Maak deel uit van ons modeteam!

Deze zomer gaan er tal van fashionkampen voor de eerste keer door over gans Vlaanderen! Dit betekent dat ons modeteam toe is aan een stevige uitbreiding zodat we de vele creatievelingen van Junior Argonauts kunnen voorzien van een topzomer vol fun en fashion.

Per kamp bestaat het modeteam uit één mode-expert en minstens één rechterhand die de expert bijstaat. Op vijf dagen tijd stampen de jongeren samen met de expert en monitoren een gehele modecollectie uit de grond die bestaat uit tweedehandskledij en overstock aan stof. Tijdens het kamp leren de jongeren naaien, pimpen en de beste manier om hun merk in de kijker te zetten. Ze worden bewust gemaakt van de meerwaarde van het upcyclen en recyclen van kleren en spullen om zo mee een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame wereld. Het kamp draait om de creativiteit en het perspectief van de jongeren zelf, zodat zij op die manier het beste in zichzelf naar boven kunnen halen en hun passies en talenten kunnen ontdekken, ontwikkelen en benutten. De mode-expert en monitoren staan in voor het mee realiseren van wat er speelt in de jongeren hun brein om samen zo een schitterende modecollectie op poten te zetten! Benieuwd naar meer? Lees verder en kom te weten hoe jij deel kan uitmaken van ons team. 

Ontmoet onze mode-experts

Fadime van Ietstof

Ontmoet Fadime: een enthousiaste, energieke, straffe madam die al vier jaar lang het fashionkamp in Antwerpen trekt als mode-expert. Haar atelier Ietstof heeft al verschillende toplocaties gekend waar de jongeren hun creativiteit, talent en passie ten volle in kwijt kunnen. Ietstof draait rond circulaire mode waar op een inventieve wijze gespeeld wordt met textiel. Op die manier wordt overtollige stof of tweedehands kleding een nieuw leven ingeblazen. Fadime tovert in een handomdraai een oud versleten jurkje om in een prachtig rokje of topje. Elk jaar zorgt zij voor een positieve sfeer vol gelach, muziek en plezier waarin de jongeren hun drive om een topcollectie te maken, moeilijk in kunnen verliezen. Iedere jongere bezit een talent, of het nu naaien, pimpen, marketing of ondernemen is, bij Ietstof wordt dit ontdekt en in de verf gezet.

Anne van Re°Invented 

Anne is een veelzijdige creatieve dame met een passie voor zowel wetenschap als mode. Haar liefde voor fashion begon toen ze de oude kleren van haar vader heruitvond en transformeerde tot unieke kledingstukken. Sindsdien is ze op een missie om stoffen en oude kledij een tweede (of derde) leven te geven met haar kledingmerk ‘Re°invented’. Re°invented staat voor eerlijke, transparante, duurzame en gedurfde mode. Anne is dus de ideale expert om jongeren wegwijs te maken in de wereld van de duurzame mode-industrie en hun te leren hoe je een modecollectie creëert uit tweedehandskledij en overtollige stoffen.

Afbeelding met muur, kleding, persoon, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Soraya en Eva van Studio AMA

Soraya besloot drie jaar geleden, na jarenlange ervaring in de veelal planeet-onvriendelijke mode-industrie, zelf de teugels in handen te nemen en haar eigen duurzame mode atelier te beginnen: Studio AMA. Net zoals Ietstof en Re°Invented gaat het bij Studio AMA om de combinatie van circulaire, sociale en lokale productie om het gezicht van de mode-industrie te veranderen. Elk stuk kent zijn unieke verleden en toekomst, en dat is net wat het circulaire verhaal zo bijzonder maakt. Wij geloven uiteraard zelf in het verhaal van Studio AMA en zijn dan ook zeer verheugd om deze zomer voor het eerst met hen samen te werken. Studio AMA sluit volledig aan bij de visie van Junior Argonauts en wij zijn ervan overtuigd dat Soraya samen met haar rechterhand Eva een topcollectie gaan neerzetten met de jongeren van het fashionkamp.

Ben jij de mode-expert die wij zoeken?

Om ons modeteam te vervolledigen, zijn we nog op zoek naar één of twee experts die gedreven zijn om jongeren te helpen in het najagen van hun fashiondroom. We zijn specifiek op zoek naar iemand die zich bewust inzet voor duurzame mode en iemand die de kunst van het kleding maken door en door kent. Ben jij iemand die graag jongeren begeleid en de kennis, passie en talent heeft om hen te helpen in de realisatie van hun droomcollectie? Dan ben jij de persoon die wij graag in ons team verwelkomen!

Geloof jij dat je een goede kandidaat bent? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor meer info! Kijk verder om de beschikbare data te bekijken!

Op zoek naar een rechterhand

Ben jij nog op zoek naar een leerrijke studentenjob waarbij jij jouw passie voor mode in kwijt kan? Kom dan mee op ons fashionkamp en begeleid een groep creatieve jongeren in het creëren van hun eigen modelabel! Tijdens dit kamp zal je vijf dagen lang de rechterhand zijn van één van onze fashionexperts. Je wordt opgeleid door een ervaren monitor die je alle ins en outs van het modekamp bijbrengt zodat je optimaal de jongeren te hulp kan schieten. Je zal doorheen het kamp meehelpen bij de opzet van het modelabel, dit houdt in dat je meehelpt bij de creatieve brainstorm, de branding van het merk, maar ook dat je zorgt voor een hoop plezier. Ben je iemand die graag verantwoordelijkheid en initiatief neemt en zijn of haar passie wil delen met jongeren? Zo ja, dan pas jij perfect in ons team! Bekijk onderaan de agenda voor welke kampen we nog allemaal op zoek zijn naar een rechterhand. Twijfel ook zeker niet om contact met ons op te nemen, mocht je met vragen zitten!

Zomerstage? 

Denk je dat je nog niet volwassen genoeg bent om de verantwoordelijkheid van een monitor op je te nemen, maar sta je wel te popelen om het Junior Argonauten modekamp te leren kennen en later eventueel zelf monitor te worden? Dan is er een interessante mogelijkheid om een zomerstage bij ons te volgen! Je kunt gratis worden opgeleid tot monitor en vervolgens één of meerdere kampen naar keuze bijwonen om te leren wat het is om monitor te zijn. Op deze manier ben je goed voorbereid om volgende zomer zelf de verantwoordelijkheid op je te nemen!

Wanneer kan ik deelnemen? 

Als expert

Aalter02/08-06/08
Brecht26/07-30/07
Ham23/08-25/08

Als rechterhand

Aalter02/08-06/08
Pelt5/07-9/07
Mol09/08-13/08
Ham23/08-25/08

Contacteer ons

Mail: info@juniorargonauts.be 
Whatsapp/telefonisch: 0479358416