, jongeren mee neemt naar het (her)ontdekken van hun eigen sterke binnenkant. Het is een ontdekkingstocht waarbij hun waarden, sterktes, talenten, dromen belicht worden. (Hans Claeys)

Hierdoor beschikken wij over een unieke waaier aan vaardigheden en niche expertise, alsook in het opstarten van start-ups. Deze kennis en vaardigheden willen wij nu naar jou toe brengen! Dit in een volledig nieuw aanbod, dat van A tot Z door jou samen te stellen is. YES!

  • Gastsprekers : Onze gastsprekers onderscheiden zich door hun verfrissende aanpak, geen urenlange monoloog maar een interactieve sessie met actuele cases en onderwerpen die er voor jou écht toe doen! 
  • Workshops : Voor iedereen die geïnteresseerd is in het design thinking proces, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Wij komen helemaal naar jou toe, en faciliteren een unieke workshop. Op deze manier leer je in groep alle kneepjes van het proces, en kan je na onze sessie volledig zelfstandig tewerk gaan! 
  • Ondernemerskampen : vanaf 10 deelnemers, werken wij met heel veel plezier een gepersonaliseerd kamp uit. Zo kan jouw school, organisatie, vereniging, stad of gemeente … genieten van een waardevol kamp op maat. Je kan zelfs een eigen case samen met ons uitwerken, dat volledig aansluit bij jouw leerplan!
  • Buitenlandse trip : Creatief ondernemen kleurt zelden binnen de lijntjes, en dus ook niet binnen onze landsgrenzen. In het buitenland zijn talrijke vernieuwende en inspirerende concepten te vinden. Indien je op zoek bent naar een leerrijke trip binnen een bepaald thema, nemen wij jou met heel veel plezier mee naar verrassende bedrijven, start-ups, universiteiten, onderzoekscentra, noem maar op!
  • Hackatons : Wanneer je geïnteresseerd bent in de inhoud van onze kampen maar dit liever binnen een kortere tijdspanne plant, is dat geen probleem. Wij zetten hackatons op waarbij we met verschillende teams effectief gaan werken rond een opdracht. Hierbij kunnen wij zelf met een uitdagende probleemstelling komen, maar ook jij zelf mag hierbij een reëel probleem voorstellen!
  • Wake up, Shake up, Start up! : Met dit project namen wij samen met GoodPlanetDe Kringwinkel Antwerpen en Unizo leerlingen mee in een duurzaam verhaal van grondstoffen, textiel, mode, tweedehandswinkels, innovatie, ondernemerschap en circulaire economie. Het traject begon met een katoenen slipje en eindigde met een wedstrijd voor jonge ondernemers. De 5 winnaars van de eerste editie kan je terugvinden op het Youtube kanaal van Junior Argonauts, en zijn begonnen met het uitwerken van hun unieke idee! Er komt trouwens een tweede editie aan. Indien je hiervoor interesse hebt met jouw school, mag je zeker een seintje geven!

Indien je graag meer weet over wat voor jou mogelijk is, contacteer ons gerust of surf nog even verder richting onze missie!