Hi! Ik ben Elke, een 21-jarige studente die net haar bachelor in de Communicatiewetenschappen behaalde aan de Universiteit Antwerpen. Aangezien ik afgelopen semester enkel nog mijn bachelorproef moest behalen en ik nog onzeker was over welke master ik wilde doen, besloot ik om vrijwillig stage te lopen bij Junior Argonauts. De keuze voor Junior Argonauts was voor mij een no-brainer aangezien ik al drie jaar monitor ben op de modekampen in Antwerpen en bijgevolg al vertrouwd was met de visie en werking van Junior Argonauts.
Hoe kijk jij naar Junior Argonauts?
Junior Argonauts wil jongeren op een ludieke manier empoweren en dat is natuurlijk iets waar ik volledig achter sta en graag mijn steentje aan bijdraag. Ik geloof sterk in de werkwijze van Junior Argonauts omdat ze altijd de jongeren als uitgangspunt nemen en op basis daarvan de flexibele kampagenda opstellen. Het leuke hieraan is dat geen enkel Junior-kamp er hetzelfde uitziet. Junior Argonauts maakt een basiskalender waarbij de jongeren zelf een grote rol spelen bij de verdere invulling ervan. Op die manier worden de jongeren in staat gesteld om zichzelf, hun talenten en passies écht te vinden en krijgen ze een zelfvertrouwen boost waardoor ze zelf initiatief durven nemen.
Wat waren de leukste momenten van je stage?
Tijdens mijn stage kreeg ik de kans om de mode monitoren van deze zomer op te leiden. Ik heb er enorm van genoten om terug te duiken in de mooie herinneringen van de voorbije modekampen en om deze ervaringen te kunnen delen met de toekomstige monitoren. Ik ben er ook van overtuigd dat deze opleiding zinvol was en dat de mode monitoren hun uiterste best zullen doen om er een topzomer van te maken!
Tijdens de laatste stageweek trok ik voor twee dagen naar Gent om samen te werken met Karolien en Freya. Het was uiteraard geweldig om voor de eerste keer fysiek samen te werken zodat we als team elkaar konden stimuleren.
Wat waren de minder leuke momenten van je stage?
Net als de andere stagiaires vond ik het enorm jammer dat alles online gebeurde. Natuurlijk zie ik daar de vele voordelen van in, maar soms zorgt het ook voor een gebrek aan diepgang en stimulans. Ik hoop dat we binnenkort allemaal weer fysiek kunnen samenwerken en elkaar kunnen aansporen om ons uiterste best te doen.
Wat heb je bijgeleerd?
Allereerst heb ik geleerd om structuur te brengen in mijn werkschema. Dit was mijn grootste struikelblok dat in het begin veel stress veroorzaakte, maar met de juiste steun en begeleiding heb ik geleerd hier beter mee om te springen. Daarnaast leerde ik, ondanks dat alles online verliep, beter te werken in teamverband en de waarde van enthousiasme in te zien. Als team ben je er om elkaar te ondersteunen en stimuleren en dat heb ik zeker meegekregen bij het Junior Argonauts-team.
Wat wens je Junior Argonauts toe in de toekomst?
Uiteraard hoop ik dat ze nog meer jongeren kunnen bereiken en dan specifiek meer kwetsbare jongeren. Ik geloof dat de kampen van de Junior Argonauts een enorme stimulans kunnen zijn voor jongeren om vooruitgang te boeken en het zou geweldig zijn als ze jongeren uit kwetsbare milieus die kans kunnen bieden.
Hoe vind je dat Junior Argonauts omgaat met stagiairs?
Wat ik zo goed vind aan de aanpak is dat je inspraak hebt in wat je zou willen doen, zodat je eigen talenten en vaardigheden optimaal benut kunnen worden. Het is een heel informele en flexibele benadering die je een goed gevoel geeft en stimuleert goed werk af te leveren.
Ten slotte, heb je tips voor toekomstige stagiairs?
Durf vragen te stellen. Als stagiair ben je gewoonweg nog een groentje dus durf fouten te maken en vragen te stellen zodat je hier later uit kan leren. Het is normaal dat niet alles vanaf de eerste keer feilloos loopt en dat je hulp nodig hebt bij bepaalde zaken. Blijf altijd positief en draag bij aan een toffe sfeer binnen het team!